Nuffnang Latest

Monday, July 20, 2009

Koh Samui - Chaweng Beach

Chaweng Beach – Bikini Attack.

Naik motor, kitorang ke arah Chaweng Beach balik. Untuk apa? Shopping timeeeee! This time kitorang tak ikut jalan dalam dah sebab jauh. Amik balik jalan besar, sampai la Chaweng Stadium. Minyak yang diisi tadi, 40B, kena isi lagi nanti. Kira 100B tu cukup la separuh Koh Samui (baru RM10.00, ok pe…).
Satu je, kat Chaweng ni one way, terbahagi dua. If korang masuk dari depan, nanti nak patah balik, kena buat one big round nak sampai ke depan tu balik. Sama la if masuk dari blakang. So, pepandai la ye. Dah nampak barang yang you nak tu, benti je la beli. Pengajaran tu.
We hopped from one shop to another along the Chaweng Beach, trying to find my new two-piece bikini. Tak sedar diri lagi masa ni. Brand nyer jangan cakap la, sume ada. Billabong, Ed Hardy, Guess, sume ciplak. Haha! Tak kuasa I nak beli. Sampai la satu kedai ni kasi 250B for one no-brand two-piece bikini. Sambar je la.

Tengah nak sambar tu, ada raid plakkkkkkkk! Rupanya kat sana pun sama macam Malaysia, cd/vcd haram sume kena hangkut!!! Siap bawak guni beras ni, angkut sume! Ngan penjual tu pun kena tangkap tau! Hebat tak hebat pihak berkuasa diorang. Kalo Malaysia? Uihhhh dapat duit kopi dah tu! Hahaha! Nak bayar, pompuan tu plak sibuk simpan cd dia, tah kedai mana tah kat depan tu. Dah bayar, kitorang blah.
Tetiba nampak babi guling panggang. Sini sumeeeeeeeeeeeeeeee babi babi babi! Mee babi, seefood babi, sausage babi, roti babi. Ape yang tak babi tatau la. Dok cari gak “ayam”, tak jumpa-jumpa lagi. Malam nanti kottttt! Hahaha! Patu benti kat Sport Stadium. Sini jual barang original. Orang datang Thailand beli barang ciplak, kitorang datang Thailand, beli barang original. Hahaha! Hubby dah berkenan kat satu baju ni Le Coq Sportif. Cantik bajunyer. Kat Malaysia takde ni. Nak tunggu gi France, masak ni. Mesti mahal kat sana. Hmmm…takpe, nanti datang balik. Riki dulu!

0 holler:

Nuffnang Ads

Subscribe To This Blog