Nuffnang Latest

Monday, July 20, 2009

Koh Samui - Samui Airport

Koh Samui, Jejak Di Tanah Gajah.
Masa untuk touchdown. Sekali “Aaaaaaaaa!” I tengok muka hubby, hubby tengok muka I, sama-sama nganga gelak! Kecut perut macam naik roller coaster! Tetiba pilot tu leh junam skit kebawah! Main-main plakkkk! Kusssss semangat! Tapi landing cantikkkkk! Keadaan airport again, macam airport Jojga, dalam kampung tepi bukit. Turun je dah nampak kuil (they call it Wat) atas satu bukit luar landasan. Patu ada tram tunggu kat bawah nak amik penumpang ke balai ketibaan.
Sampai arrival hall, lalu immigration, ada bunyi “teeeeetttt”. Eh tak penah-penah I lalu ada bunyi! Rupanya dalam kasut tu ada besi! Haha! Tatau plak! Hubby cam biasa la, belt. Kat sini officer dia je pakai mask. Orang lain sume tak pakai. Paling tak sangka, dalam flight, sekor pun tak pakai. Penat beli je. Cis! Patu diorang takde scan suhu pun, terus masuk je. Tak sangka plak tak ketat kawalannyer.
Amik beg, pegi ke depan. Ada banyak counter untuk rent motorbikes and cars. If amik kat airport, esok nak hantar balik susah plak. Takpe, tengok kat hotel nanti. So kitorang naik minibus a.k.a van pelancong. 120B per person. Ha cantik la, hubby cakap dia tengok kat internet, 500B tau for two! Naik, tunggu penuh, jalan. Seb baik kejap je. 10 minutes, sampai Ibis Bophut.

Why Ibis? Sebab masa Matta Fair tu, Firefly dan packagekan siap-siap dengan Ibis. Plus, we had a very pleasant experience with Ibis back in Jakarta. Baru, bersih, semua ada termasuklah hair dryer, pool, breakfast, and service untuk shuttle or apa-apa la. The one that we are staying kat Bophut ni baru bukak last August, and the first 3-stars hotel kat area Bophut ni. Ok laaa…bukan nak duk hotel sangat pun kan.

1 holler:

Ely Hasrul said...

santek hotel .. ok tuh.. hahahah tu psl hsrl xmo neik firefly.. kecik katanye.. dia naik airbus pon bila nk touch down muka pucat hahahahah

Nuffnang Ads

Subscribe To This Blog