Nuffnang Latest

Monday, July 20, 2009

Koh Samui - Ali Baba Restaurant

Dinner – Ali Baba Bujang Lapok Ada Bapok Daa...
Pas beli, masa untuk cari makanan halal! Nak cari nasik nih! Mana la nak pegi. Kitorang pusing satu round, sempat la tengok orang beriadah. Pompuan muda dan tua, sume senamrobik macam muay thai tu. Yang laki plak, main sepak raga and bola. Bagus tul, menjalani kehidupan yang sihat! One thing, diorang ramai yang kurus-kurus macam kat Jogja nun. Kurang makan kah?Ok, cari lagi. Pusing punya pusing, tetiba nampak lagi push cart jual pancake, ada logo bulan bintang! Dah banyak dah dok nampak, tapi takkan makan pancake je kan. Tetiba nampak “Ayang! Ada Ali Baba Restoran! I nampak bulan bintang! Halal yang! Patah balik!” Hubby pun buat u-turn. Memang betul restoran tu halal. Sebab ada gambar budak mintak doa, ayat-ayat Quran sume. Ok lah!Patu masuk tanya. Budak laki tu macam orang India. Kitorang tanya harga, tak paham. Alamakkkkk tak pandai cakap English plakkkk! Patu dia masuk dalam, panggil kak kak. Eh! Cakap melayu plak. Skali ada sorang kakak ni kuar pakai tudung. Dia kata baru lepas maghrib. Alhamdulillahhhhh. Memang Islam. So I order tom yam kung with glass noodles (sana takde beehoon, rupanya Malaysia je suka-suka tambah ni) while hubby have fried pineapple rice. Ha amik!Sambil makan, rupanya pancake tadi tu, roti canaiiiiiii! Laaaaa! Punya la tak tau, skali tu tengok dia tebar, ceh! Tapi takkan nak makan roti canai je kan. Mana kenyang.Pas makan, bayar (agak mahal la…105B), kitorang round kejap kat area Chaweng tu. Niat di hati nak cari bapuk! Tapi tak jumpa. Last-last nampak la cam las vegas nyer broadway gals (pondan) kat tepi jalan. Tak brani nak benti dekat-dekat kang kena kejar ke hempuk ke naya je. So zoom dari jauh je. Haha!Patu hubby ajak massage. Tapi stakat massage kaki je, Malaysia pun adaaaa! Takpe, nanti ajak Na ngan Cawan je la kat Krabi ye! Hahaha! Patu kitorang balik, tido…

5 holler:

elly mustafa said...

i dah tgk sume pics...lawanyer beach dia kannnnnnnnn....besnyerrrr....

biqque said...

lawa...tapi kalo panas terik laaaaaaaagi lawa...

Cawan said...

Tom yam kung with glass noodles - Biq, ape rase tomyum dia? pedas? masam? best ke? nanti nk gak order.. tp kena cari tukang masak kohsamui laa.. hahaaa..

biqque said...

tomyam dia sedap gak...tapi cam biasa, banyak sampah...hahaha! masam biasa and tak pedas...kita cari kat krabi tgk!

Aida said...

Krabi pun sama jek..tak pedas..tom yum kung Malaysia gak sedap

Nuffnang Ads

Subscribe To This Blog