Nuffnang Latest

Monday, July 20, 2009

Koh Samui - Kayak

Kayaking – Go Under The Rock.
Dari situ, boat bergerak laju ke satu lagi pulau. Mue Koh Ang Thong Marine Park. Macam sama je ngan tadi. Hahaha! Kat sini, sume kena pakai life jacket. Sape yang tak nak kayak, sila duduk di pantai ye. Kayak plak bukan cam kayak yang penah naik dulu kat Pangkor and PD. Ni kayak untuk expedition nyer. Blasahhhhh!Tour guide tu kasi info skit lebih kurang, then terus tolak setiap kayak tu ke laut. Satu kayak, dua orang. I duk depan, hubby duk blakang. Camera takde casing, letak dalam poket sluar. Harap-harap tak basah! Yang penting, harus ada gambar!
Masa berkayak ni, kitorang menyusur di tepi-tepi batu and sesekali tu lalu bawah batu. Memang cantik. Siap ada tali, untuk kita benti kejap, pegang supaya tak terhempas ke batu tu.
Patu masuk kuar masuk kuar kat batu-batu tu. Ada skali tu siap berlaga head to head ngan batu! Hahaha! Patu tengok-tengok kitorang dah second last. Kena kejar balik ni! Patu ada plak si mamat Israel haram jadah tu dok berlaga-laga ngan kayak kitorang. Patu asal nampak kitorang nak potong diorang, dan-dan masa tu jugak dia nak laju. Babi tul! Last-last kitorang potong gak diorang!Bila dah nampak pantai tadi, kitorang lepak jap tengah laut. Amik gambar sambil baring atas kayak. Then dayung pelan-pelan, gi bawah batu tepi pantai, amik gambar. Hubby cakap kat sini ada benda yang dok panggil-panggil dia cam bunyi panggil kucing tu. Heeeeiiiiii takuttttt! Terus kitorang gerak ke pantai. Hahaha!Park kayak, naik ke pantai, tangkap gambar. Before that, nampak la beruk sekor kat atas pokok. Ala…kat Malaysia bersepah. Omputih tengok teruja siut. Hahaha! Patu I terjun mandi laut lagi! Hubby mula-mula tak nak, last-last dia turun gak. Kitorang mandi tepi boat. Memula ok, lama-lama dah mula gatal. Tengok betul-betul kat air tu, nampak la partikel-partikel kecik minyak. Cisssss! Patut laaaaaaa!

2 holler:

BlueEwoke said...

Ala nk kayak jugak..takpe2..kat Phuket/Krabi nanti..ayuh kite berkayak!!!!!

biqque said...

kita terjah marine park kat sana plak k!

Nuffnang Ads

Subscribe To This Blog