Nuffnang Latest

Monday, July 13, 2009

Kites and Crocs - Johor Part 2

Last nite, we slept around 2.00am. Sembang tak benti-benti. The next morning bangun lewat…sebab cermin bilik dia bertinted! Ha, ingat masih pukul 7 pagi, rupanya dah 10 pagi! Hahaha! Sedap betul tido masa tengah letih dan ngantuk.

They served us with nasi lemak and to pay back their generosity, I tot nak belanja diorang lunch ke apa la. I ajak diorang bawak kitorang gi jalan-jalan. Too bad Kota Masai ni tak de ape sangat…even nak gi pantai pun jauh.

So they took us to Muzium Layang-layang. Ingatkan cam bodo-bodo la, rupanya memang best. Siap ada kincir angin lagi kat atas tu.

Angin kuat, ada tasik, ada tempat lepak. Cantik la. Rupanya tempat ni, every year, akan buat pertandingan laying-layang sedunia (SEDUNIA OK). The best part, laying-layang tu sumeeeeeeeee besarrrrrrrrrrrr gabak! Macam-macam bentuk ada. Daripada yang biasa sampai la yang tak berjenis. Macam tak sangka je bleh naik laying-layang tu. Paling mengarut, ada bentuk sampan, tut-tut (wtf! bleh naik ke?), daun, beca (huh???), peace sign, and orang kawin (astaga!). Tak caya? Pegi sana, tengok kat tv…dorang ada pasang kat dalam muzium tu.

Tempat ni tiga tingkat. Kat area bawah tu ada la sejarah sikit-skit pasal kincir angin tu. Patu ada gambar budak yang penah diterbangkan layang-layang. Hahaha! Lawak gile!

Dah bosan, diorang bawak kitorang gi Sarang Buaya pulak.

And believe me, tempat tu memang macam sarang buaya yang telah dikomersilkan. Haha! Agak jauh jugak dari situ, tapi bagi diorang selamba dekat je la. Siap kena masuk pelabuhan, macam tah apa-apa pegi buat kat situ. Tapi betul la, buaya kan suka duduk kat pertembungan air masin and air tawar.

Sampai je, macam biasa, takde orang. Macam tempat ape je. Masuk pun still half price, RM4. Ada banyak kolam, tapi yang ada buaya lepak, dalam 4-5 kolam je. Patu ada one side, untuk anak-anak buaya. Kira memang tempat untuk ternak buaya la.

Adik yang keje kat situ cakap, skang baru 150 ekor…diorang akan penuhkan sampai 3000 ekor, baru leh buat persembahan. Patu diorang akan jual buaya tu, sekaki RM300. Ha abah, nak beli? Beli la. Hahaha!

2 holler:

dibitz said...

giler aahhh layang2 dia!!! kalau bleh i nak belikan hubby satu!! dia kan kaki layang2... hehehehe....

nak beli buaya ke?? pak einnn...??

biqque said...

tu ar dib, i dpt rasakan fyzal mesti suka if dpt layang2 besarrrrrrrrr camtu!

tah la pak ein, nak buat sate buaya kotttttt...eeeeeee!

Nuffnang Ads

Subscribe To This Blog