Nuffnang Latest

Monday, July 20, 2009

Koh Samui - Wat Kunaram

Wat Kunaram – The Mummified Monk.

Kitorang merempit lagi. This time dah tak nampak laut sebab dah masuk ke bawah tengah Koh Samui dah. Nak cari Wat Kunaram. Ramai tourist tak dapat cari mummified monk ni sebab kat sini banyakkkkkkkkkkkk sangat Wat. So orang confuse. Ada yang tak jumpa pun mummy tu. Baca kat internet, memang kat Wat Kunaram. Tengok map, ada dua, satu lagi kat Wat Kiri Wongkaram. Tapi jauh lagi. Alamak!

Dari tepi jalan, dah nampak pintu gerbang Wat Kunaram. Nak masuk, segan, takut. Sebab ada sami. Dah la pakai sleeveless dress. Hubby plak pakai suar pendek. Kalo kat Bali ni, tak leh ni. Kena tutup-tutup dah ngan kain sakti diorang. So amik gambar dari luar. Tetiba nampak keta masuk. Omputih, couple. Patu ada motor plak masuk, omputih ngan pompuan Thai. Ha bleh laaaaaaaaaa! Diorang pakai lagi seksi!
Ok, masuk. This time, hubby dah terer u-turn. Perfect! Haha! Masuk je, sami tu dah senyum macam sila-sila. Ha ok la gitu. Park motor, jalan. Ada anjing dua tiga ekor tapi baik. Sampai depan tangga, baca jap cite monk tu. Dia mati masa 1973. Penah tengok dalam Discovery. Sekali tengok, memang betul la! Sebijik! Ha jumpa jugak! Seperti biasa, omputih yg pegi tu sembah lagi la kan. Bakar colok bagai. Kitorang amik gambar je la. Mummified monk tu siap pakai spek itam Ray-ban lagi. Hubby cakap sebab mata dah takde.
Tengok kiri kanan, lama-lama rasa horror plak. Lagipun dah petang. Amik gambar skit-skit, turun balik. Lalu kat tepi tu, ada pompuan Thai ni duk ceduk minyak letak dalam bekas bakar tu. Patu kat bawah pokok tu ada satu gong besar tertulis “Can you make me cry”. Bawah dia ada baldi, berisi air. Tak paham. Kitorang tengok je benda tu. Patu pompuan Thai yang dengan omputih tadi tu dok gelak-gelak cuba untuk buat sesuatu sebab omputih tu nak amik gambar dia. Seksi pompuan nyer…mesti “sleeping dictionary” tu! Hehe!
Dia dok usap-usap gong tu sambil gelak-gelak cakap Thai and pandang I, macam dia tak leh/tak tau buat. Adeh…minah ni ingat I orang Thai keeeeee! Aku tak paham la ko cakap peeeee! Patu omputih tu dok suh dia buat lagi sebab nak amik gambar, sampai dia kata cannot, cannot sebab tak kuar air pun. Hahaha! Patu kitorang blah sambil senyum sebab minah tu mesti pelik, pe hal la I asik senyum tak balas apa dia cakap kan? Kahkahkah!

1 holler:

Ely Hasrul said...

minath thai tu musti ckp ko sombong ahhahahha.. lawak siot pakai spek hahahahhaha.. time aku kt krabi.. kitorg g satu kedai, dari jauh minah2 kt kedai tu bisik2.. aku dh agak la dia musti cam bet ngan mmber2 dia samada kitorg nih thai ke tak.. alih2 smpai aje kedai tu aku sengaja la ckp sesuatu ngan hsrl.. terus minah2 tu cam gelak2 patu cam..'ha kan dh ckp' hahahahahha

Nuffnang Ads

Subscribe To This Blog