Nuffnang Latest

Monday, July 20, 2009

Koh Samui - Snorkeling

Snorkeling – Matahari Menyorok.

Sejam jugak la perjalanan…sampai nak tertido dah dalam boat tu…ada yang pening nak muntah pun. Sampai dah tak nampak Samui, baru la sampai Ang Thong Marine Park ni. At last, sampai jugak ke kawasan snorkeling. Masa ni ujan still rintik-rintik. Kawasan sekitar ni penuh dengan gunung-gunung batu pulau yang sangat cantik bak dalam movie. Tengok air, ijau gelap! Terus pakai life jacket, diorang kasi snorkeling set (tapi kitorang bawak sendri), terjun!
Ada yang tak mandi, tapi ramai yang mandi. Ada beberapa boat yang lain, berkampung kat situ gak. Masa ni kitorang try underwater casing Na and Cawan kasi pinjam. Best gile! Cuma kena pegang betul-betul sebab tak pasal-pasal screen error. Hahaha! Tapi tak cantik sangat la gambar sebab tak panas kan. Haiiiiihhhhh! Geram la camni! I macam biasa, bukak life jacket, berenang sendri. Gi dekat ngan batu-batu tu best, tapi takut sebab tak pakai flipper, kang ada yang berdarah kang kaki.
“Ayang…I nyer mouthpiece tu jatuh…” hubby panggil and tunjuk ke dasar. “Laaaaaaaaaaaa…jatuh lagi! U ni kan kalo tak kasi jatuh, kalo tak suh I selam, tak sah kan? Sume tempat kita snorkel, sume tempat tu jugak la u kasi jatuh…” I bebel. Memang betul pun. Dah bape kali dah kena dive tau! But this time, pressure kuat and gelap, I tak leh nak sampai ke dasar. Tetiba ada mat saleh ni tolong dive, punnnn dia tak sampai nak capai benda tu. Sampai la beach boy a.k.a tour guide tadi tolong dive and amik. Of course la dapat kan, nama pun beach boy! Hahaha! Seb baik!Dalam sejam camtu, diorang panggil naik boat balik. Diorang nak bawak ke satu pulau untuk benti lunch and mandi laut. Masa ni sume dah segar. So ramai yang berdiri dalam boat tu tengok kiri kanan. I duduk atas skit dari enjin, so dapat la tengok dengan jelas! Hehe!

0 holler:

Nuffnang Ads

Subscribe To This Blog