Nuffnang Latest

Thursday, November 17, 2011

We Are Four!

I totally forgotten “THE day”, till my hubby sms-ed me this morning,

“Happy anniversary to my beloved wife!”

Dush! Bukan laki yang lupa, bini yang lupa. But please excuse my kelupaan sebab aku busy dengan training and certified exam ye :D

We normally celebrate our anniversary by treating each other a special trip, disamping kasi hadiah. Alhamdulillah, we have been married for 4 years and tak penah lagi skip trip untuk kanda-dinda.
  • Kawin – honeymoon at Jogja-Bali-Jakarta, Indonesia
  • 1st year – anniversary at Singapore 
  • 2nd year – anniversary at Phuket-Phi Phi-Krabi, Thailand 
  • 3rd year – anniversary at South Korea, Korea 
  • 4th year – anniversary at South Island, New Zealand
Percaya tak, kesemua trip anniversary ni bukan untuk melampias nafsu serakah serta menyulam cinta semata? Ye, tidak sama sekali. Sebab kitorang akan jadi orang GILE yang explore SEMUA tempat dalam itinerary! Hahaha!

To my hubby cum travel partner,  

“Happy anniversary Ayang. May we live and die together.”

Dengan ucapan, 

"Before we die, tempat yang kita tengok dalam TV smalam tu bila nak pegi? Hehehe!"

21 holler:

fatt said...

malam ni aku pasti......oklah aku takmo teruskan ayat. HAHAHAHA...anyway, happy anniversary guys. aku jeles tp happy sbb bkn senang nak jumpa couple yg share hobi yg sama..so aku adore korang :D

biqque, psl proposal ko tu aku terima. hihihi...anyway...gi la baca entry aku...ada skit penambahan kat pengalaman buruk...lalala~

Janggel said...

Tahniah Biqque dan Suami! Semoga bahagia hingga ke akhir hayat!

*macam ucapan selamat pengantin baru lak hehehe.

AKO @ retna said...

hepi annivesary biqque & shahrul!!

moga hubungan kowang sampai akhir hayat...

jelesss ni hahaha :p

psstt ako gelak baca ayat akhir ko

"Before we die, tempat yang kita tengok dalam TV smalam tu bila nak pegi? Hehehe!"

before we die ek hahaha :p sweet arrr

kemang~ said...

hepi anivesary mak hayam... haha


tempat mane pulak ni??

Biqque said...

fatt, takdenyerrrrrrrrr hahaha! tx weh, takpe, ada la tu sorang utk ko, aku yakin serta pasti :)

ha? ye ke? sat aku baca!

janggel, kalo penTantin baru, kena la kasi hadiah :D

ako, hahahaha! tu la, kena mintak tu!

kemang, mak hayam nak ajak bapak hayam pi tempat yg orang kata tak cantik, tapi sebenarnya cantikkkkkkkkkkkkk! :D

3plepl8 said...

berpeluh jgk nk pg tmp yg tgk semalam...tp tak mustahil kot haha...

mikamusz said...

congrats babe... part travel tiap kali anniversary tu x bleh tahan.. kalolah AA takde buat promo masa bulan perkahwinan, nak hack tak website AA..wakakakaka

"tempat yang korang tgk smlm tu" ada AA jugak ke?

Diana Diane Teo said...

Before reading your post, I thought you got anak kembar - we are four - u, ur hubby and 2 anak. Hahaha..

Congratulation to you. May you and your husband loving each and everyday day. :D..Your husband is so sweet lah. Nowadays seldom guys will remember all this tiny little celebration but your husband did. Credit to him :D

Biqque said...

3plepl8, TIDAK MUSTAHIL :D

mikamusz, harus aku bakar site tu kalo takde tiket! tempat tu ada yg ada, ada yg takde :D wah banyak tempat kah???

diana, tx babe! hope what u said come true la, i really want kembar :D ya, i didnt expect him to remember u know hahaha! but he did, ya, kudos to him :)

kemang~ said...

biqque, tempat mane ni??

YanTie AhMad said...

haha..aku pun mula2 ingat kan ko dpt kembar...insyallah...aku doa-doakan jugak..:)

congrates!!...

aku gile baca blog ko sbb cite india..sampai semua link2 travelista ngan cawanna pun aku follow...aku tgk ko punya gambar pusing2 ngan baju hijau, sampai aku terpikir brp kali dia pusing daa baru dpt gambor cantik cam ni..sure cameraman pun penyabar jek layankan..rupanya that cameraman is urs..hehe..

both of u are rock!!!..

Twilight Man said...

Happy Anniversary to you both!!

I love your wishing lines....to live and die together!.... Lol

by.ya @ Traveller's Anatomy said...

Happy Anniversary!
Wish u both for many great and blessed years ahead :)
Don't stop travelling around even when u have kids tau.

Biqque said...

kemang, tak leh reveal, kang orang curik! hahahaha! ala bukan tempat glamer pun...

yantie, aku serius masa tu malu, tapi aku pikir gi mamp** la kan, aku dtg jauh2 tanak gambar merepek2 ke kan...hahaha! laki aku terpaksa layankan jer la hahahaha! so far cite india tu mmg plg best la kot aku rasa, fun gile!

twilight, tx! hahahaha!

byya, tx jugak! tu la, harap2 dapat gak berjalan even dah beranak pinak :D

BlueEwoke said...

Ha tahniah tahniah...takde upacara potong2 kek ke..bakar2 mercun ke..leh Aqilah datang join sekalik..huhuhuhu..

masMZ said...

Biqque,

ucapan last ko tu haku sukaaaa... Hahahahhahahaa.... tahniah :D

Biqque said...

na, nak dtg tak weekend ni? kita main masak2 :D

masmz, aku pun sukak :D

bdk2 @ John said...

Happy Anniversary Biqque and hubby! May ALLAH always bless two of you with great healt, life and happiness.

Biqque said...

tx nokkkk!

niL said...

Heppy Anniversary Biqque (wlupun lmbt)

Cepat2 carik partner Aqilah utk travel! :-)

Biqque said...

tx nil...carik partner aqilah? nak cari la ni, orang cambodia ke vietnam ke kan :D

Nuffnang Ads

Subscribe To This Blog