Nuffnang Latest

Monday, November 14, 2011

Siapa Yang Selalu Dapat Souvenir Dari Oversea?

Ni la muka-muka manusia yang selalu dapat ganjaran setiap kali aku travel. Untuk para-para lelaki budiman, aku belikan cap/topi jer. Untuk para-para perempuan solehah (humangai, aku sorang je yang tak pakai tudung), aku akan beli t-shirt yang ada nama tempat tu. Bagi budak-budak yang tak brapa nak mengenang jasa  makcik diorang ni lagi, aku belikan barang-barang sekolah macam sling bag ke, stationery ke, benda-benda camtu. Hahaha! Kalo diorang lempar pun aku tak sakit hati. Untuk mak tiri aku (takde dalam gambar...eh apsal dia takde masa ni ek?), balik-balik apron, teh. Apron, teh. Kadang-kadang handbag ke purse ke benda-benda mak-mak ni la.

Paling tak bleh blah, Pak Ein la! (Tu! Yang macam Kuswadinata tu!) Sat nak topi koboi! Sat nak t-shirt! Tetiba nak tiru abang ipar aku (collect cap) plak! Sukati dia jer! Dia tatau betapa susahnyer aku kendong topi koboi tu dari Ostolia sebab tanak kemik letak dalam beg! Rasa cam nak hempuk-hempuk je topi koboi tu masa aku bagi kat dia tapi dia cam tanak! Tak bleh blah! Hahahaha! So skang aku gi mana-mana pun, aku dah set kan, BARANG YANG DIBELI, SEMUA STANDARD. Takde spesial-spesial dah! Titik! (Topi koboi tu still ada kat aku. Nak kasi kat Abang Ngah kang, Kak Ngah dapat anak baru lagi plak hahahaha!)

Pape pun, diorang ni la nyawa aku. Sejak aku takde mak, aku makin sayang KESEMUA diatas, especially Pak Ein. Aku tau dia mata duitan, memang aku tabur-tabur gak la duit kat dia kadang tu sampai aku tak sedar aku kena tipu (kahkahkahkah Kak Ngah dah masak sangat dengan prangai Pak Ein ni), tapi aku sayang dia sangat-sangat. Aku jenis selamba dengan dia sampai bila call tu, kitorang bercakap macam cina gengster pun ada, balai bomba pun ye, kadang-kadang macam polis guna walkie-talkie. Bongok gile! Hahaha! Aku harap sangat dapat bawak dia gi obersi lagi (penah bawak gi Medan jer), tapi payah, dia asik nak nasik, nasik, nasik. Camtu nak aku bawak gi China? Takkan nak kasi makan itik gantung! Hahaha!

Bila la nak racun diorang semua ni gi family trip luar negara! As for now, kami berdua je la ye dak?
Tu dia! Rantai CD ala 4U2C!

10 holler:

Janggel said...

HAHAHAHHAHAHAHAH aku suka ayat ko yg nih! (Topi koboi tu still ada kat aku. Nak kasi kat Abang Ngah kang, Kak Ngah dapat anak baru lagi plak hahahaha!)


Hhahaha bapak aku pon sama biqque, kalau g memana mesti nak makan nasik, kalau tak dia tak boleh tido.

Ely Hasrul said...

ko terlupe satu yg ko nk peli parang kt Kuching nk nbagi Pak Ein hahahahhahahahhahaha

patu satu lagik, seingat aku ko TAK PERNAH miss nk bagi kat Sami.. aku amik gambo sume yg ko bagi kt dia.. tp duit2 jgn tanya tauuuu hahahhahaha

YanTie AhMad said...

gambar family ko ni, even pakai baju kurung ala2 sopan pun aku rasa sure happening..hehe..meriah sakan..:)

Biqque said...

janggel, mmg! kitorang penah tau nak ikat abah aku, curi duit dia, tauk dalam laut! hahahahaha! up to that point kitorang nyer kelakar ok...

haah skin! parang! hahaha!

yantie, mmg gile...memula gambar innocent, patu sume gambar gegila :D

bdk2 @ John said...

adoyaiiii part rantai tuh! tak bleh blah!

curlast ko maria! hahaha....

Biqque said...

ko nak john? aku ada tiga! hahahaha! gile koser ko!

Lily Riani said...

Topi tuh leh pinjam tuk next trip aku tak? Hheheh.....

Biqque said...

Nak g mana lily? Hahaha!

fatt said...

HAHAHA...aku dah tergelak masa ko ckp nak topi. kuda dgn baju koboi takde? HAHAHAHA...ok Pak Ein sy gurau jgn marah noo...sy ingt dialog citer P.Ramlee tu pasai sy melalut :P

tapi Biq, aku mmg nk tau apa motipnya ko pakai RANTAI ALA-ALA 4U2C tu!!! HAHAHAHA....adoi keras perut aku gelak :))

Biqque said...

fatt, nasib baik tak mintak kuda! kalo tak, mampos aku...

hahahaha! konon nak ol skol abis la tu...hahahaha!

Nuffnang Ads

Subscribe To This Blog