Nuffnang Latest

Monday, November 14, 2011

Sari India Yang Di Melayukan

Finally! Terjahit jugak kain saree yang aku beli kat India ni! Sape sangka, from Indian saree, bleh jadi Malay classic? Dipadankan pulak dengan brooch ala-ala bangsawan tu. Ye la, nak buat saree nampak perut, perut plak menjerit-jerit nak menjengah. Kim salam je la...
Kain ni sangaaaaaaaaaaat nipis dan halus. Kalo rasa nak campak dalam washer, memang keluar-keluar je terus tinggal benang. Hahaha! So nak basuh, kena celup-celup je la ye.(Na, dah buat baju ke saree you beli tu?)

Harga kain ni? RM30! Jangan tak sangka ye. Saree kat India, SUMPAH MURAH DAN CANTIK! Silap haribulan, berkati-kati John dengan Kemang bawak balik nanti. MasMZ, ko pandai-pandai la kenyit mata kat Janggel lebih-lebih, bleh dia kasi kat ko pree-pree jer sok.

Kain ni 6 meter, tapi sebab nak baju kurung hanya perlukan 4 meter, lagi dua meter yang part ekor saree tu aku simpan (warna pepel!) Mana la tau sok-sok nak buat tudung ke kan :) Elok koyak rabak dah baju ni hahaha!

SO! BELI LA SEBARANG DUA KETUL KAT INDIA NANTI YE? BERBALOI SANGAT BUAT SOUVENIR!

15 holler:

kemang~ said...

peh rm30? cer kabor lokasi kat mane..nak buat bisnes ni... hehe

Janggel said...

Hahahahha nmurah giler dooooo!!! Aku nak beli buat baju Melayu seswai tak????

Kenyit2 mata??? sory *percutian bajet hahahahhahaa!

Pssst lawa la kaler biru. :)

fatt said...

lawa le...sbb ada border kat hjg kain. eh, kata pi exam seminar bagai. camne ko update blog? ke auto publish? kalau auto publish nmpk benau mmg blogger tegar! hahaha

eniwei, aku dah publish. ada masa jenguk le. tp jgn tembak aku ok! tettt!!

Zilla said...

biqque, cantik!! awat tk buat kebaya, sure lagi cantikkk hehehe

BlueEwoke said...

Ha saree i pun dah buat baju dah, raya ari tu dah pakai dah huhuhuh, tapi i tak basuh celup2, campak terus dalam washer machine(pemalas la katakan), setakat ni takde lagi bulu terkeluar, tapi tak tau la di masa2 akan datang ni, sebab baru pakai 2 kali jek huhuhuh..

Kemang, cari kat Chadni Chowk, byk gile kedai, tapi ko kena la cari dari satu kedai ke satu kedai, bargain skill kena prepare siap2, sb diorg tau org Malaysia berduit...

MasZuber said...

ok bulan 3 nanti aku serbu chadni Chowk. eh ni yg chandni chow tempat kajol duduk dalam cite khabi khusi khabi gham tue ke?

AKO @ retna said...

cantek!!!
mmg suka tgk kain saree ni..

Biqque said...

kemang, Chadni Chowk! ingat tau! ko nak tau ko sampai tempat tu, mesti ramai orang tarik2 ko ajak gi kedai dia hahaha!

janggel, try buat satu, aku nak tgk!

fatt, auto publish :D

zilla, kebaya tak leh, tade pinggang dah!!!

na, ye ke? wah hebat! i tak brani la tauk mesin :D

maszuber, sila terjah ok! pastikan ko beli. aku tak ingat plak cite tu, ye la kot...

ako, if tgk kat sana, laaaaaaaaagi gile cun!

Ely Hasrul said...

aku tetiba tersembut gelak kuat2 sbb aku cam bongok dh tbyg ko buat kain lebeh 2mtr tuh utk kiki.. hahahah kiki ade mantel patu dia leh terbang jadik superhero cam wonderpets hahahahhahahhaa


kemangggg sayangggggg.... kalu buat bisnes.. kasik murah okehhhh hahahhaa

Anonymous said...

Hahahhaaha.... Kenyit2 mata tak jalan... Time nak bayo t tetiber wat2 tercampak sekali brg... Bayokan!!! Hahhahahaah sambil doa mintak2 dia tak pasan. Muahahhahaha ~masMZ

Biqque said...

jgn campak masmz, kang dia terkejut terus melatah dia lempar balik kat ane kedai tu...maka ko selit2 kan ajer di kaunter bayaran...hahahaha!

Anonymous said...

Kan! Sorok2. Jangan bagitau yerr... Dendiam jer... Har3x.. Shhhhhhhhhhh sambil pejam mata tangan di dada... Hope. Hope.. Tak pasan.. Jgn pasan.. Kemang, ko jgn bocor rahsiyerrr tau! Hahhaah ~masMZ

Janggel said...

hahaha verangan rani mykherji dtg jemput naik beca ajak balik rumah lalalalalalal

Lily Riani said...

Mas, ah ah kot dlm cite tuh, sbb tuh ler aku pun pegi, beli gak kaon, buat gak bj kurung. Cis biq, ko stalk aku keeeeeeeeee. Apa lg ko beli, jom compair subenir hindia hhhehehe....

Biqque said...

Hahaha lily, I beli satu jeeeeeee. Na yg meroyan beli utk satu kg tau! Hahahaha! Then I beli t-shirt tulis India ngn magnet,tu je la...

Nuffnang Ads

Subscribe To This Blog