Nuffnang Latest

Sunday, November 20, 2011

Steak Untuk Chawana

Kelmarin main masak-masak dengan Chawana. Since Chawan keje pagi, selepas subuh aku paksa Na datang ke rumah. Cik Aqilah pun ada sama siap dengan beg susu bagai. Sonok betul diorang datang, aku siapkan bilik yang memang dah lama tersedia. Maklum la, orang jarang datang...

So tengahari tu kitorang keluar gi Giant, cari barang skit untuk masak steak. YE, STEAK LAGI YE. Tapi this time, ada side dishes la. Aku beli broccoli, jagung, carrot, tomato kecik dengan kentang. Dilupa jangan, set pisau nak makan steak. Kang ada yang guna pisau dapur kangggg...hahaha!

Seperti biasa, Texan Sizzling seasoning sekali lagi menjadi kawan baik daging korban.Yang lain, aku rebus dan toskan, patu sapu dengan planta dan sedikit garam. Untuk kentang, lepas rebus, aku grill kan sekali lagi. Tu pun still ada yang agak kental kat dalam nyer.

Since Chawan still tak balik-balik, kitorang makan bertiga je dulu. Emmmmm dap er! Petang Chawan sampai, baru dia plak makan.

Maka habis sudah daging korban 2 kilooooooo! 

P/S: Amacam Na, exercise rahang tak? Kompom dagu tajam pasni. Hahaha!

17 holler:

masMZ said...

Biqque,

Len kali nak datang sekali! Ko suka bagi orang terliurrrrrr.... Hahahaha....

*Untuk malam ni terpaksa rebus jagung je dulu... Huuuuu

Biqque said...

masmz, hahahaha! tu la, bilakah kita semua ni nak bergathering beramas mesra?

bdk2 @ John said...

perghhh!!! chef biqque! terbau daging lembu smpai ke rumah ku yg kecil ini....nmpk tersgt laaaa sedapppp!!! ^_^

Biqque said...

nampak jer sedap, kalo rasa, LAGI SEDAP! hahahaha!

kemang~ said...

yg aku perasan..amaun dlm pinggan ni sume same..

kentang = 5 bijik/plate

tomato = 3 bijik/plate


jagung pulak, ko letak brape /plate? ahahahhaahaha !

pandaiveh ko masak...yummm yummm

Janggel said...

Aku tengok gambo je dah kenyang.....camni leh kurus ni.

masMZ said...

wahhhhh beramas mesra ayat yang tak menahan tu wehhhhhh...... hahahhaa..... tungguuuuuuu..... sekarang sebuk musim orang mengawan, tiap2 minggu de kenduri.....

Biqque, nanti pinggan aku nak amaun sama cam Kemang kira.... Hahahahahahaha.....

fatt said...

ko main pondok2 ke biqque siap ada bilik. dorg dtg overnite eh?

aku dah lama tak mkn gini...paling aku terasa2 nak mkn ape lagi kalau bukan fish n chips...erm, lazat~

Biqque said...

kemang, kena bagi sama rata, baru adil...satu untuk kau, dua untuk aku...hahaha!

janggel, ko tengok je ye, kalo nak, suh masmz masakkan :D

masmz, mengawan? cam haram! hahaha!

fatt, diorang tak tido...datang pagi balik malam jer...malam tu kitorang gi malam laksa, char kuey teow, ngan nasik lemak kat warung! hahahaha!

umah aku mmg dah tersedia 3 bilik tamu. ko nak queen bed ke, twin bed ke, single bed, harga lain2 hahahaha!

alamak teringat fish n chips kat nz ngan ostolia...dap errrrrrrrrrr!

BlueEwoke said...

Huhuhu tidak sia2 bangun subuh2, pegi tekan loceng depan rumah orang pagi2 buta, semata2 nak makan stik keh keh keh....

Walaupun rahang macam nak tercabut, tapi kebabom sedap, memang kena carik texan sizzling steak punya perencah hehehehe..

Lepas ni boleh la ramai2 main masak2 lagi. Ha fatt ko bile2 nk turun KL, ko roger je Biqque tu, rumah dia kosong, rumah dia kira cam B&B la, tapi rege ko kene tanya dia hahahah..

Makan malam kat luar tu pun marbeles, walaupun tahap tepi jalan punya gerai, tapi rasa 5 bintang, dan palinbg best rege pun taraf tepi jalannnnnnnnn..haih confirm la nk singgah makan lagi..heheheh

Janggel said...

ƗƗɐƗƗɐƗƗɐ "̮ hampeh ko bique.

Masmz , kirenya betol la apa yg dilihat malam tu. Kompom!

masMZ said...

ƗƗɐƗƗɐƗƗɐ,sah!!!!! Tapi dek seronoknya makan sampai tak pandang kiri kanan dah!!!!! Kan!

Biqque said...

korang nampak kitorang ke weh??? kat mana??? hahahahaha! kitorang makan kat char ketiau butterworth tu, korang disanakah??? APSAL TAK TEGOOOOOO!!!

fatt, kira homestay la hahahaha!

na, mmg tak siap2 tengok muka tak mandi pagi i :D sonok gile u datang! len kali datang lagi, TAPI MAKE SURE U BAWAK SPRAY IDUNG U TU! SEDIH I TGK...

masMZ said...

under kaberrr.... lalalalala Janggel kan?!!!!!

nanti tak sepraissss bila nak gathering reramai..... hahahaha...... kuew tiaw atas bukit tamaoooo.... nak homemade steak jugak *peaceeeeeee

Janggel said...

Hahaah tidak syak lagi! Memaqng tu korang la kan... Heheheh buttowrth char kuey tiaw gituh... Hehehe

Under cover.. Nak seprais katanye hakhak!

Biqque said...

selamba katak aku pakai sluar tido kan?! hahahaha! dengan sanggul simpul cam mak bedah kahkahkah!

bengong, apsal tak dtg tego je, leh gosip!

BlueEwoke said...

Hoii janggel pun ada ke di tempat kejadian?? apsal tak join je??? ish ishhhh..baru nak suh belanja (tetibe jek)

Nuffnang Ads

Subscribe To This Blog