Nuffnang Latest

Sunday, November 13, 2011

Meatsaurus Attack!

We had "sup tulang" yesterday, and beef stew for today. Tak sangka sungguh bleh masak semudah dan sesedap ini. Ummmmppppphhhh!

 With homemade cili kicap! (Resepi mak tiri. Part keladak-keladak tu yang sedap tuh!)

With tomato puree added in. (Resepi laki+kakak Skin tapi tak letak wine la...)

P/S : Two more containers to go...dannggg!

13 holler:

Lily Riani said...

jamu we all ler. hehehhe.... btw, i buat sedekah kat orphanage.

MasZuber said...

kalo cam nie, masterchef next season ko apply la biqque. mesti tak borink cam sekarang!

memang gigih ko masak sume daging korban ek. bagos bagos!

Ely Hasrul said...

yg aku berani jamin sedap sup tulang tuh! hahaha aku rasa gak smlm mmg sedap! aku selalu gak sipp sipp kalu hsrl mkn or kadang2 buat kuah kt nasik (provided ade sambal kicap sedap). tapi hsrl yg mmg faveret mkn bleh ckp SEDAP mmg terjamin sahih la sedapnye ko masak hahahah


stew tu cemana? cptnye masak, kalu tunggu hsrl.. lapar, makan, lapar blk baru leh mkn hahahha

fatt said...

yuhuuu!! aku belum siap lagi...hahaha...tunggu kul 8pm ni. aku penat gile semalam, pastu tertido depan laptop...kah kah kah :P

Biqque said...

lily, bebila datang ar umah, i masak! tapi u KENA PAKSA diri u utk makan la ek?

maszuber, kompom aku yg pertama terkeluar dek kerana bergaduh dengan juri sebab komplen aku masak tak sedap! hahahaha! tu la, gigih abih dah ni! haih...

skin, semalam jugak aku buang lemak2 dengan tulang tu ke dalam tong sampah. nasib baik hasrul kata tak yah tanam. HA DENGAR SEMUA, TAK YAH TANAM YE, TAKDE DALIL YANG CAKAP KENA TANAM PUN. sekian. sedap ye? mekaseihhhhh!

fatt, ko jangan sampai pengsan dpn lappy! kang naya aku nak bawak ko ke hospital sambil muka bertopeng! hahahaha!

fatt said...

aku dah pening...aku jawab baru 80%..ko nak aku pos pas ko balik umah ke hape? cam tak best plak klu ko tak baca org lain dulu yang baca...kan? kan? kannnn? ;p

MasZuber said...

fatt:

sila gigih abiskan assignment anda! ;p

Biqque said...

hahahahahaha ko dah weng? aku tau orang sume letak high expectation kat post ko nanti...kang ada yang bunuh diri tak dapat baca cite ko *pandang cermin* hahahahahaha!

kalo ko nak post dulu, takpe la...kalo nak tunggu aku blk pun takpe jugak...ikut suara ramai...kang malam sok aku bantai komen laju2 kihkihkih!

maszuber, kena jadi pom2 girl ni suh fatt siapkan jugak! gimme a F, gimme an A, yo let's move to the double T, goooooooooooo FATTY! (eh apsal lain lak jadinyer ni)

MasZuber said...

aw yeah...

fatt,,,u go girl!!!! (sambil buat somersop berpusing!)

nways biqque, aku lagi suke kalo ko masuk masterchef then gaduh2 ngan juri. baru ada drama beb. mana best sumer cam baik jek ikut ckp anak chef wan tue n lagi 2 chef tue. haihhh

Biqque said...

maszuber, aku rasa kan, if aku masuk, diorang mesti keep aku just for the sake of tv rating, kahkahkahkahkah! ala2 america's next top model tuuuuu! kan? kan?

MasZuber said...

betol betol betol!

fatt said...

biqque, ko dah tido ke? aku rsa mcm nak submit ni...kih kih kih

Biqque said...

Aku kat class ni, tp xleh baca. Rehat kang aku baca.

Nuffnang Ads

Subscribe To This Blog