Nuffnang Latest

Monday, November 21, 2011

Ikan Bakar Mak Hayam

“Sudah-sudah la makan daging. Arini kita makan ikan plak.”

(Daging tinggal lagi dua keping jer! Nanti nak buat daging naik bukit!*)

*Daging naik bukit = makanan orang Cambodia.

Dek kerana teruja sangat nak makan ikan, korek cabinet, ada perencah ikan bakar. Cari aluminium foil, cukup-cukup je untuk balut 4 keping ikan. Hahaha! Nasib baik!
Aku sapukan perencah tu ke serata ikan, dan timbunkan carrot, bawang merah, kacang panjang, bawang putih dan halia, serta sedikit olive oil, patu balut ikan tu. Then letak atas grill and sesekali aku jenguk-jenguk la tengok ikan tu dah masak ke blum.

Agak frust sebab perencah tu tak cukup, so agak kering. Tapi sedap la jugak perencah tu. Boleh la...buat makan tengahari ahad yang hujan siap guruh dentam-dentum kilat sambar-menyambar macam nak bagitau je aku masak tak sedap hahahaha!

4 holler:

BlueEwoke said...

Nih, entry menu makanan sedunia yek..hahahahah.. Daging dah abis, ikan plak dahhhh...

Ha nanti main masak2 rumah kitorg plak yek...

Biqque said...

tak larat dah nak buat post masakan...hahahaha! last la nih! last! last! (chewah)

kalo masak menatang lain yang baru, baru post lagi :D kihkih!

bilakah tu na? tak tengok lagi kabinet baru tuuuuuuu :D

hanie said...

udah2 la jadi karnivor.. ye dak. hahahaha

Biqque said...

tu la nyer...hahaha!

Nuffnang Ads

Subscribe To This Blog