Nuffnang Latest

Friday, November 25, 2011

Mini Handout, Baby Of Trip Cookbook

Dek kemaruk nak buat tour cookbook tapi dah tak de trip obersi, I've prepared mini handouts for Family Day Pak Ein 2011 that contain 4 pages of 2-days plan (KL-Perak-Perlis-Penang) and game details. Takde color. Hahaha!
Each family will received a button badge. Yang smiley kuning tu semua untuk mak pak. Yang kaler-kaler tu semua untuk anak-anak diorang. Senang nak cari kalo hilang, kot-kot mak pak sibuk nak shopping kat Padang Besar tu. Ikut hati aku, kat kereta pun aku nak print sticker ke, letak bendera ke, so that dari jauh, bleh nampak kereta-kereta yang terbabit. Hahaha! On the button badge tu aku tulis "Family Day Pak Ein 2011". Nak letak nama, tak muat plak. Hahaha! (Gambar ni before tulis.)

Ikutkan hati, BANYAK gile tempat yang aku nak pegi...tapi kerana kekangan masa (perghhhh mana aku dapat perkataan ni), tak dapat nak pegi semua tempat...yang nyata, salah satu tempat yang tersenarai tu, pernah masuk Hidden Cities kooooo! Haaaaa! Tungguuuuuu...

20 holler:

fatt said...

rajin bebeno mike ni buat tour kookbook...ape kate mike jual kookbook yg ada...buleh isi tabung ayam pegi jipun.

lama ke wei ko cuti ni? aku dah blur nak release nama pemenang ni bila. kang klu sume tgh holiday cam tak syok la plak. klu buleh aku nak sume org ada dpn kompiter. eh? feeling aku ni..hahaha

aku ingt nak release minggu depan. ko rasa camne?

biq, nanti klu trip redang ko sanggup tak reka game2 utk kita sume? aku tunggu masuk 2012 baru aku bleh tgk planning thn dpn..skrg nk mintak quotation dr chalet2 pun dorg dah tutup pulau...rege utk 2012 pun tak kuar lagi...

Biqque said...

hahaha aku suka buat menatang ni fatt, kalo nak, redang nyer cover aku leh buat, iti kita bincang, perghhhhh!

jual? hahaha...dapat la sekupang dua...dah la buku tu macam belacan! kena re-print...TAPI yang malasnyer, nak betulkan balik apa yg tak buat, mana yg tak pegi tu yang malehhhhhhhhhh sgttttttt...

aku gi 2 hari je...aku blk tepen dulu. then baru gi sana. ko nak release, better waktu keje, sume bleh baca, senang...mmg, kalo orang takde dpn kompiter, cam tak happening siut...

ok, redang kalu, aku bleh incharge bab tu, PROVIDED sume enjoy sakan la...yang nyata, benda2 ni kena ada:
1)sesi tukar2 hadiah sesama sendri
2)sesi unggun api lepak cite pasal travel sambil panggang ikan
3)sesi game bangang tapi ada hadiah
4)sesi snorkeling berirama

amacam? nak lagi best, kita dye sendri tshirt pagoda hahaha!

pasal tarikh, chalet/hotel, kita tunggu masuk 2012 dulu...mmg, lambat lagi, aku tak sabar siuttttt...tapi tu ar...kena tahan...hahaha!

fatt said...

weh, etlis ko rajin gak nak buat kookbook, aku ni mmg supermalas. update blog pun mcm siput cane nak buat kookbook? hehehe..tgkla nti time aku free aku buat (entah la bila, time jadi opah la kot?)

ok aku SUKA dgn ko puna proposal. mksd aku proposal redang. aku nak usha dulu tempat2 yg mcm sesuai utk kita melepak...tak payah cosy sgt janji ada port bbq baik punya & some ample space utk aktiviti kita.

bab tukar hadiah OK, game OK, lepak unggun api+bakar ikan OK, cuma tang berenang berirama tu aku letih skit. HAHAHAHA...aku assume tu aktiviti snorkeling la ye? hehehe

nk buat baju theme utk trip ni pun syok jgk..nanti bleh buat ikut kaler by group la kiranya. so nanti bila main game bleh kita pakai. HAHAHA..itupun klu memasing tak segan le...aku ON aje..tp mesti nti kita kena chop ni opis mana punya family day la kan? HAHAHA....layan~

aku rasa klu benda ni jadi then bleh la kita buat as annual gathering kita. tapi sambil2 nak tunggu yg annual gathering tu kita bleh jgk buat small2 activities kat area2 kl..mgkin pegi konvoi ke mana2 ke, rafting ke, aku rasa cam syok gak tu..kan?

aku tgh pikir ni, ko rasa pegi sana konvoi ke naik bas yg ok? aku tak sure la, antara 2. naik bas ni benefit dia kita bleh rehat, tp klu konvoi kita bleh benti2 pekena satar ke, kopok lekor ke...pjg le langkah tu skit. tu jelah. nti kita tanya pendapat yg lain2 camne. klu sume ok..kita cari tarikh...iskk aku teruja dah ni... :D

ps : okla aku rasa aku postpone dulu le psl announcement tu

Janggel said...

Wahhh rajinnya ko biqque!!! Ni yg buat 'kami' bertambah sayang nih ahaksssss..

Ishhh tengok list pogem kat redang tu, dah tebayang2 macam nak pi minggu depan je!!! Fatt tolonglah kabulkannnnnnnnn harapanku ini.

Ish kalao cat sendiri baju pagoda tu best gak! Nak bubuh nama team apa eh??? Apa kata Team Backpackerbusuk. Sehati berdansa??? Cara?

Alamak boleh buat kuiz pilih nama team nih hahahaha

Janggel said...

Jom kite gi white water rafting jom! Cam best pulak basah2 ni.

fatt said...

janggel,
laut tutup la wei, tgh tengkujuh ni ha! HAHAHA..sabor2.

heh apa pakai nama blog aku buat nama team? kita pilih nama nanti masa kat sana. nti bila dah form group, pastu kena buat sorakan sendiri pastu ape lagi..ha tp lebih kurang gitu la..so nanti tiap kali game ke kita akan sorak ikut sorakan sendiri...barulah caro! hahaha

rafting bln 1 la weh...aku ada agenda dah utk bln 12

Lily Riani said...

Membongkok mintak lalu nak mencelah.

Salam.... Ceh wahhhh polite giler...

Ada cadangan.

1. Accomm aku leh tulun, aku mintak agent aku cari, korang bg estimate budget jek, aku work backwards. JANGAN SESEKALI suruh aku ikut aku nye style sbb aku slalu buat tuk co, budget menggunung, main tunjuk2 jek.

2. Nak banner ke??? Hehhheher....if nak buat annually, ada banner baru best.

3. Tukar2 hadiah best, but mesti from trip ler, below rm20 cam tuh kan

4. One of the day kite set kaler baju semua sama for photo session nak?

Cam terover lak.... Padahal org tak jemput pun... Hhehehr

BlueEwoke said...

Aku tak de cadangan lagi buat masa ni, tapi aku setuju sgt pasal tukar2 hadiah, bbq dan snorkeling/renang berirama hu hahahahha..

Baju tema tu pun sesuai sangat!! Memang harus buat sessi fotography nih heheheh..

Aku vote utk konvoi, baru meriah sikit rasenye, bab kata fatt leh benti2 nak makan ke, nak lepak2 mana2 kejap ke..syok tu ooooo...

Pasal mini2 gathering tu pun aku sokong jugak, sb nk tunggu thn depan, berjanggut la kan, apa kata arrange satu gathering simple2 lepak kat mana2 kat area KL nih..boleh pecahkan ais batu antara kita semua nih hehehehhe

Apa kata org lain??

Ely Hasrul said...

lily elok mintak tumpang lalu. aku nk ckp kalu aku tak diajak aku ngamok sakan!!

part konvoi benti mkn satar tuh aku setuju sgt ewah tetiba ajek! hahaha lelagik kalu masuk kuantan mkn roti cicah sup ayam kt gerai tepi jln sblh shell ewah tetiba tau plak hahhaha

ape2 pon aku NAK IKUT!!! AKU MMG NK SGT PEGI REDANG!!! memandangkan hujung tahun tengkujuh aku rasa time paling chakroi mmg tgh tahun (which is ramainye la yg dok sebok bertravel - muncung juih ke fatt)

dan aku pon tak berkecuali nk ckp kalu nak pegi mesti lah after MAY 2012 sbb time tu aku dh abis confinement hahahaha (kena tekan tubi nih dlm pantang spy dpt sarung bikini hamboi tetiba lagik)

overst tapi excited.

biqque tadik sami dh bising2 bila nk pg beach dia nk korek2 pasir.. hahahhaha

Biqque said...

fatt, ha cantekkkkkkk! actually sume dah get the idea kan...cuma nak laksanakan je nanti...

kita peram dulu sampai busuk kaw2 then kita lepaskan sepenuh jiwa...perghhhh!

konvoi keta best kot, ada freedom disitu...

janggel, nama team nanti2 la...

lily, U R IN THE LIST!

na, sokong2...kita buat kecil2an dulu...

skin, wah sami tak sabar nak berentap! hahahaha! aku pun kena buat tekan tubi nanti...SETAHUN tu!

nuna said...

Wahhh rajinyer.. Cuba share sikit aktiviti dlm itinerary tu... January thn dpn family inlaws plan wat family day kat sg klah hotsprings.. Aduhai mlsnyer nak volunteer jadi committee... Nanti ponin kepala melayan kerenah keluarga ngah mat Sam yg ramai itu.. Join kan diri sudah! Hehe...

Psssssttttt.. Nak gather2 kat redang ke.. Org baru bole join ka? Iskhhhh.. Gurau je.. Malu... Meow.. Meow!

Ely Hasrul said...

ko buat pe tekan tubi biqque ko dh kurus! tapi aku sumpah eh silap doakan ko pegnen so ko bonyot aje time kt redang nnti hahahah mode dengki..

Ely Hasrul said...

fatt suh sorak nama team sdr? hahah bebetol cam AF u.. kompom la Janggel yg menang sorak hahahhaha

aku cadang nama team 'apa pon boleh' hahahahhahahaha sbb yg nk juin nih berbilang latar blkgnye.. duhh kampung sungguh bunyik nama team nih.. zzzz

Lily Riani said...

i sokong na, buat kecik gak first else berjanggut menunggu lar; ilang lak kang momentum, and also bagi opportunity to those yang nanti tak dapat join kat offsite (wah... bunyi cam event besau). aku rasa semua nak tgk fatt & biqque ehehehhe.....

bagi mai tentative date and budget per pax, i call agent i nanti suruh dia cari kan.

chup! exchange gift tuh nak buat kat offsite aje ke, kat gathering kecik nak gak? if yea, my upcoming trip dah kene scout.

i ada biz trip from 5-9dec, personal from 26dec-1jan. so in between these date i ok jek for small gathering.

fatt said...

ketepi! ketepi! ceh aku tiru gaya...wah panjang dah miting ni. so far so good, aku rasa proposal ni menarik. nti kita kemaskini pastu hantar dlm email supaya senang nak track history, amacam? sume setuju? klu setuju nti aku fwd proposal ni pastu korang tambah2 la idea memasing ok. aku ada email sume org so no hal.

utk small gath tu aku cadang thn depan buleh? sbb aku takde kat kl so a bit susah utk aku turun kl just for gath..thn dpn mebi aku balik semula ke kl so nti nak gath byk kali pun no hal...ok aje

lily, ko jgn ngengada, ko mmg IN la kan..hahaha. ely ko mmg kena ikut, klu ko tak ikut aku rasa nti kurang la cerianya. aku jadi pemerhati jek nanti...segan nak over sbb aku ni pemalu...*haktuih*

bab pakai baju sama kaler tu aku setuju....mmg suka!!

pastu yg konvoi tu pun klu sume setuju then kita konvoi. aku nak pekena kopok lekor smpai lebam. pastu aku nak benti mkn udang goreng tepi jalan....nyummm~ biarlah diet aku kelaut pun aku tarak hal..HAHAHAHA

shah_rule said...

hahaha kagum siot aku ngan ko nie~ macam2 plan ada dalam kepale otak ko~ hahaha meletopp.. kenapalah ko bukan mak ngah aku ke, mak long aku ke.. kan2.. dahla anak sedara asyik dapat habuan dari ko~ hahaha

tapi part2 yang pakai batch tuh xleh blah.. haha sangat rombongan cik kiah tau~ haha

bdk2 @ John said...

ok baru baca sume komen korang...aku sokong 100% sume cadangan korang sume. pakai baju same kaler...totally like! hahaha...

anyway, roger2 tau dulu. so that boleh aku book date aku jan-apr. bizi lerrr katakan...hukhukhuk

nk tdo. nite!

Mr Lonely said...

walking here with a smile. take care.. have a nice day ~ =D

Regards,
http://www.lonelyreload.com (A Growing Teenager Diary) ..

YanTie AhMad said...

perrh..pergi lauttt!!!...pulau redanggg??..syok2...aku sanggup g sana lagi ngan korg!!..mau pollow!!..:)

dah dapat date, sila announce kat twitter skali yek ..:)

Biqque said...

cantekkkkkkk la kalo sume dah stuju :D

aku nyer family trip, mmg dah ke gaung dah diet aku hahaha!

badge tu masa main game je hahaha!

baju sama tu, beli lagi murah...nanti aku blog pasal baju family aku :D

Nuffnang Ads

Subscribe To This Blog