Nuffnang Latest

Thursday, December 1, 2011

Pusat Beli-Belah Padang Besar, Perlis

Dalam tengahari camtu, kitorang sampai Padang Besar. Masuk parking je dah kena bayar RM2, yang mana tak menjanjikan tempat parking pun. Pepandai la cari sendiri. Bleh?

Kompleks ni besar jugak dan berbentuk 4 segi. So tak perlu risau kalau tak cover semua sebab rata-rata barang yang dijual tu sama jer. Cuma kena tengok la sape yang bleh kasi harga lagi murah. Contoh, harga letak jersi Harimau M'sia kita tu RM35 tapi dia bleh kurangkan sampai RM25. Ada kedai bleh turun sampai RM22. Kualiti lebih kurang, dry-fit, cuma nak ngan tak je la.

Dalam kompleks ni ada jual macam-macam, termasuk la baju-baju Thailand, barang-barang permainan, anak-anak patung, accessories, keropok-keropok, kasut sukan. CUMA TOILET JE SUSAH!

Tetiba je Kak Ngah kata "Weh, kita beli baju semua sama nak?" Aku heran, bukan ke satu family dah pilih satu warna? "Abih tu baju yang dah bawak camne?" "Ala, baju semua sama la best!" Ida dengan Erna la tukang kowtim. Jenuh tukar-tukar bahasa, jap cakap Kedah, jap cakap Siam, main bantai jer hahaha!
 

Last-last ada dua pilihan. Kaler hitam or putih. Yang pasti, dua-dua tu tulis Hat Yai. (Haaaaa...ni la sejarahnyer...besar tuah kitorang nak berangkut semua gi Hat Yai, mau orang Siam bako satu Hat Yai tu sebab takut kitorang datang. Kahkahkah! Aku pun tak paham nape kitorang pilih Hat Yai instead of nama tempat lain. Sebab yang tu paling dekat kot...)

Kitorang pilih kaler hitam sebab baju ni akan dipakai masa main game kat tepi pantai. Kalo putih, kang ada yang nampak bra plak. Hahaha! (Gambar atas tu patung pakai, takde kene mengena dengan breast sesapa.)
 
Muka tak bleh blah tunggu para wanita beli baju.
(Diorang ni anak bapak tak sependapat, tapi diorang rapat, tak paham aku...tu tak kira kalo Pak Ein majuk, siap beg baju bagai nak lari pi umah Abang...patu makcik datang naik moto, pujuk Pak Ein balik. Kahkahkah! )

Since Kak Saba dengan anak-anak dia dari Baling, and tak join trip Padang Besar ni, Kak Ngah belikan anak-anak Kak Saba teddy bears. Serius aku tak paham at first, nape nak beli teddy bears tu, dah la tiga. Tapi aku rasa mesti ada agenda tersendiri. Maklum la, kakak sulung aku tu hati dia bertaman skit. Dah la jarang ketemu. Ewah...
On the way out, kitorang sempat singgah beli jajan buat bekalan makan dalam keta. Masa ni dah pukul dua petang. Haram lapar sekor-sekor! Kata Erna, lunch di sponsor oleh laki dia. Maklum la, mak ada kedai makan. Huih tak sabar rasanya.
 
Tu yang kaler warna-warni tu sedap tuh! Macam beras manis. 
 Tiga peket RM10. Ada yang empat peket RM10.

 Yang pakai baju no. 16 tu, anak sedara aku yang PALING PALING PALING gemuk dan buas!  Huh, banyak akal tu! Dia bleh gi kedai makan sorang-sorang, order breakfast sampai RM9! (Yang tengah nak fly no. 16 jugak tu adik dia.)
Kat luar kompleks ni jugak ada jual barang-barang murah. Ala, macam shade RM10 ni la. Ray-ban ko, jangan marahhhhhh...baru pakai dua minit dah migraine.  Nak menapak satu tapak pun tergagau-gagau kaki sebab level nampak tak sama pasal spek tu. Hahahaha! Kitorang beli sepasang laki bini.

Tengah jalan, jumpa cermin beso ni. Biasa la Pak Ein...kalo dah kena racun ngan anak menantu dia yang camwhore ni, dia pun naik syok la. Tu tak sabar tu aku nak bawak dia gi obersi lagi. Dia ngan makcik, sama jer..."Tak kisah la, Vietnam ka, Indonesia ka, China ka, janji jalannnnnn..." (Sampai camtu skali...kompom la aku yang kena beli tiket tuh!) "Abah bleh tahan ke nanti tak dapat nasik?" "Eh bolehhhhhh, no hal la, sap sap suiiii..." KATANYAAAAAA. NAMPAK NOR PENIPU! Baru turun flight kat Medan "Nasik ada? Nasik?" Itu Medan tu! Kahkahkah!

Muka dia cam siput je masa kitorang gelakkan dia...janji rock!
Tu spek baru beli, siap polarize bagai, nak pakai masa kayuh beskal nanti.
(Jangan tak caya, Pak Ein main beskal okkkkk...siap baju ketat ko! 
Baru kayuh satu Tepen dah singgah makan nasik lemak 2 bungkus. Hancus!)

Note : Baca kat sini untuk versi Skin@Ely.

22 holler:

hanie said...

hahahah.. main beskal tu. aku main beskal gak. tapi masuk part bukit jek.. terus rasa nak campak beskal masuk hutan.

shah_rule said...

ooo ke padang besar~ actually aku mmg nk gak tgk tempat ni, tapi tak tau mane nak lalu smpai sini??? cmne ek?

aku tgk gamba kakak sulung tuh memoilih teddy bear nampak mcm nak jawab soklan exam? hahahahaha

Biqque said...

hanie, aku mmg tak ar...malas! hahaha!

shah_rule, tu kakak no.2, yang sulung tak sampai lagi. aku pun tension tgk dia pilih teddy bears hahaha!

kalo nak senang, ko lalu hiway jer terus sampai juru, then masuk ke kedah n perlis jalan lama...ada signboard...

genuine1224 said...

wahh..sampai ke perlis ke?i org perlis..hehe..tu bukan duty free, tu arked niaga. klau duty free kena lintas sempadan perlis/thai..tp kat arked tu yg paling org suka dtg sbb bnyk barang n murah..

kemang~ said...

haha xleh blah bab nmpk bra !

Biqque said...

genuine, ye ke...ha silap tgk signboard la gitew...

kemang, walhal bukan amik gambar dekat2 pun hahaha!

BlueEwoke said...

Wah Ray-Ban..gile laaaaaa!!!

Boleh u belanja Pak Ein, ikut project Mega 2013 kite nih...hahahaha

Biqque said...

banjer pak ein project mega??? pengsan bangun balik 5 kali pun i takkan bawak hahahaha!

rayban tu pening sialllll! gatai beli...

Lily Riani said...

ler... tak sampai hatyai ler nih... cis! tipah tertipu tertipu tetipah.

Biqque said...

hahahahahaha gimmick!

Ely Hasrul said...

aku nk komen cpt2 nk ckp satu bende dulu.. muka abang dgn abah mmg xbleh BLAH kahkahakahakhakahakahakhakahakahakhakahakahakhakahakahakahkahakaha


ok gelang guling 80 kali harammmmm hahahahahahahhahahahhaha

fatt said...

biq,
aku tunggu ko punya lama smpai aku tertido ok..tak sedar hape. sbnnrya aku nak ckp lg tp rasa tak sesuai la kat cni

Janggel said...

Yang beras kalerpul tu aku suka!!!! peberet aku tu...ada lebih tak??? hikhikhi.

bdk2 @ John said...

bila ko ckp anak sedara ko yg gemuk tu. teringt lak kazen aku..kecik lg tp berat dh mcm 2 guni beras! hahaha...berani gak tu pegi kedai sorang2.ape yg di ordernya biqque!

Biqque said...

skin, tapi diorang bleh layan tunggu tau, aku kagum gak la..

fatt, kita sambung jom!

janggel, aku beli jer terus ngap! abis sudah...

john, anak sedara aku sumeeeeeeeee kurus2 tau, dia je sorang yg gems and makan banyak. tah aku tatau, abg aku kata dia amik lauk banyak la...tatau la besar sok camne...

JHaZKiTaRo said...

salam kenal.. jemput singgah blog hamba (Aku Sebutir Pasir) kalau nak baca pengalaman hamba kembara ke 46 buah negara.. :)

Ely Hasrul said...

aku smpai2 aje terus tnya abah 'makcik mana?' 'xtau' jawab abah kahkahkahakhakahkah mmg dorg sume cool aje aku suka! paling cool laki erna la anak nangis kuat2 dok laaayyyyaann aje hahaha

Amsyahril Syahril said...


Assalamualaikum Tuan/Puan.

Salam dari Kita Holidays Travel & Tour Indonesia.
Kalau Tuan/Puan nak melawat ke Indonesia, jangan risau hati sila hubungi kami di:

KITA HOLIDAYS TRAVEL & TOUR INDONESIA
Tour operator & Travel Agency

Kami memberikan pengkhidmatan tour ground handling di beberapa daerah yang favorit untuk di lawati di Indonesia. Kami arrange secara profesional dan dengan penuh rasa kekeluargaan, juga dengan harga tour yang sangat berpatutan seperti ke : Padang dan Bukittinggi Tour, Aceh Tour, Medan Tour, Jakarta dan Bandung Tour, Jogjakarta Tour dan Bali Muslim Tour.

Contact person : Amsyahril
Mobile : +6285263007445
E-Mail : am_holidays@yahoo.com / kita_holidays@yahoo.com / kitaholidays@yahoo.com.

Majid Vijah said...

Do you need Personal Loan?
Business Cash Loan?
Unsecured Loan
Fast and Simple Loan?
Quick Application Process?
Approvals within 24-72 Hours?
No Hidden Fees Loan?
Funding in less than 1 Week?
Get unsecured working capital?
Contact Us At :majidvijahlending@gmail.com


LOAN SERVICES AVAILABLE INCLUDE:
================================
*Commercial Loans.
*Personal Loans.
*Business Loans.
*Investments Loans.
*Development Loans.
*Acquisition Loans .
*Construction loans.
*Business Loans And many More:

LOAN APPLICATION FORM:
=================
Full Name:................
Loan Amount Needed:.
Purpose of loan:.......
Loan Duration:..
Gender:.............
Marital status:....
Location:..........
Home Address:..
City:............
Country:......
Phone:..........
Mobile / Cell:....
Occupation:......
Monthly Income:....

Contact Us At :majidvijahlending@gmail.com

Dr Purva Pius said...

Hello Everybody, My name is.Mrs.Juliet Quin. I live in Canada and i am a happy woman today? and i told my self that any lender that rescue my family from our poor situation, i will refer any person that is looking for loan to him, he gave me happiness to me and my family, i was in need of a loan of $ 54,000.00 to start my life all over as i am a single mother with 3 kids I met this honest and GOD fearing man loan lender that help me with a loan of $ 54,000.00 Canada Dollar, he is a GOD fearing man, if you are in need of loan and you will pay back the loan please contact him tell him that is Mrs.Juliet Quin that refer you to him. Contact Dr Purva Pius via email: reply to email (urgentloan22@gmail.com)


1. Name Of Applicant in Full:……..
2. Telephone Numbers:……….
3. Address and Location:…….
4. Amount in request………..
5. Repayment Period:………..
6. Purpose Of Loan………….
7. country…………………
8. phone…………………..
9. occupation………………
10.age/sex…………………
11.Monthly Income…………..
12.Email……………..

Regards.
Managements
Email Kindly Contact:urgentloan22@gmail.com

Dr Aliu Shadira said...

$$$ URGENT LOAN OFFER WITH LOW INTEREST RATE APPLY NOW $$$
Do you need Loan to pay off your debt and start a new life? You have come to the right place were you can get FUNDED at a very low interest rate. Interested people/company should please contact us via email for more details.

Full name:
Date of birth (yyyy-mm-dd):
Gender:
Marital status:
Amount Needed:
Duration:
Address:
City:
State/province:
Zip/postal code:
Country:
Phone number:
Monthly Income:
Occupation:

E-mail: shadiraaliuloancompany1@gmail.com

Dr Purva Pius said...

HOW I GOT MY LOAN FROM DR PURVA PIUS LOAN FINANCE (urgentloan22@gmail.com)

Hello Everybody, My name is.Mrs.Juliet Quin. I live in Canada and i am a happy woman today? and i told my self that any lender that rescue my family from our poor situation, i will refer any person that is looking for loan to him, he gave me happiness to me and my family, i was in need of a loan of $ 54,000.00 to start my life all over as i am a single mother with 3 kids I met this honest and GOD fearing man loan lender that help me with a loan of $ 54,000.00 Canada Dollar, he is a GOD fearing man, if you are in need of loan and you will pay back the loan please contact him tell him that is Mrs.Juliet Quin that refer you to him. Contact Dr Purva Pius via email: reply to email (urgentloan22@gmail.com)

BORROWERS APPLICATION DETAILS


1. Name Of Applicant in Full:……..
2. Telephone Numbers:……….
3. Address and Location:…….
4. Amount in request………..
5. Repayment Period:………..
6. Purpose Of Loan………….
7. country…………………
8. phone…………………..
9. occupation………………
10.age/sex…………………
11.Monthly Income…………..
12.Email……………..

Regards.
Managements
Email Kindly Contact: urgentloan22@gmail.com

Nuffnang Ads

Subscribe To This Blog