Nuffnang Latest

Monday, December 26, 2011

Cik Rodiah Teringin Nak Naik Roller Coaster Sambil Pakai Bulu Mata Pelesu!

Amacam teaser? Mmmm...bestnyerrrrr!

Cik Rodiah dah lama/banyak kali ajak Hamid pegi, since start tempat ni bukak dulu. Cik Rodiah memang gile rides! Ko suh la Cik Rodiah naik benda-benda alah ni, dia lagi sanggup menakutkan diri sendri dari masuk hutan bergelumang dengan pacat dan lintah. Memang teruja sangat nak pegi. Tapi Hamid kata, takat pegi berdua, apa yang nak seronoknyer kan. Dengar jeritan Cik Rodiah sorang jer la nanti. Tetiba teringat trip ke Movieworld & Dreamworld kat Gold Coast dulu-dulu. Gile best naik rides ramai-ramai! Rides yang kejam serta gelap tu jugak la yang jadi buah umpatan sampai ke hari ni. Sape nak sangka? Hahaha!

Cik Rodiah tau ramai yang dah pegi, dia jugak yang tak pegi-pegi lagi...tapi ada yang tak pegi lagi kan? Kan? Maka terdetik la dalam hati Cik Rodiah...kihkihkih! Tapi Cik Rodiah nak simpan dulu! Bercita-cita sungguh Cik Rodiah nak sewa bas, siap nak hasilkan baju rombongan. Maklum la, Cik Rodiah kan propa! Dia nak kalahkan rombongan Cik Kiah macam dalam TV tu!

Jangan Cik Rodiah "menaruh harapan" macam Kak Eton sudah la. *mode bulu mata pelesu* (Nak tau sape Cik Rodiah? Ni dia.)

P/S : Rasa macam nak sambung la cerpen tu...tajuknyer "Karim buat hal lagi?" Hahaha!

39 holler:

Ely Hasrul said...

Cik Ro dh lama xpakai bulu mata pelesu tau!!! Cik Ro, kalu June 2012 amatlah digalakkan!

BlueEwoke said...

bas dah panas enjin tu..tunggu nk gerak je...jom jom cepatttt hahahah

Biqque said...

ala skin, june tu setengah tahun tuuuuuuu...cik ro mana tahannnnnn...

na, ha jaga, jaga, if takde driver, aku panggil pak ein je tolong bawak kang...mana lenlain nih??? sila lapor diri!

Janggel said...

tompang!!!!

Biqque said...

ayat tompang tu icam sorang je bleh guna...korang sume tak yah tompang sbb mmg dah ada nama kat seat bas tu hahahaha!

masMZ said...

Larrrr.... takleh tompang ke???? Ingat cam nak nompang jugak!!!!! Hehehe

Ainul Arina Madhiah said...

tompang gak! saya pun tak pernah pegi lagi! hehe.. ^_^

Ely Hasrul said...

setgh tahun lama lagik yek, jika begitu bilakah tarikh yg cik ro rasakan sesuai? maklumlah cik puan lela manja tgh sarat, turun naik bus cop imigresen mau tak lepas perutnye hehe..

psstt.. cik ro tau, sudah lama cik pn lela manja mengajak tuan hamdan, tp beliau sebok nk tunggu sume complete supaya si samrin tu dpt main sume games, masalahnye tuan hamdan tu penakut, mmg takkan cuba lah sume2 tuh, abis sapa yg nk mbawa si samrin? hishhh kendian di ajaknye cik puan lela manja pada june 2012, abis siapa yg ditugaskan menjaga saniah nanti?

Lily Riani said...

bus nih gi chow kit dak? pulau kukup? nak makan sipoot!

chup!!! PROPAAAA... yeszaaaa

bdk2 @ John said...

cant waittt!!! sape yg jadik leader? adekah kak rodiah ngn pak hamid? ngeh ngeh ngeh.

Biqque said...

Nanti, mana cik fattimatunzahrah? Nak kena seru ni...cik fattimatunzahrahhhhhhhhhhh, dimana kamuuuuuuuuuuu?

Janggel said...

ƗƗɐƗƗɐƗƗɐ "̮ banyak lagi ghopernya yg aku tak penah jope...

Cik Fatimahtuzzahrahhhh tengah ngedet ngan abang Ghafurr kot? Hahahhahaa

Anash said...

aduii..
giler blank nih!!!
citer apa nih?
waaaaa.......
help..help!!!!help???anibodi....?

babyarisha said...

uih Cik Rodiah nak p USS? nak itot muleh? ai leh dpt kn tourguide free kt sana.. (aku cekau kazen aku jer) hahaha.. Cik Rodiah oiiii Cik Hamid oiiii.. seat kosong satu tuk ai yer...

Biqque said...

cik lin lam, blehhhhh :D nanti aku check lagi tarikhnyer ye hahaha!

anash, seperti yg tertera dalam email ye :)

janggel, sume WAJIB ada nama samaran hahaha!

Janggel said...

Uhukkkkk nama samaran????? Ok nama samaran aku Aaron @ Harun ahaksss!!!!

BlueEwoke said...

weh aku pun nak nama samaran..tlg carikan nama samaran utk aku dan Cawan, kalau boleh Aqilah sekali..hahahahha (wah feeling cam agent CIA dah nih kakakakakah)

Biqque said...

na! i bagi u mr & mrs smith nak??? semalam i tengok balik, aummmmmmm seksihhhhh! tapi kita nak nama melayu...hmmm jap...

aqilah nak nama gempak ke nama kampung?

janggel, harun??? KAHKAHKAH! AKU SUKA!

Janggel said...

Aku tau, aku tau,!! Lily sesuai la nama Maimon!!!

Aqilah aku nak bagi nama Cik Embun heheheheh

Biqque said...

baiklah, patik setuju :)

deng deng deng deng deng denggggg *lagu intro melayu bangsawan*

Ainul Arina Madhiah said...

*tercegat pening baca.. oooo ni semua nama samaran rupanya? haha. adoi. *

MasZuber said...

kih kih kih,

aku tahan gelak jea bace neh. oohh bace entry ko yg klakar2 macam neh!

BlueEwoke said...

Hmm Aqilah = Embun..sangat sesuai, nanti aku banjer ko lolipop ok janggel!

Mr & Mrs Smith tak islam..kena tukar nih hahahha

Anash said...

biqque

fe'ah...nama ku...
(sijanggel nih ada kamus nama kot??)..
tapi akan tukar kalau tetiba ada nama lebih vogue dan urban lagi...
errr dah jawab dlm email....
waaaaaaaaaaaaaaaa.....

Biqque said...

utk cawan...jamil/latif/razak/zakaria/yaakub/dahlan

utk na...poziah/hasnah/habibah/zakiah

ok! aku kasi dahlan dengan poziah je la ye kat korang berdua! senang panggil cik poji ngan cik dahlan je nanti :D

anash, ko ropeah ye? aku sukak! hahaha!

bdk2 @ John said...

biqque!!! utk aku ape pulak? leman ke? hahaha ;p

aremin said...

nk follow ke uss...bile?

Janggel said...

John ko seswai sangat LEMAN!!! Hahahhaa

Biqque said...

since dah petik, ok, john is leman! sesuwaiiiiii! leman yusop ye janggel :D

aremin, tah jadi tah idak hahaha!

aremin said...

xpe..kalau jadi sy nk joint..dh lame nk g tp xkesampaian...

Ely Hasrul said...

ahhaha tolong buat list sume nama samarannye... paling tak tahan aaron@harun??? aku nk carut betol okehh!! hahahhahahahhaa


kite nih mmg tak betolkan.. ade imaginasi world sendiri secara berkumpulan, aku dh rasa mcm spongebob pon iye sbb ade satu episode spongebob main dgn patrick tapi sume gunakan imaginasi kahkahkahkah

Anash said...

haaa? sapa sebut my idola tuh??
(ie.spongebob)....
leman, harun, embun, rokiah,...pehh..
giler urban....
feah...nama panjang..rafeah kutip...
(kan?harun?kan?)

Anash said...

eh..tukar..
rafeah punggut..(baru punggut deroyan aritu...)
wakakakakakaaaa....
adehh....
bos panggil le pulak....

by.ya @ Traveller's Anatomy said...

pegi USS ramai2 barulah best kan. Pastu lepas turun rides masing2 bahan masing2 haha...

Bila nak pi ni? menarik gak nak join.

Biqque said...

byya, tengah tunggu kata putus sbb macam tak tau lagi camne...kalo u, kita kena kasi nama gak la camni :D

anash, hahahahaha! tak bleh blah ropeah pungut ok! hahahahaha! bos panggil? sarip dol kah?

skin, kita sume kan slalu memahami akan lawak masing2 hahaha!

Anash said...

biqque,
bukan sarip dol, salamiah husin panggil.....(hehe...)

by.ya @ Traveller's Anatomy said...

uish, kasi name pon xdehal janji bley happy :D

cadang2 bila nak pi?

Ainul Arina Madhiah said...

ok! baru tahu sapa leman rodziah dahlan... hahahaha.. adoi, lawak2~

saya kak biqque? takde nak kasi nama gak ke? *debar-debar nak baca.takut terpengsan plak. haha*

Biqque said...

byya, tahun depan :D

ainul, nak nama, kena tunggu kitorang gi jordan :D ainul lama lagi ke tak kat sana? teringin benor ni nak pi!

Nuffnang Ads

Subscribe To This Blog