Nuffnang Latest

Wednesday, December 14, 2011

Laksa Tanjung Bungah, Pulau Pinang

Nota khas : Entry ni special untuk John sebab dia kata dia tak suka laksa Penang!

Lepas sume dah mandi kat swimming pool, kitorang sambung lagi mandi kat bilik. Ni la kekdahnyer bila tak leh check out lambat gara-gara pegi cuti skolah. Benci!
"Abang eerrrr, dari Hat Yai pi Krabi ka pulak eerrr?"

Kali ni confirm 200% itinerary tak lari sebab memang kitorang TAKKAN skip makan laksa kat Tanjung Bungah kat Batu Feringhi ni. Aku rasa dah penah blog about it before, yang aku makan laksa ni since arwah mak aku ada, dan arwah makcik yang meniaga ni pun still ada. Skang zaman anak-anak dia, which anak-anak mak aku jugak la penyambung pelahap kat sini. Kalo tak dua pinggan, tak sah! Tu pun aku taram jer sabarkan diri mengucap banyak-banyak sebab nak order lagi sepinggan. Bukan apa, aku suka sangat tabur bunga kantan tu bebanyak. Nak-nak pulak dapat siram kuah tu dengan petis udang! PERGHHHHHH! LANTAK KORANG LA NAK KATA TAK SEDAP KE HAPE, AKU TETAP SUKA, SUKA, SUKA! *Sambil simbah kuah laksa kat John lalu menari dangdut ah sedap ah sedap ah sedap!* 

Nah ko gambar laksa Penang!
Ok, aku close up lagi!
Tak cukup? Aku letak plak muka aku tengah hirup kuah laksa!
Amacam? Puas hati? MAK PUAS NOKKKKK!

16 holler:

Ely Hasrul said...

KAHKAHKAHKAHKAHKAH!!! buduhhhh aku tbyg ko paksa john duk sblh ko smbil ko makan laksa, patu muka john muka idle xtau nk ckp ape..

Biqque said...

hahahahahahahaha suatu hari nanti aku nak tunjuk depan2 dia camne makan kuah laksa ngan nasik lemak. or laksa ngan kicap!

bdk2 @ John said...

HAHAHAH......

first of all, terima kasih diucapkan kpd mak biqque yg prihatin terhadap ketidakgemaran aku trhadap laksa penang ni. tp seriusly, aku x tergugat langsung! still nmpk tak sedappp...wahhhh nape aku cmni??? no more soul in my heart???

btw, kalo nasik putih + kicap, aku makan ok! my feverit~ hahaha

babyarisha said...

biq.. xcukup muncung le bibir tu time hirup laksa.. hirup cm ayu2 jer.. hahahaha...

Biqque said...

john, nanti ko! hahaha! tapi nasik ngan kicap aku pun sukaaaaa! hahaha! aku hantu kicap ok! DAN KICAP CAP KIPAS UDANG KALER MERAH JE, TIADA YANG LAIN! :D

lin, kena moncong lagi ek? ok2!

bdk2 @ John said...

WAHHH!!! SAME HERE! kicap cap kipas udang kaler merah. tiada yang lain mak! makan dengan ikan kembong goreng panas2. perghhh!!! marveles!

ok nk g beli ikan jap.

BlueEwoke said...

Wah spec mata itam rayban dari hatyai ke tu.... kacak bergaya huhuhuh!!

Emm dap dap! Nanti nk try cube buat laksa sendiri plak hahahaha tgk jadi apa..u tlg test yek!!

Ely Hasrul said...

oit Na, apehal ko suh org jauh yg test? aku nih ha boleh aje testkan.. 10 kali test pon takpe hahahha


uishh sapa yg xsuka mkn nasik panas dgn kicap, kalu aku tambah telo goreng.. ermmmm dapnyeeee

Janggel said...

KHKAHKAHKAHKAHKAH!!! Aku pon terbayang john shirtless bermandikan kuah laksa!!! hahahaha *motip?

Ok laksa tu dah mengecurkan air liurku....demmmmmm!

zany said...

awat kuah chayaq?
kami makan laksa mesti nak hat pekat punya kuah.

Jom Travel said...

hmm.. ni lagi satu travel blog yang baru saya jumpa selepas ke blog blueewoke.. menarik2. ni kira geng-geng travel la ni.. salam kenal.

Lily Riani said...

janggel,

thats not a nice thing to imagine. yuk!

laksa penang nyonya style ke nih?

i like laksa johor kat ttdi, tpt lain tak suka.

oh! selain dari tak penah go pulau di pantai timur (duh lily!), i tak makan kicap tuang dari botol unless cooked ie ayam kicap etc etc or sambal cicah. sebabnye, takut gelap.... bodoh tak? HAHHAHHAHA.... lame!

Biqque said...

hi john travel :)

lily, hitam2 pun manehhhhhhh! hahahahaha! laksa tu laksa melayu penang, and kuah dia mmg ceroi skit, bukan cam laksa perak, ada serdak ikan banyak, tu pun i layanz. so nnti kat redang jgn lupa menikmati pulau di sana ye :D

BlueEwoke said...

Biq, nanti i ingat nk penang lg la, ingat nk TIRU route dan aktiviti yg u buat ni..u tak kisahkan? jgn sentap lebih2 ye, muka bumi ni hak ALLAH tau hehehe..(opssss..)


nota kecik: jumpe sabtu ni ye... :p

azam said...

Fuh!..Laksa Penang memang best..Tapi Nasi Kandar Line Clear lagik melambai-lambai kalo aku pegi Penang...

Teringin pulak nak buat trip ke Penang..

Biqque said...

pegi je azam...sedap wooooo!

Nuffnang Ads

Subscribe To This Blog