Nuffnang Latest

Thursday, December 8, 2011

Tauhu Sumbat

Penah dengar nama makanan ni?

Dari kecik aku suka gile makan tauhu sumbat. Kitorang panggil taqwa sumbat. Simple je buat nyer. 3T = tauhu, timun, togeh. Kuah dia plak haruslah kuah kacang. Kat KL ni sume guna sos cili jer, tak best. Kena pekena dengan kuah kacang jugak. Nak senang, pi beli yang siap dah. Brand? Puteri. Tuang dalam mangkuk, campur air panas. Settle.

Lebih menarik kalo terer plating. Aku bantai je letak atas pinggan melamin ni. Susun ala kadar tapi satu dah masuk molot! Hahahaha!
(Gambar guna hp, belasah je la...)

Sapa sangka, aku buat tauhu sumbat semalam, di waktu dan tika ini Fatt plak tengah buat, di sahut oleh Chawana yang akan buat petang ni. Hahahaha! Terbaek! Meleleh-leleh air liur!

13 holler:

Ely Hasrul said...

ooo gitu ek??? bleh la dicuba.. kuah kacang instant aku suka sbb cam maleh nye nk buat sendirik.. tp xpasti bile nk cuba buat itu hahahhaha

Liz Rohaizat said...

Oh damn, kegemaran nie!! ada eh yg instant? aku xtau pun

BlueEwoke said...

Ini acara masak memasak geng2 travelholic, esok gathering leh buat kontest sapa paling sedap hahahaha...

Tengah tunggu org gaji i (Icam) pegi beli barang kat bawah hahahaha

Ely Hasrul said...

aduish mmg maleh la nk buat tp tetiba cam sedapnye.. na, ko leh la suh icam pi beli.. aku nih takkan nk suh sami..dh smpai umah plak tuu malasnye nk kuarrr... arghhhh pas papi solat aku nk paksa dia g beli hahahahaha

kemang~ said...

mak ikan, nak sikit !!!!!!

bdk2 @ John said...

instead of tauhu sumbat, adik.. wah adik gitu??? larikkkk!!!

aku nak tauhu bakar boley? hahaha...baru ade rse kriuk kriuk. awesome!

Janggel said...

Sedapnye...

BlueEwoke said...

Ok misi dah berjaya malam tadi..tapi tauhu i tersumbat..cam mana? hahahahah

Biqque said...

skin/liz, cari je yg instant, senang.

na, nanti lepak ramai2 kena bawak eh? hahaha!

suh sami gi kedai beli barang mesti dpt free skin! hahaha!

kemang/janggel, dap oooooo!

adik2 ye john? kahkahkahkah! nanti bebila aku try plak tauhu bakar :D

na, harus la tersumbat! kalo bocor tak nama sumbat hahaha! sedap tak?

fatt said...

disebabkan ceting semalam le aku jadi menggulupur buat lagi utk harini ok! wlpun komen ko terhegeh2 tapi lantaklah...hahahaha

ko cuba buat pecal...sedap jgk..tp aku punye pesen pecal cincai jek..ko goreng tauhu, potong kecik, 4x4 ke 5x5 ke pastu celur kangkung..pastu gaul dgn kuah kacang yg puteri tu...peh!! menangkap jugak. nak sedap lagi ko goreng tempe, pastu tambahla dgn togeh celur..sedap gak tu

Biqque said...

Ok! Nanti nak buat gak lah!

by.ya @ Traveller's Anatomy said...

Ni adelah makanan fav mak I ni hehe... I makan tahu goreng kosong pon layan...

Biqque said...

sedapppp!

Nuffnang Ads

Subscribe To This Blog