Nuffnang Latest

Sunday, August 23, 2009

Gulai Ikan Sembilang

Arini masak gulai ikan sembilang. Kalo dapat telurnya, laaagi sedap!!! Gulai ikan sembilang ni makanan favourite keluarga I sebab dari dulu, my dad suka memancing (sampai skang tau). So dia akan bawak balik macam-macam jenis ikan laut yang korang slalu dengar like ikan kerapu, siakap, pari, sembilang and few types yang korang mesti jarang dengar, like ikan duri and ikan belukang (goreng sedap ni). Patu arwah my mom pun kena la masak sedap-sedapppppp...tu yang kitorang gilakan gulai ikan sembilang ni! Sigh...rindu nyer kat arwah...

Memandangkan minggu pertama ni tak balik buka ngan keluarga (but my 3 sibblings sume tengah sedap berjumpa and berbuka sama ngan my dad...sob...sob...sampai ati ayang...), hubby and I berbuka
berdua je and gi terawikh sama-sama kat surau belakang umah and masjid kat Kinrara. Kitorang masak macam biasa and tak gi mana-mana pasar ramadhan pun. Duk umah, tido, tengok tv, buka, terawikh. Itu la yang kitorang buat weekend ni...dah keje sok, tatau la camne plak! :D

(Malangnye, I sempat tarawikh 2 malam and puasa 1 hari je. Raya awal...sigh...)

3 holler:

BlueEwoke said...

wahhh nampak sedap je nih!!!!

Ok la u dpt p terawih 2 mlm, i ni belum pegi2 lagi, cawan keje malam pulak :((

biqque said...

tapi ikan tak brapa sedap sgt, tak manis, macam dah lama skit...padahal beli kat pasar borong tu!

sharul tiap2 malam gi, smlm i duk umah sorang2 tido...hahaha!

Ely Hasrul said...

sedapnyeeeee... aku borong kat sekinchan:

udang & sotong 1/2 kilo
ikan tongkol sekor beso
ikan kembung sederhana 1kilo (dpt 15ekor)
ikan keli hampir sekilo (6ekor beso)

total rm24 hehehehehe gile la minggu nih mkn ikann aje. minggu dpt mkn ayam plak ahhahahah

Nuffnang Ads

Subscribe To This Blog