Nuffnang Latest

Monday, September 6, 2010

PHOTO CHALLENGE BALIK RAYA! DAH READY?!

KORANG DAH READY???

HA, AMIK NI!!!


Berikut adalah tajuk-tajuk gambar untuk
"Photo Challenge Balik Raya!"


1. blogger bergambar dengan itik/ayam hidup, mesti tunjuk guna jari telunjuk kat itik/ayam tu

2. blogger cangkung tepi sungai/tasik, mesti kuis2 air sungai/tasik tu

3. blogger tengah mandi hujan, mesti basah kuyup lencun abis

4. blogger tengah buat kesalahan jalan raya, tak kisah salah apapun, tapi mesti tengah buat salah

5. blogger diri sambil makan kuih raya bawah palang goal, mesti nampak padang tu luas, tak kisah goal post apa pun

6. blogger bermain bunga api dalam hujan

7. blogger pakai baju kurung/baju melayu, duduk atas troli shopping dan buat sign PEACE

8. blogger menganyam ketupat di bawah lampu berbentuk ketupat

9. blogger mencuci kereta di tepi sungai

10. blogger melambung buluh lemang yang sudah dibakar dihadapan balai polis


OKEH???
SELAMAT BERGAMBAR!!!

Ingat, apa yang penting, CRITERIA tu mesti TEPAT dengan setiap tajuk dan se-DETAIL yang boleh! Pepandai la korang pikir alternative camne nak counter setiap tajuk tu. Setiap gambar MESTI ada subject, ada tarikh. Kumpul semua 10 gambar, post pada 20hb Sept 2010, BEFORE 12pm. If lupa syarat-syaratnya, baca balik kat sini.

JANGAN LUPA TINGGALKAN NAMA DAN LINK BLOG KORANG KAT POST NI.


(P/S: Memang nampak susah tapi if korang buat creative thinking camne nak cari tempat and benda tu, MESTI dapat buat...I dengan Chawana pun masuk contest ni, so kitorang pun akan MENGHARUNGI kesusahan benda yang sama macam korang...ha, jaga-jaga...kang kitorang menang, dahhhhh tak dapat hadiah korang...huhuhu!)

-Originated and sponsored by Sekupang Team-

29 holler:

Liz said...

Baiklah! Saya terima challenge ini..
(tarik napas...lepas..tarik napas...lepas...)

Biqque said...

bagus2...terimalah cabaran ini sepertimana anda menempuh SPM ye...

Laney said...

woh giler.. aku mana tau mengayam ketupat!! ayam n itik pun takde kat kg halaman.. cis~!

Biqque said...

ko ingat aku tau hanyam ke weh? keje kakak ko tu hahahahaha! pepandai la cari ayam itik kat mana2...

babyarisha said...

aku menci...
aku raya kt KL jerk..
mana plak nk cari sungai segala..
xpe2..
aku wat gk..klu fail pun dulik per aku..
hahaha...

Biqque said...

pepandai la ko cari sungai lin hoiiiii hahaha!

AKO @ retna said...

erkkk kena buat sumer tu ker??? *pengsan!!!*

AKO @ retna said...

alamaakkk kamera ako takde date print arr... huhu

BlueEwoke said...

ye marilah kite beramai2 menyahut cabaran ini..jgn sampai tak raya sudahhhhhhhhhhhh.... (evil mode)

Cawan said...

Orang semua buat persiapan raya, berhari raya, bermaaf-maafan..

korang plak pergi cari reban ayam, sungai, mandi ujan, siap berfoto kat balai polis!!

termasuk mencabar kesalahan lalu lintas dan bergambar dlm trolley shopping!

ha haa..

Biqque said...

ako, takde date ke? takpe...tangkap gambar dulu, make sure gambar baru la...then ko edit sendri, okeh?

na, cawan, mmg keje gile ni tapi best! hahaha!

TheBubblyMe said...

Biq, mencabar btol! kekeke. x mampu kot nk buat semua tuh. since raya..mmg sgtlah bz. Have fun guys! x sabar nk tgk outcome korang. hahaha. =D

Biqque said...

ala ainey, relax la...tarikh post pun 20hb sept 2010...banyak masa tu pas raya...sporting la skit...hehehe!

Lily Riani said...

masalah masalah masalah... i tiap2 ari balik kampung! orang KL!!!! sungei elek pochik, ayam itik.. ish.... i will try my best!

cam kene tumpang kampung orang jek.

byya said...

pergh biqque, ni mmg challenge ni...jenuh nak pi buat semua tu. but i bet mesti hadiah dia berbaloi kan? hehe...

Biqque said...

lily..."creativity" nak cari barang tu yg kena pikir...kl ke kampung ke tak kisah, taman umah u pun bleh :D

byya, haaaaaaaaaaa masuk la challenge ni, bestttttttttt!

Cawan said...

yg sape beraya kat KL tu bleh cari alternative punye, it all bout creativity.. sungai kl n area selangor pun ade.. bab ayam tu, eemm.. kg baru la kot..

ala ainey, cpt sgt mengalah nye ni.. Raya n tempoh post kn panjanggg..

kalo kami bleh, org lain pun bleh jgak.. it fun game..

Biqque said...

ha korang, i dgn na pun KENA buat benda yg sama cam korang...kitorang pun terkial2 gak mencari...tapi kita cuba la main game ni, besttttttttt! percayalah!

(jgn kempunan kang hadiah misteri tuuuu...hehehehe!)

BlueEwoke said...

walaupun idea cabaran tu, kitorg yg letak..tapi percaya la, aku dan cawan masih berdiskusi mane nk cari ayam, troli shopping mall mane nk gune..(entah muat tidak nk duk atas troli tu) hahaha..td time pk, main taram je...

so ikut creativity masing2 la...ape cara pun boleh, janji ikut kriteria tu...

Jgn cepat mngalah..ni confirm best punya..rugi tak sahut cabaran nih..

AKO @ retna said...

biqque, konpius jap..

1 gambar 1 date ker?
or tak kisah gambar tu leh amek byk dalam 1 date?

AKO @ retna said...

troli kena troli kat supermarket ker? haha troli kat airport tak leh ek? ahha

anisizatyA.J said...

waaahhh kena buat semua challenge ke?? pilih satu je takleh?? hahaha mcm fun. ok we'll see how.

Biqque said...

ako, 1 gambar, 1 piece la kira...so total semua ada 10 gambar...setiap gambar tu mesti ada tarikh starts from 6sept-20sept. tajuknyer troli shopping...if kat klia/lcct tu u bawak troli dan tengah shopping bleh...or else, kena la cari troli jusco ke giant ke tesco hehehe!

anis, MESTI 10 gambar...if satu je, tak berbaloi la hadiah tu...huhuhu!

AKO @ retna said...

ok noted hhee.. adehh... bole ke buat nih.. x janji k tp ako try jer ;)

samat hari raya biqque ;-)

Zaff Zafrina said...

i takde kampung, raya kat kl je.. mcm mana nak join?

Biqque said...

la zaff, tak perlu ada kg dlm ini challenge...yg penting, sume benda tu dpt dibuat je :D

BlueEwoke said...

tingal lagi 2 cabaran nak sahut nih... (sambil lap peluh di dahi)

hahahahah

Ely Hasrul said...

bawah lampu ketupat??? hahahhaa cpt la dh ade yg submit blum???

Biqque said...

hoi! i lagi 3 ok! melampau ar naaaaaaaaaaaaa!

haah skin, gile tak gile...tak pasal2 ada yg kena beli lampu tuuuu...

Nuffnang Ads

Subscribe To This Blog