Nuffnang Latest

Monday, September 13, 2010

Rumah Sewa Taman Cempaka, Ipoh

Tak sangka betul...rumah sewa yang I tinggal dulu masa form 4-5 kat Taman Cempaka, Ipoh, MASIH jadi rumah sewa untuk student kat area situ! Gile lah, tak penah berubah berbelas tahun tu since 1994!

Dulu rumah sewa ni, I tinggal dengan Kak Ngah, Ziti (my friend), and another two ladies (kawan Kak Ngah). Masa tu Kak Ngah masih belajar di Maktab Perguruan, I plak form 4-5 kat VIP. Bebas tak bebas jugak la stay rumah sewa ni. Kak Ngah cover I, I cover Kak Ngah. Pepandai la sebab perangai skit lebih kurang je.

Rumah ni dua bilik je. Rumah dua tingkat kos rendah. Rumah tepi plak tu, so kekadang ada je orang lepak kat tepi dinding rumah tu...bertenet la, isap rokok la...macam-macam. Nama Den Rider tu dari dulu sampai la skarang, MASIH ada! Tak pernah kenal pun sape si Den ni. Kahkah!
Sebelah rumah ni ada kawasan lepak tempat makan, kitorang panggil Benteng. Tempat berkumpul budak Maktab Perguruan, Politeknik, dan bebudak skolah STAR. Memang happening la sebab jadi tempat mengorat kan. Hahaha!

Tapi semua tu tinggal kenangan. Banyak dah rumah baru, kedai baru kat sekitar tu. Dah tak se-old skool dulu...masa kitorang amik gambar ni pun, budak perempuan kat rumah sewa tu macam tercengang-cengang heran nape la kitorang amik gambar rumah ni...tu mesti takut, terus sound bf jangan datang seminggu! Hahaha!


8 holler:

Lily Riani said...

i use to stay in ipoh for 6 mths, masa tuh my mom relocate to ipoh for 6 yrs, lepas abis cuti tuh, balik kl keje ler... we all tinggal kat taman istana, dekat ngan SMI, betul2 belakang museum. ehheheh, jln kaki nek gi town, gi jogging kat senivasagam tuh, belakang umah sungai.. best jek... but ipoh sunyi...:(

Biqque said...

hahaha ipoh mmg ol-skool...sunyi sepi aman damai peace ya'll! hahaha!

BlueEwoke said...

I love IPOHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH

Biqque said...

sooooooooooo muchhhhhhhhhhh kannnnnnnnnnn?! rasa cam nak duk sana je...

Ely Hasrul said...

dapat gak ko tangkap budak star sorg jadik laki hahhahaha

Biqque said...

hahahahaha tu ar, bercinta ngan orang lain, kawin ngan orang lain...mmg starian sungguh la...

Anonymous said...

aik...apa starian2 nih..

Biqque said...

mr anonymous, starian gak ke? :D

Nuffnang Ads

Subscribe To This Blog