Nuffnang Latest

Monday, August 30, 2010

PHOTO CHALLENGE BALIK RAYA!

WOKEH! "Photo Challenge Balik Raya" datang lagiiiiii!

Camne nak main contest ni? Tengok post ni dengan post ni sebagai contoh.

This time, even more interesting!!! Sebab? Ada HADIAH! Contest ni terbuka pada sesiapa saja yang ada blog. Setiap satu tajuk, hanya satu gambar saje yg bleh diuploadkan. Apa tajuk2nyer? Akan disenaraikan dalam post yg akan datang! Tungguuuuuuu! (Be prepared ye?)

Tapi, silalah baca syarat2nyer dulu...semuanya telah ditetapkan seperti dibawah :

1. Setiap gambar MESTI ada subject (iaitu BLOGGER tu sendri, adik bradik, anak, mak, pak, sume tak bleh) dan object (tajuk criteria yg diminta nanti)

2. Setiap gambar MESTI terang dan jelas (blur2 blakang tak main, kamera hebat2 ke cabuk ke tak kisah) dan kualiti betapa cunnyer dan cantiknyer gambar itu dek kerana kehebatan kamera kepunyaan blogger semua adalah bonus yg paling last skali

3. Setiap gambar AKAN diadili mengikut KETEPATAN tajuk criteria yg diminta (if kata depan, depan la, bukan tepi...if kata berdiri, berdiri la, bukan duduk)

4. Setiap criteria MESTI general, tak boleh ada NAMA tempat, benda, orang, apa2 kata nama la senang cite, or else, tak adil la if ikut negeri, bilangan family, and such

5. Setiap gambar HANYA boleh diambil bermula dari tarikh 6hb Sept 2010 sehingga 20hb Sept 2010 sahaja, maknanya setiap gambar MESTI ada printed date and time supaya takde yg menipu gambar tu gambar lama (mana la tau kot2 kena topik, tapi gambar lama, tak aci la kan) so set la kat kamera korang tu ye, kang kalah plak

6. Setiap entry post MESTI dikeluarkan pada 20hb Sept 2010 before 12.00pm di blog masing2 (tak bleh awal tak bleh lewat, mesti PADA tarikh ni ye) dan tinggalkan link email korang kat the next post yg akan dikeluarkan nanti

7. Pengadilan akan dibuat HANYA pada 21hb Sept 2010 pagi dan keputusan akan dibuat pada 22hb Sept 2010 pagi, so nak tau menang ke tak, datang ke blog ni ok?

8. Keputusan pengadil adalah MUKTAMAD dan semuanya berdasarkan KETEPATAN criteria dan PEMBAHAGIAN markah (sape kalah, terima je la ye...)

9. HANYA akan ada SATU pemenang, dan hadiahnyer? MISTERIIIII...(tapi kompem best gile la...mana la tau kot2 tiket kapal terbang ke destinasi rahsia ke haaaaaaaaaa...tak janjiiiii!)

SENANG GILE WEHHH!


-Originated and sponsored by Sekupang Team-

12 holler:

3plepl8 said...

uish menarik nih, nak join la...kena kasi up blog cepat nih. hadiah misteri yg xtahan tuh....

Biqque said...

hadiah MEMANG menarik!!! mana nak dpt, amik gambar ikut criteria, post kat blog, dah, menang! hahahaha!

Laney said...

kalau ticket belon.. aku nak ticket pegi gold coast tau!! hahaha compem aku masuk!

Biqque said...

destinasi? MISTERIIIIIIII...kahkahkah!

BlueEwoke said...

nk tiket ke europe pls...

AziniMZ said...

aku nk join gax.. saje je nak menempel.. hehe

Ely Hasrul said...

aku dh kasik cadangan kat na, amin gambo perut lembu sblm di masak hahahhaa.. aku cuti raya 2 hari aje.. mau amik gambo satu subang parade gitu ahhahaha

take me home kena sponsor hadiah nih.. ermmm

Cawan said...

wah hebat ni, tahniah utk bakal pemenang nanti..

Biqque said...

cik na, europe kalu, i pun nak menangggggggggg! kahkahkah!

azinimz, bleh2, sila2...

skin, aku pun blk 2 hari je...takpe, tajuk sume general...mesti bleh! nak sponsor pun sedappppppppp! hehehe!

cawan, tahniah utk diri sendri bleh?

Liz said...

bila nak kuar tajuk ni??
Nak kena buat persiapan mental dan fizikal jugak ni. Tak masuk lagi persiapan raya nnt!

Laney said...

aku copy paste content post ni kat blog aku ye~!!

Biqque said...

fara, i dah siapkan 5, tunggu lagi 5 dari co-organizer :D isnin 6 sept keluar, sbb gambar hanya bleh diamik sejak tarikh itu :D

laney, ha copy je, tgk brapa orang nak masuk :D

Nuffnang Ads

Subscribe To This Blog