Nuffnang Latest

Monday, October 17, 2011

Trip Tahun Ni Dah Habis?

Dengan rasminya, trip tahun ni dah tutup. Habis! Yelek! Sudah...usah ditanya lagi...benci, benci, benci! *echo* (Tunggu la tahun depannnnnnnnnn...aku cari jugak trip kebabom!)

Aku terpaksa tabah menahan diri untuk tidak menekan lagi button "beli". Sedih bukan? Menyaksikan bebudak blogger geng travelholic lain pi sana sini tak henti-henti membuatkan aku terbakar seperti kambeng golek. TERBAKAR HANGIT PLAK TU!

Teringat tahun-tahun sebelum ni yang mana aku gi sana sini tak hengat donia...owh, tidak...semuanya gara-gara 54 Ville yang aku taburkan duit macam air terjun ni...padan muka, nak sangat rumah tu...bukan aku nak pun, laki aku yang nak pfftt! (Aku terpaksa tarik balik 5 detail entry pasal rumah gara-gara takut sejak kejadian pecah masuk tu..sape penah sempat baca, tau la...umah yang penuh dengan peluh dan keringat aku, buat sendri bancuh simen, pasang tiles, pasang floring, panjat sana sini, setup semua bilik, pasang benda hitech sampai kunci aku pun sekilo beratnyer..sigh...gile saiko!) Rumah yang aku bergantung harap yang tunggu masa aku nak jual balik so that aku bleh kaya raya pi terjah donia patu balik duk kampong bukak kedai komputer! (Boleh kah?) Patu nak duk mana? Umah kotak? Hahaha! (Nasib baik banglo yang biawak komodo duduk tu dah dijual...kalo tak, haruslah aku tak boleh jalan langsung.)

IKLAN : NI PEJADAH JIRAN SEBELAH AKU NI RENO BUAT BALCONY TEPI??? NAK SKODENG RUMAH AKU KE??? HOI ORANG SINI SUME TUTUP BALCONY TAU! KAMPUNG SIUT KO NI! NAK LEPAK SAMBIL MAKAN CUCOQ KA?

Ok, sambung. Kat mana kita tadi?

Oh ye. Aku plak jenis tak kisah destinasi mana pun...JANJI aku dapat pegi berjalan kat luar negara. (Balik tepen pi lake garden pun jadila...) Tapi haruslah murah, kalo tak, bukan Beauty In Darkness la...makan pasir berlaukkan rumput jawabnyer. Sonok ke luar negara ni. Dapat kenali budaya orang, negara orang, yang aku bleh compare dengan negara sendiri. Paling aku suka bab-bab tempat bersejarah, kekejaman, kebangkitan, kecantikan, etc. Ala, macam orang lain jugak...ikut cara kesedapan masing-masing nak explore. Itu la gunanya kita share info...ye dak?

Satu lagi bab cuti. Company "amareka" aku tu kasi 15 hari jer. Dulu opismate slalu heran mana aku dapat masa untuk travel sana sini macam orang gile. Taktik aku, aku pandai "curi" cuti. Terpaksa la aku berhempas pulas slot in public holiday dengan weekend dalam rangka masa trip aku. Patu beli tiket setahun or setengah tahun nyer gap. Nak benti, kang lagi la tak berjalan aku dibuatnyer. (Laki aku cakap, bleh benti...tapi trip gi Melaka je la...) Maka terpaksa jugak la jadi hamba abdi. (Nasib jugak la company aku tu kasi duit lebih buat bayar hotel.) Selamat tinggal server-server haprak, ko bukan lagi dibawah jagaan aku.

Takpe...takpe...walaupun jauh disudut hati aku rasa cam nak ikut je semua orang berjalan, walaupun jauh disudut hati ni macam nak mintak je duit kat korang sume termasukla pak mentua aku, walaupun jauh disudut hati aku nak jual rumah, jual keta, jual diri, AKU PASRAH...pasrah yang tak ikhlas! Nak-nak tempat yang sume orang pegi tu aku tak penah pegi lagi! Waaaaaaaaaaaaaaa...

Pegi lah wahai kawan-kawan ku...pegi lah...sob sob...biarkan aku disini membaca blog-blog korang yang penuh dengan keterujaan itu...hahahaha! Aku sokong! *pejam mata, ketap bibir*

Nah. Aku bagi muka tahan dengki camni kat korang. I'm watching you!
*dua jari tunjuk mata aku, mata korang, mata aku, mata korang*

14 holler:

BlueEwoke said...

hehehe jgn riso Biqque, I dh riki dah Project Mega kita tahun depan. Sedang compile info dan buat budget..nanti akan dibentang kan..heheheh...

Biqque said...

huh??? benarkah ini??? kamu tidak menipu saya??? *lompat bintang*

Ely Hasrul said...

hahaha kikiiii.. gile ah kalah momot tahap kegemokan dia..

aah aku ttanya gak adekah sbb publish kt blog umah kena pechiah? tp xkena mngena kot. xpe jgn sedih sbb kalu ko mkn pasir pon at least ade umah. walaupon aku cam hangin trip ko dh abis tahun nih! ciss!!

aku tgh kire rezeki eh silap budget. haha maybe nk ke bangkok lagik or jakarta tp bisnes trip semata2. tp yg pasti kali nih sure hsrl nk ikut. patu aku kena keje keras sbb nk letak dinding emas kt umah kann mcm ko hahahha gile lah botak kepala pikir duit nih. dgn nk bersalin lagik.. diharap bertambah la rezeki kite nnti.. aminnn

fatt said...

ehem...projek mega ape tu weh?

Mie said...

Ini memang kes real travelholic...

BlueEwoke said...

Fatt: *off the beaten track* tungguuuu

kemang~ said...

hah, jual diri? marah ur hubby nanti.. kahkah


betol ler, cer tengok mat / minah saleh...sekali kalo travel, berbulan2 lame nye... jeles gila kan..

Biqque said...

mmg, nyampah tul bleh cuti berbulan2...makan ape tah diorang tu...

3plepl8 said...

owh yeah...projek apakah itu? off the beaten track? berenang di lautan pasifik? cycling di bhutan? hiking kt north pole atau melawat kem pelarian di sierra leone? ceng ceng ceng....wow

Biqque said...

wahhhhhhh gile lah! ngadap everest kah? tanak tau! tanak tau! :D

BlueEwoke said...

Berenang di lautan api mungkin kot..hahahahha

fatt said...

aku teka EBC...kih kih kih...nepal barangkali...betoi??

Biqque said...

ha dah dekat la tuh! hahahaha!

fatt said...

pergh...nepal kalu aku mmg jeles 200% sbb aku teringin gile nak pegi sana...sob sob sob...

Nuffnang Ads

Subscribe To This Blog