Nuffnang Latest

Thursday, October 20, 2011

Billet Gratuit Rejetée?

I have to blog this...cannot tahan any longer...

Out of sudden, aku bermurah hati...

I tot of buying another MEGA ticket for us...and it's free...but hubby tak sudi...

TAK SUDI OK! TAK SUDI!
.
.
.
.
.
Dah hilang akal agaknya laki aku tu...

Sob...sob...such a joykiller...

22 holler:

fatt said...

laaa...hubby ko dah gantung beg ke? aku tau yg sale london calling tu mmg tak menahan, aku pun tpksa menahan sbb thn depan aku dah nazak dgn trip2 yg tak pasti statusnya...sama2 la kita bertabah...aku rasa pasni aku takmo dah beli tiket advance sbb ia menyiksa jiwa & raga...pasni aku nak beli tiket yg 3-4bln je gap dia supaya tak lama aku terseksa...mencik!!

gampit tul AA ni..pfftt!!

bdk2 @ John said...

omg!!! nape laki ko xnk biqque??? murahhh ok!. kawan aku kat ofis dh beli dah td. hihihi.....london is calling you guys! calling fatt as well!!!

mmg tak tahan2 la AA ni..terkemut-kemut aku duk tgk rege! bencikkk!

*tangan di paha, mata ke tanah*

fatt said...

john,
biqque nak ke mana? stori mai!! izit london? *nanges* T___T

aku london 2013...mmg aku ban website AA temporarily...kah kah kah...

ikutkan hati aku nak kansel sume tiket thn depan tp it's ka-ching!! $$$$ damage has been done, klu bleh refund aku dah refund...ARGHH!!! i hate u Tony!!!

Biqque said...

it's not london! it's not london! IT'S FU**KING FRANCE! COULD BE GERMAN AS WELL! waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa :(

aku tatau, mungkin dia dah kena sawan tapir agaknya sob sob...aku bayo tiket ok, AKU BAYO! tu la fatt, biarlah tiket tu datang dan pergi...takmo dah beli gap setahun...TAPI NI BUKAN GAP SETAHUN OK! sob..sob...sudah lah...pasni, mana datang, aku sambar! (solo trip kah? tak sedar diri dah kawen hahaha!) cepat la kuar tempat yg aku nak...(kalo itu yg dia mahu, aku redha...ewah)

mmg gambit tul AA ni!

john, untung dpt bini cam aku ni...ko cari la bini cam aku ye?

*tangan di dada, mata ke atas (fatt ©)

let's hate tony secara berkumpulan!

Ely Hasrul said...

hate tony secara berjemaah? haha

PEHAL UNCLE C TUH?!! aku buat2 terpanjat. xpe biqque, dia kan ade agenda dia sendiri. misteri tak tentu hala. ko aje yg paham, kalu idak cmne ko leh kapel lama sgt haha..

aku xtahan tgk muka kitten tu.. *tgn menompang dagu* sedih sbb xdpt magnet france or germen..


ermm papi let me sayang u!... huhuhuhu

fatt said...

@john,
chop! aku tgk return flight ke london dlm 1.8k...tang mana yg murah? naik emirates or etihad pun lebih kurang jek. aku penah riki dulu...kwn ko dpt berapa for return?



@biqque
france ada sale kah? aku tak perasan la pulak. ko dpt brp utk return? aku ni kalau gi london aku nak ke umah kwn aku kat stansford sbb dia expecting due time tu..so bleh la aku jadi godmother ke hape..ecece...pfftt!! tapi tula, thn dpn aku dah beli bykkkkk tiket..kalau tak beli mmg aku dah beli dah...so aku nak stop beli tiket so thn 2013 aku clear so bleh aku fokus nak ke europe jek...klu aku ala2 lupa diri tlg sound aku ek...or else aku takkan sampai ke sana...huhuhu...mohla kita boikot website AA. aku mmg skrg ignore je segala promo sbb aku dah nak pitammm...

thn 2013 ialah tahun gap aku...sesapa tlg jgn hasut aku eh...sbb aku nak kumpul fund utk 2014...

bdk2 @ John said...

hahaha...

@fatt, kalo tak london, mesti paris tu. takkan laaa nk g tehran pulak kan? ke ape biqque? hihihi..why not kan? aku baru perasan...skung ni trend pak tony suka bwt sales yakni promo secara senyap2. damn it! aritu dah bwt g nz dan korea. ni london and paris pulak! bencikk! target aku pun europe 2013 september. mungkin akan bersama fatt?


@biqque,
WOW!!! tak kisah laa it's f**king FRANCE OR LONDON....jiran ajork! germany pun besttt! owh dear tony, whyyyy would u do this???

btw, mesti laki ko tgh blur tu..betol ke bini dia nk blanje??? try ko tampar pipi dia kiri kanan...tgk reaksi dia camne. mcm tak caye je.
JOM BOIKOT TONY! TAPI JGN AIRASIA TAU!

bdk2 @ John said...

@fatt,
kwn aku pun beli dlm rm1.8k time promo bulan5 aritu. rege tu dh kira murah la kot. tp kdg2 kene tgk etihad jugak. kdg2 mmg tak jauh beza sgt pun ngn AA ni. better invest skit tmbh kat etihad. tak gitu?

aku mmg hangin btol laaa ngn AA ni. sumpah laa weyy...trip aku next year pun dh penuh. tp ade hati nk tmbh samada NZ atau taiwan bln9 tu...tgh pikir2 lg. tp same here fatt, 2013 hanya utk europe tapi taktau laaa sape yg nk hasut aku nnt. koman2 kene ade dlm 5-6k dlm tgn kalo nk jalan2 utk 3weeks plus. tak masuk shopping ye. hihih.

Biqque said...

biasa la, chawana tu ada kuasa zeus...jumpa tiket guna silencer...TAPI APAKAN DAYA!

takpe fatt, ko blasah dulu sume tempat utk 2012. aku relakan ko pergi *sambil nyanyi lagu kak pojiah latip* kalo ko ketip jugak, aku ketip kuku ko!

john, tampar tak jalan...melainkan aku tabur duit sepanjang tarmat kat lcct tu kowt...susah payah chawana tlg aku kowtim AL dgn tempat...PUNAH HARAPAN!

PENGUMUMAN : dengan ini aku ishtiharkan, kita namakan tahun 2013 sebagai zaman kejatuhan eropah sebab kita akan menjahanamkan eropah pada ketika itu. bleh kawan2 semua? BLEH KAN??? *sambil jegey mata pegang cemeti*

bdk2 @ John said...

wehhh!!! most of us akan ade trip ke europe laaa nih in 2013?? awesome!!! boleh laaa share cerita best2 sume ok!

aku bet..fatt akan pegi dulu, kemudian biqque sal kelamin (bahasa kelate) dan baru aku. boley? hahaha

Biqque said...

ye la, tahun ni sume kuar cite nz secara passing baton...tahun dpn aku rasa sume bersepah2 tah kemana2 (korang la, aku tak, sob sob)...patu kita tgk 2013 sape yang nak kegarisannnnnn getsettttt go! yg penting, chawana dah amik trophy awal2 hahahaha!

na, sila roger lagi if jumpa tiket, MANA LA TAUUUUUUUUUUUUUUU KOT KOTTTTTTTTTTTTT KANNNNNNNNNNN...pfft!

kemang~ said...

benci tony ! benci AA !

eh korang sume nak gi europe eh 2013??

*terkedu*

fatt said...

@john,
peh...ramalan ko tak agak2...aku pegi dulu...aku aminkan...korang pun tlg aminkan secara berjemaah le! hehehe...aku tak plan lagi bln brp nak pegi tp antara musim bunga atau luruh..tp aku rasa ko yg pegi dulu...aku kalu pegi mmg nak lama, paling busuk 2 minggu sbb siri jelajah aku akan amik masa yg lama kat sesetengah tempat ehemm...(buat2 paham sendiri) *tangan kat dada mata ke atas sambil bersiul2*

tapi kan...mana tau sekali tarikh kita sama, bleh la aku perkenalkan ko kpd ehemmm....tersedak pulak :P




@biqque
hei nyah...mak dah 3kali oke tanya ko soalan...brp si na dapat tiket return tu? ko jgn bagi mak sentap...nanti mak mengamuk habis runtuh dinding sume...hahaha *drama queen*

thn ni mmg acara passing baton sbb memula NZ, pastu Koria..thn depan takbleh dikenal pasti lagi sbb memasing blum bentangkan jadual perjalanan tahunan

takpe weh, kita jadikan cerita europe si na sbg petrol yg membakar2 semangat kita ke europe..kah kah kah...tp sementara tunggu 2013 tu sempat la kita khatam kitab & peta europe...belajar sampai lulus! hehehe




@kemang,
ecece...ko benci ke sayang pak tony sbnrnya? nanti ko pegi india aku nak FM taj mahal, FM taj murah aku takmo #okbai

Zilla said...

fatt, aku nak tunggu dan lihat ko mampu ke tahan godaan AA hehehe.

kuntum said...

takyah tunggu 2013 beb lambat sgt tu !! pegi je taun depan..pejam mata tekan je
selagi tak pegi nnt asik mengingau
beli beli beli !!!!
muahahah

*kepala tanduk merah-pegang tongkat*

Biqque said...

nyah, tiket tu dlm rm1.5k nok! aku tau plg murah is rm1.3k, tapi susah dah nak dpt...so aku tak kisah 1.5k pun tipahhhhhhhh, tapi dia tanak sbb ground lagi, cuti lagi...aku dah declare majuk ni, tanak sebut pasal eropah dlm masa setahun!
*gantung diri*

haah, aku kalo nak gi pun bukan winter la...susah kang nak explore banyak tempat, patu salji je sana sini, mak nak bunga2 youuuu!

weh, menarik gak tu kalo dpt jumpa ehem :D aku nak gi cari couple german yg aku lepak dlm tongkang kat halong bay skali hahaha!

kemang, benci bilang cinta ye?

kuntum, sudah sudah sudah...aku tidak mahu memikirkannya lagi...
*ada ring putih di atas kepala*

kuntum said...

aku g winter 2009 tix rm1.6k turun london..masa tu paris nan-ado lagik
rugi byk gak sbb nk kena beli eurostar jemberang selat..

kalo tix 1.5k paris tu cantekk bebenau dah tu..ada ke org dpt tix g paris/london bwh 1k???
**tak pecaya ! tak pecaya !

Cawan said...
This comment has been removed by the author.
BlueEwoke said...

Ish tersilap guna id Cawan plak tadi..:p

Ok sambung lagi...

Lai! Lai! Lai..tiket mulah! tiket mulah!!!! lai lai laiiiiii

Aku pun boikot gak web AA buat masa ni, tp ada request2 tertentu dari org lain, aku terpaksa bukak gak smlm, sehingga la terjumpa pasal tiket france nih..sesaja godek..tp tiada rejeki la plak utk Biqque..mebi next time le tu..

Biqque said...

na, ingat, tu mmg keje u hahahaha!

Ely Hasrul said...

john sal kelamin tu ape? sumpah xpaham. dulu aku ade mmg org tganu dia kata 'saya dok pahe' aku ckp blk. bukan ko duk kt tganu ke bila masa plak umah ko kt pahang? hahah masalah bahasa betul la aku.

okek 2013 kejatuhan eropah ke? aku setujuuu!!! Na riki tiket krismas? cam cilakak nk pg time boxing day.

sesapa tau hacked sistem AA? bukan nk dpt tiket murah tp banned fatt dari beli teket hahahha

Lily Riani said...

ramai gi eu next year.... termasuk me toooooo kuang kuang kuang.... but still contemplating scandi ke, turkey ke,..... hem...? i dah tak bukak AA nye site lama dah, sbb i rasa tony dengki nak i abih duit kat dia sorang, bg ler can kat qatar ke, emirates ke, sia ke.... cis... mmg kureng asem!

if eu 2 wks, 2 ctry or max 3 ctry. not more then that.... else tak best. i dont do touch & go trip dah lama dah, since few years back, always 1 ngr lama, unless mmg tak leh nak cari bende best...

if nak tips paris tuh i leh tulun, germany tak leh, i pun lum pegi. hehehhe takat amsterdam, brussel, spain ok ler kot. but spain kena 2 minggu spain itself, tak masuk ngr lain. else NANGIS!!!

hehehhe... maju ler travel untuk travelholic!

Nuffnang Ads

Subscribe To This Blog