Nuffnang Latest

Thursday, October 13, 2011

More Books From Big Bad Wolf

There you go. Another bunch of books that we bought during our second visit to The Biggest Book Sale In The World.

The Hulton Getty Pictures Collections by Nicholas Yap.  
- The reason why I bought the whole collection was due to the simplicity of the content. As a left brain user, images with captions do stimulate my thinking. Aku malas baca sebenarnya, tengok gambar memang aku suka :D
- It's in three languages, English, Japanese and Chinese.
- And it didn't cost me much, RM8 per piece.

Travel Around China and 100 Most Infamous Criminals.
- Travel books were still the same books that I saw during the first visit. No Italy, no Japan, no NZ, no Australia, no no nothing. So we just grabbed this book that covers China, solely.
- RM12 per book.
- Ah, another criminal stories. (The dark side of me.) Likely the same with the True Crime that I bought earlier, but this has no paper cuttings. Why would I get two similar books? Coz it has one of the MOST evil lady in the world, Elizabeth Bathory. (Go figure.)
-RM15 per book. Tinggal satu jer rasanya...

Programming books.
- Don't ask me, I know nothing. These two are my hubby's. Geek! Hahaha!
- RM12 and RM15. BUKU TEBAL YANG PENUH ILMU DIDALAMNYER SEMURAH ITUUUUUU!

17 holler:

Zilla said...

saya p semalam.giler rambang mata dibuatnya.kalau boleh semua nak beli :D

ckucin said...

salam biqque,

ini off topic dari entry ko ni,ckucin nak tanya masa ko pergi ke South Korea tu masa bulan berapa yek?? boleh kasi exact date tak?

Biqque said...

zilla, rambang sampai pening sbb sambil keliling meja, sambil tgk tajuk hahaha!

ckucin, aku pegi 4-8 nov...ada apaan sih?

BlueEwoke said...

ha lagiiii... tengah tuggu turn i plak nk pegi esok nih huhuuhuhuh

AKO @ retna said...

really murah ek book sale tu??
perghh dasat arr rege nya..

shah_rule said...

haih pergi lagi ke? ala kecewa la kalo die x tambah2 buku travel.
aku harap weekend ni ade la stok2 LP baru die ;etak.. haha

Biqque said...

na, u gi bile? laki aku cam ajak lagi sekali jer hahaha!

ako, murah la certain buku...tapi kalo atlas tebal harga asal 320 bleh jadi 60, sape tanak sambar kan...

shah_rule, LP TAKDEEEEEEEE! HAHAHAHA!

bdk2 @ John said...

shud i go? hahaha...sebagai penggemar gmbr2 dan jugak duit-duit...aku tak pegi kot. tp teringin nak ade koleksi mcm gmbr first tu. konon2 mcm ulat buku, tp sbnrnya hampeh. hahaha

Biqque said...

bdk2, sama la kitaaaaaaaaaa *tunjuk jari telunjuk kat ko, aku, ko, aku*

kalo ko nak merasa sonok parking keta, naik tram, ramai2 pilih buku yg ko sendri tatau nak ke tak, lepak2 tepi kotak sambil pilih2, rasa ekon free, ha sila2 :D

gile terasa mcm ulat buku wannabe kot masa aku beli collections tu hahahaha! tapi mmg, aku suka tgk gambar...if beli mags pun camtu...

ckucin said...

time tu pokok2 dah byk tukar kaler tak?? sbb tgh fikir date utk gi S.Korea next year. nak gi time autumn tu yg tanya pada yg dah pergi.. hehehehe..

Biqque said...

yup, masa tu mmg dah colorful abis...but my fren pegi lepas2 tu dlm beberapa minggu kot, daun sume dah runtuh hahahaha...so gonjeng jer pokok2 nyer...

Liz Rohaizat said...

masa tu... bila sampai kat travel section, terus teringat ko. ahahhaa...

BlueEwoke said...

ha dah pegi dah pagi tadi. Rembat buku rick steves tu, dengan frommers. Buku Aqilah dan Cawan pun ada la beberapa buah hehehe..

LP memang takde.

fatt said...

LP takde yek? T___T
mcm tau2 jek rakyat msia skrg tgh giler LP...kih kih kih..

aku pun bknlah seorg ulat buku, tp ulat kompiter...tp klu time travel tinggalkan kompiter baru terasa betul2 travel.

aku rasa nak ripit korea la..cam tak lengkap sgt trip aku kali ni..ada yg lobang2 nak kena cover balik ni ha...tp tunggu season lain la

kemang~ said...

sume buku bab2 war..

kalo ade paper war, konmpem A+ hihi

Biqque said...

fatt, ripit? bila? tak sabar nak baca cite ko nih! :D

kemang, tu la nyer...hahaha!

na, beli jugak! hahaha! yg penting buku tu bukan nak dibawak pun...mr.google lagi power ye dak?

liz, hahaha!

Janggel said...

murah giler kan! Harap2 taun depan ada lagi.

Nuffnang Ads

Subscribe To This Blog