Nuffnang Latest

Monday, October 31, 2011

Masterchef Masak Kucing?

Did you guys watch Masterchef Malaysia? Omigod...I felt like slapping those script-bound juries! Lucky they have changed it recently. Latest episode punya challenge was "kenangan zaman kanak-kanak" and of course, all contestants cooked whatever their mom cooked lah. And these juries were kind of "complaining" this and that, as if they were "growing" up with these contestants and know how the food should be. I was like...HUH??? You asked people to prepare what they used to eat during their childhood, tapi ko cakap tak bleh ada apple, tak bleh serve dengan sos? Dah kecik-kecik dulu dia makan camtu, nak wat camne??? Kalo dia kecik-kecik susah, makan nasik dengan kicap jer, ko nak suh dia prepare apa dalam Masterchef??? Hahahaha! OK, TAK BLEH TAHAN! SUMPAH LAWAK! Dah la skrip macam haram!

Owh btw, dek kerana terlalu menyampah dengan Masterchef tapi tetap tengok, secara tiba-tiba aku pegi beli grill pan, dan ku panggang jua ikan dory. Hamik ko! I bought seasoning for fish, sprinkled with black pepper and lemon juice, patu tabur je bawang. Cepat dimasak, sedap dimakan. "Apa nama masakan anda?" "Udang menari chef." 

Ko buat udang menari ye, aku buat ikan terlentang!


Iklan : Ni la padah nyer kalau ada kucing yang pemalas. Kat mana-mana pun dia bleh tido. "Bangun Kiki! Bangun! Aku panggang jugak ko kang!"

11 holler:

bdk2 @ John said...

ikan terlentang???? KAHKAHKAH!!!!!

Biqque said...

ada satu lagi, daging berenang! hahahaha!

kemang~ said...

gemok nye kiki !!!!

Biqque said...

gemok kan? 5 kilo...kalo buat angkat berat ni mau berketul2 tangan aku. juga sedap kalo di buat rendang nih!

bdk2 @ John said...

woiii....rendang kucing ke??? hahaha..panas wehh kalo makan kucing. ko nak ke? kesiannnn kiki nnt.

Biqque said...

kalo dengan memakan kiki akan memflatkan perutku, apa salahnyer meowwwwww! hahaha!

Ely Hasrul said...

ko mkn kiki tambah gebu tau hahahaha.. aku asik tlps tp aku tgk ulangan. xpon aku tunggu kuar kt star world sbb editing dia lagik bagus siap ade sarikata. puas hati. yg xpaham napa la dorg nk ckp mcm pembaca berita??!!! mmg cam haram! kalu aku kena msk faveret kecik2, nasik putih telo mata dgn kicap ha ape nk jawab??! hahahha

fatt said...

mak aii...inikah kiki? ya allah geramnya aku nak uli je perut dia...obes gile @__@

ok, maschep mesia mmg cam tahi. aku rasa tgk mamak masak lagi selamba kot main campak2 takde testing pun org dok ulang alik oder...nama sempoi2 jek pun...takyah udang terbang, sinaran mentari pelbagai...sadis

BlueEwoke said...

Hahaha, masa i tgk ngn icam episod ni, icam ckp kalau dia, nak buat lepat pisang...hahaahaah..

Tapi part script tu, memang tah apa2, semua keras jek. I menyampah kat chef pendek gemuk tu kah kah kah..mcm bagus je dia citttt

Biqque said...

skin, geli plak tekak nak makan kiki hahaha!

fatt, ha ni la dia kiki 5 kilo aku tuuuuu...gems gile! kucing biasa je ni, takde baka apa2 tau.

tu ar na, fatt, teruk la masterchef mesia tu...tak bleh blah dah rasanya! dah kena kutuk, tukar juri. dah tukar pun yg pendek tu pun teruk! pakcik bow tie tu dah senyap skit hahaha!

Lily Riani said...

ko masak kiki? aku report kat boss ko kang... hehehe...

Nuffnang Ads

Subscribe To This Blog