Nuffnang Latest!

Monday, December 1, 2008

We Go Western!

It’s been a week for hubby and I eating rabbit healthy food. Ok, am not too sure whether what we ate was hale and hearty, since everything is printed in conscientious terms (except for bubur nasi la, sebab kitorang dah addict makan bubur nasi with ikan bilis je, kosong). Anyway, here are the foods that we wolfed down.
Gardens of Ceasar Salad (Tomato, Cucumber, Capsicum, Salad, Onion, Brocolli, Italian Dressing).
(Memang sedap Italian Dressing tu...mekasih Dib! But somehow, I tak leh lari dari makan salad dengan Thousand Island...so, buat dua bowls la...hehehe!)
Garlic Breads (Homemade Garlic+Salt, Butter, Italian Herbs).
(Guess what? Memula buat sendri. I tumbuk garlic tu lumat2 ngan garam, campur butter. Patu hubby cakap I buat lagi sedap dari McCormick yang berharga RM10 tu! Hahaha! Garlic aku tu lagi pedih menyengat katanya! Baik aku tumbuk bebanyak, simpan balik dalam botol tu nanti. Penat beli McCormick memahal...dang!)
Smokey Sausages (Hot & Spicy BBQ Marinade) Fish Fillet (Paprika, Italian Herbs, Lime) with Tartar & Chili Sauce.
(Seb baik nampak Tartar Sauce tu kat Giant, baru SEDEP makan ngan dory! Lime tu? Emmmmm dap er dap er!)

3 comments:

aD said...

wahh.. pandai maak jugak ya! aD tak reti la bab western-western nih.. hehehe..

biqque said...

ala aD, cuba2 je...slalu perut melayu je kitorang ni...tapi mmg tabik lagi kat aD la! terer sial u masak!

dibitz said...

haa tu la i ckp, we prefer thousand island, kan?

garlic bread tu slurrrpp... nanti bak mai recipe.

fish fillet, haa my fav dish for diet, grilled dory fish (olive oil, italian herbs, paprika, ground pepper and salt... my secret ingredient-->cili api haha.. selera suami), steamed/boiled broccoli, mashed potato in mushroom sauce... gaaa~

i love cooking!! u go girl!!

psst: buat blog masak bagus nih. sila up recipe skali.

Subscribe To This Blog