Nuffnang Latest

Tuesday, December 16, 2008

Fat That You Need & Not

Hubby and I came across this one healthy food restaurant @ Giant Kinrara. Kat dalam TV3 penah tunjuk kedai ni. We always wanted to try tapi slalu malas nak pegi…

So last nite, we had dinner at this restaurant. They serve healthy foods sebab diorang tak letak MSG. (Tu je? Kat rumah pun I masak tak letak MSG. Hahahaha!) But people said it is a challenge when you cook without this special ‘pak aji’ sebab takde ‘pak aji’, tak sedap la kan? So we try la! Lepas order dua meals, kitorang bergambar dulu.

Patu bleh plak ternampak pengukur tinggi and penimbang berat! Kat kedai ni, you can check your fat % tau. Disebabkan I terasa I ni banyak fat dlm badan (coz I luv cholesterol foods and hubby always complaint that my perut boroi), I pun try la.

Lepas waitress kat atas ni ukur ketinggian I, dia key-in all these info kat dalam satu device ni.

1) Tinggi

2) % range fat yang patut ada dlm perempuan or lelaki (% untuk lelaki lagi rendah dari perempuan, so perempuan boleh ada chance untuk ada fat lebih skit ar)

3) Berat (dia timbang lepas masukkan info tu)

4) Patu dia print kluar resit, siap kasi buku


So, lepas kira-kira, this was my result :

Height : 155cm

Weight : 46.5kg

Age : 30

% range fat : 27% (always take the highest)

Result : FAT TO GAIN IS 0.3% (Meaning, fat dalam badan I tak le banyak sangat! Kena makan lagi nih! Hehe!)

Later I dragged hubby la plak untuk try benda ni! Dia mati-mati takmo, tapi I paksa jugak! Nak tau resultnye?

Height : 165cm

Weight : 61.5kg

Age : 30

% range fat : 23% (always take the highest)

Result : FAT TO LOSE IS 5.3% (BANYAKNYE FATTTTTT! TU SEMUA KAT PERUT TU! KALO TOREH PERUT DIA, MESTI KUNINGGGGG JE LEMAKNYE! HAHAHA!)

Patu dia kata benda tu tipu. Terus dia malas nak layan I. Kihkih! Dan dengan keputusan tu jugak, dia abiskan semua makanan dia + makanan I…patu dia gelak!

3 holler:

elysuhaili said...

kurusnye uncle c!!!!!

Trevor said...

Hi!

Didn't know that you're an active blogger! :)

Just to say hi.

dibitz said...

mati2 dia takmo??? ahahahahah... lepas tgk keputusan baru la i tau kenapa takmo hahaha... siap majuk tu hahahhahha... cant stop laughing....

alololo... cayang uncle c...

Nuffnang Ads

Subscribe To This Blog