Nuffnang Latest!

Friday, November 21, 2008

The Unplanned Plan

Hubby got a phone call from Mama, tanya nak gi ke tak kenduri anak Mak Ndak (his dad’s sister) kawin kat Seberang Jaya. Since Mama said, Abah suruh pegi, plus Mak Ndak one of the pengangkat dulang masa kenduri kitorang dulu, hubby kena la pegi kan. Tambah pulak, Raya Haji nanti kitorang tak balik.

Tetiba Kak Ngah (my elder sis) pulak called and cakap nak datang KL for Abang Ngah nyer adik convo kat UiTM Shah Alam. They’ll be staying at rumah adik Abang Ngah kat Shah Alam tu sebab dekat. The next day tu baru Kak Ngah tido rumah I. Patu kitorang pun plan la nak balik ke Taiping sama-sama on Saturday. Kebetulan, Kak Saba (my eldest sis) pun nak balik jugak ke Taiping. Cantekkk!

So petang tu after keje, jumpa la Kak Ngah kat Menara KL. Seb baik dekat ngan my office. So diorang turun je Menara tu, I dah tunggu kat jalan keluar tu. (Boleh tak my sis tak nampak I sebab dia tak sangka perempuan yang pakai baju biru, seluar putih tu, adalah I sebab perempuan tu berisi! Ceh!) After they picked me up, I tunjuk la office I. Sok-sok senang cari.

Then we went to Sungai Wang, jalan-jalan. Hubby later joined us and we had pre-dinner at mamak kat tepi BB tu je. Patu jalan lagi, sementara nak tunggu seluar hubby siap (potong bawah original kat apek tu murah, cepat dan cantik!). Then kitorang bergerak pulang…tak sempat sampai rumah, kitorang gi Giant plak. Hubby potong rambut, me and my sis and her family, jalan-jalan jap.

Sampai-sampai je kat rumah, semua dah flat…letih berjalan. Lepak nyer lepak, leh plak terlayan cerita hantu Indonesia “Suster Ngesot”. Cam sial! Selama ni kalo terbukak je cite tu, mesti tukar channel. Malam tu, semua cam terasa nak tengok. Takut gak la, tapi bila lama-lama dia focus kat muka hantu tu dah rasa cam fake plak. Hahaha. Tapi bila semua nak masuk tido, anak-anak my sis sume dah takut. Hahaha! Termasuk la I, yang menghimpit hubby gegila sebab takut. Peace!

3 comments:

elysuhaili said...

elehhh himpit takut kononn.. hahahhaha

dibitz said...

sister ngesot?? tajuk dia pun dah horror kkk!!! i takkan tgk w/pun fake la kononnye.. hehehe

biqque said...

tu la dib, tajuk je dah cam sial! ngesot2 plak. eiii...paling celaka, diorang dah naik keta, tetiba shot dari blakang, hantu tu ikut dengan gaya melekapkan badan kat cermin blakang keta tuuuuu!!! cam sial!!!

Subscribe To This Blog