Nuffnang Latest!

Tuesday, November 4, 2008

Houston, TX USA He Went...Day 21

“Adehhhh sakitnyerrrr…”

I can still feel the same pain like last night. Dang! Camne nak pegi keje ni? I took some time and rehat kejap…pedih tu masih ada.

I got ready and went off to work. This time tak brapa sakit sangat…but on and off masih sakit skit-skit. While doing my work, I started to tell my colleagues of what I’m experiencing and they straight away said,

“Confirm ko gastric!”

HUH? GASTRIC? Tak penah-penah I kena gastric! They said that the place where I feel the pain tu, ulu hati…memang symptom-symptom gastric la tu. They even showed to me the place where ulu hati located, and yes, kat situ la I rasa sakit tu. Rupanya two of them, memang ada gastric…

They asked me to go and check…since lately I memang skip lunch and stress kerja…buttttttttt I tak sangka la bleh kena gastric! Bulan puasa tak makan, ok je. Tapi memang la, I admit yang I tak banyak makan since I stay at Skin’s. Malas lagipun.

And so I went back to Bukit Antarabangsa and met Skin at Klinik Idzham. She went inside with me since she knows the Doc. I told the Doc semuanya la yang I rasa.

“Ni gastric ni…early stage tapi tak max lagi la…InsyaAllah, makan ubat, baik la nanti”.

Tak sangka ek? Tak sangka sungguh bleh kena gastric…dulu bila dengar orang sakit gastric, mesti I ingat sakit tu tak teruk…sekadar tak makan…or alasan satu lagi jenis penyakit bagi orang yang tak nak berpuasa…rupanya, baru tau betapa sakitnye, pedihnye, ulu hati tu…

Tonight, I masak bubur je…Doc pesan tak bleh makan benda-benda pedas dan berat (ala…tak bestnyer la…). But I have to…semata-mata nak hilangkan rasa sakit ni dengan menelan ubat-ubat yang doc kasi tadi! Cis! Wish me luck and get well soon!

(Ayang? Where are you?)

2 comments:

elysuhaili said...

ha!!! kang laki ko ckp ko xmkn kt umah aku!! cmne tuh??

ayanggg where r u oso.. comel hik

biqque said...

kahkahkahkahkahkah!

Subscribe To This Blog