Nuffnang Latest!

Saturday, November 15, 2008

Casa Natura Outbreak! White Party!

Wonderful!

Tak sangka sangat event I (Casa Natura Outbreak - HouseWarming@OpenHouse@Anniversary - White Itu Suka Suki) berjalan dengan lancarnya and amazingly, 98% of the invitees, semua pakai white!

Pagi tu I goreng Nasik Goreng. Hubby dah start to prepare ‘pati’ air sarsaparilla, senang nanti main tambah-tambah je. I plak bukak Sumi and paper plate/cup, and letak atas meja. Nasib baik la jugak, dining table yang Mama kasi ni boleh expand from 6 to 8 seaters.

Around 11.00am, we went out to take Nasi Tomato at Kak Ayu’s house. Dia ni tokey kedai makan kat Kem Kinrara tu. Dia cakap ni first time jugak la dia buat Nasi Tomato (mintak-mintak la sedap!). Patu dia kasi skali ngan kaki tray tu with tempat lilin semua (tatau la nak pakai ke tak…hehehe! Ambik je dulu!).

Then we moved to another house, Kak Eran, untuk ambik Bread Pudding and Roti Jala. Punya la susah cari rumah dia kat Kinrara tu, skali sampai,

“Ya Allahhhh…besarnye rumah dia ayang!” I shouted in the car.

So I rasa Kak Eran ni meniaga kecil-kecilan mesti sebab bosan duk umah je kot. Speaking berabuk. So setakat bape puluh hinggit dia dapat, tak kaya mana lah pun sebab memang dia dah kaya. Haha!

Then we went back dan susun segala makanan-makanan tadi kat atas meja. Ada la jugak kuih raya yang order kat my sis, yang 80% dah hancur, I pilih-pilih la and letak dalam bekas kuih raya. Jadilah…

Dah tengah hari skit, kawan hubby semua dah start datang. Na and hubby, Hafiz, Meor and friends, Zam and ehem-ehem, Megat and boss insuransnyer (dah agak penuh la hall tu, camne la malam kang nih!) Lepak, sembang, makan, lepak, sembang, makan, petang tu semua balik. Selesai satu trip, rehat jap untuk sambung trip malam ni plak, Casa Natura Outbreak – White Party!

Lepas mandi and siap, Elly and Arab datang. Both in white! Yeay! (Alamat baik nih!). Patu Izmet and family, Fiza and childrens pun menyusul (all in white, siap baby baru lahir tu pun!). Tak lama lepas tu Imran and family pun datang. Then tak benti-benti la orang datang! Yang best nyer, semua ikut tema tuh! I loikeeee!

(In random) Yang datang malam tu, budak opis, Camilea, Shafida, Ezhan, Siti and family. Sistas of course semua ada, Elly and Arab, Skin and family, Dib and Fyzal, Deb and Nan, Sha and Wanser, Enda alone sebab Majid ada dinner. Budak cyber, Aida and Nizam, Faeza and family. Gangbang yang sempat datang, Amir and Sonia, Montel, Am, Abai, Syura, Bang Zam, Maz and Diana (Maz and Diana datang gak walaupun lewat malam! Thanks!). Sape lagi? Ermmm…ermmm…

Overall, semuanya ok. Makanan cukup (cuma paper plate/cup tak cukup, cis! Kena gak kuarkan pinggan dalam lemari tu! Berguna jugak...) and rasanya semua kata sedap la…(kan? Kan?). Paling memuaskan, semua pakai white! Best sangat! Oh ya, btw, ada yang datang kasi I hadiah. MEKASIH SANGAT-SANGAT! Paling I suka, Dib, Fyzal and Sha gave me a pair of white towels! (Memang I nak sangat tapi hubby tak kasi beli dulu…dapat gak!). Imran and wife kasi bunga apetah kaler biru (bunga hidup nih! Tatau la camne nak bela…). Then Izmet and wife kasi Kek Lapis. Nizam kasi labu air kecik cam cite Jangan Pandang Belakang tu (Cuma takde kain kuning je…eeiii takut!). Pe lagi? Ermmm…ermmm…

Last but not least, thank you so much for making this Casa Natura Outbreak event, happening. Mintak maaf la atas segala kekurangan (sebab me and hubby berdua je, takde pembantu upahan) tapi harap-harap semuanya ok la ek?

Gambar? Nanti I upload!

4 holler:

elysuhaili said...

maid fiza pakai putih hehehehe. bang zamn nk menonjol so kaler oren. aku makan sket aku xpuas ati! dok smbang ngan enda & kakak aku gossipkn psl rumahtangga abby kahkahkahkah mana gambo?? ini tidak adil! penat aku posing!!

biqque said...

tu la bang zam! tak kena tema langsung. leh lak lupa2 orang tua tu.

aku tgk sedepppp je korang lepak gosip! cis! cite psl abby keeeee?

gambo? ha nanti, aku rasa banyak gegar la, sbb aku tak larat pegang camera :D

dibitz said...

abang zam mmg sentiasa nak menonjol hahaha... oren lagi tuu..

jeles je tgk elly puff puff mcm dragon... cis cis...

dibitz said...

ooo btw.. i know u me taste same same one... luckily u like lohh the towel... i tie the ribbon myself one u knoww... so not meeee... must be the baby in my tummy... :D

Subscribe To This Blog