Nuffnang Latest!

Sunday, November 23, 2008

Ahad Yang Letih

Pagi Ahad, semua dah ready nak gi Ipoh. My eldest sis nak jumpa Lang’s family (my dad’s sis). Hubby and I lepak dulu, sambung tido. Around 12.30pm baru kitorang gerak gi Ipoh. But the best part was, hubby balik umah Mama, I pegi umah Lang. Hehe. Sebab tak puas lepak sembang lagi!

So hubby sent me over to Lang’s house. Dibah and her twins were also there. Lepak kat meja makan sambil tengok tv tak henti-henti. Apa yang tak henti tu? Makan! Omg! Lepas satu, satu! Percaya tak??? Berat I skang 50!!! Gile seh!!!

Macam biasa, sembang and gelak macam setan la kan bila dah jumpa kaum kerabat! Ditambah lagi dengan gelagat twins Qistina and Batrisyia yang memula macam wanita melayu terakhir, then naik minyak ganas macam cannibal! Asik lompat, cubit, tampar sesama sendri. Padahal identical twins tu! Serius tak leh beza lagi sampai skang.

About 5pm, Kak Ngah and Kak Saba dah nak balik. Sebab kesian kat my brother yang bosan takde geng. Suh kuar round Ipoh, dia takmo. So I asked them to send me over to Mama’s house. Hubby kat sana dok melepet lagi la tu.

Sampai je, anak sedara semua dah nganga tengok rumah Mama.

“Acu, ni rumah acu ke?”

“Tak la, rumah mak Pakcik Sharul”

“Besarnyeeeeeeeee”

“Besar pun watpe, boring sebab senyap” (Hehe…sorry ayang :D saje tak nak kasi anak sedara I masuk, kang abih umah Mama…)

Lepas bye-bye diorang (sedih plak masa ni…) terus masuk dalam. Tengok-tengok diorang semua tengah minum petang. Abah panggil makan kuih. Seperti prosedur-prosedur biasa, angkat kerusi tanpa membunyikannya, minum dengan tertib, makan kuih sambil cicah sos di dalam piring seperti wanita melayu terakhir! Awwwww!

Patu lepak kat luar rumah, duk kat kerusi taman tu sambil sembang ngan Abah and Mama pasal pokok-pokok bunga. Hubby sedap je layan DVD kat dalam umah! Ingatkan dia tengah bersiap. Cis! Dah nak ujan, baru kitorang gerak.

Sepanjang jalan ke KL, ujan…gelap…letih gile nak mampos! Sian hubby drive sorang…sorry la ayang, ngantuk la… :(

2 comments:

elysuhaili said...

hahahahah gil belakon.. kt umah Lang kaki ko smpai naik meja.. kt umah mama pijak semut xmati kahkahkahkah

biqque said...

maintainnnnnnn!

Subscribe To This Blog