Nuffnang Latest!

Monday, November 24, 2008

Mischievous Nephews & Baru-baru Ini...

I have these three nephews (2 from my bro, 1 from my elder sis) yang sangat nakal. Mischievous gile!

From left : Mohd. Azri, Adieb Khuzairy, Mohd. Amin.

Adieb Khuzairy – Kak Ngah’s second child, 8 y/o.

Tak bleh duk diam! Kat sekolah, sebaik umat! Macam ustaz. Dia tak bercampur ngan orang, buat keje sendri je. Baik gile la! Tapi kat rumahhhhhhhhh…ya Allah, tuhan saja yang mengetahui. Buas! Ada je benda yang dia nak cuba buat. Kecik-kecik dah kena iron. Dua-dua tangan dia memang berparut besar la. Patu baru-baru ni, jatuh kat Cameron. Berjahit dahi dia 6 jarum. BARU-BARU NI, dia ikut rombongan, Kak Ngah and Abang Ngah cam heran, anak sape la yang jatuh tu…darah teruk siap ada student lain tolong tadahkan. Tengok-tengok anak sendiri! Pucat muka diorang! Ha…ni rabu depan Adieb ni nak sunat. Kitorang cakap, sok tok mudim tanya nape sana sini parut, dahi berjahit, cakap je,

“Saya dulu mat rempit tokkkkkk”. Hahaha!

Mohd. Azri – Abang’s first child, 7 y/o.

Dia ni super hyper. Kecik, pendek, tapi penuh dengan akal fikiran yang kita tak sangka. Apa yang dia nak, dia mesti dapatkan. Dia satu sekolah ngan Adieb, tapi tak penah lepak sekali. Paling takut kat my sis (my sis, mak Adieb, cikgu kat sekolah tu). Everytime nak marah, tak leh sebut Mak Ngah la, kena sebut cikgu. Naik motor kecik tu macam mat rempit, siap ngorat anak dara kat perumahan tu. Kalo bergaduh, adik dia yang slalu mengalah. BARU-BARU NI, exam. Sains dapat highest, tapi B. Kira budak lain lagi teruk la. Subject lain, ok-ok je la. Sebab? Dia tak jawab 2 pages!

“Nape tak buat lagi dua page ni Azri?”

Ala, yang ni senang sangat cikgu”.

Boleh tak??? Cikgu suruh dia buat jugak, dalam masa 10 minit, dia dah siapkan 2 pages tu. Macam-macam…kat sekolah buas, kat rumah pun buas. Cikgu dia siap kena darah tinggi jaga kelas tu. Eventhough dia ketua kelas, ada lagi dua rows kat depan dia yang laaaagi nakal dari dia.

Mohd. Amin – Abang’s second child, 5 y/o.

Dia ni amat memahami. Baik budi pekerti tak macam budak 5 tahun. Dia tau je bila mak and abah dia takde duit, tak gaji lagi, nak apa pun, ikut suka hati mak la. Ada one time tu, my dad bawak dia datang rumah I, kitorang carikan dia kasut Adidas ciplak, kitorang tanya dia suka tak, dia tak ckp, dia senyum je…tandanya setuju la tu. Haha! BARU-BARU NI, kawan mak dia datang rumah. Patu nak gi mandi. Amin ikut dari belakang. Kawan mak dia tu heran la, nape.

“Tu ada darah”.

“Mana?”

“Tu kat kaki…”

“Mana? Takde pun?”

“Ermmmm…takde la, bukak tu (towel) kejap, nak tengok sat…” (sambil peluk tubuh ni gaya dia!)

“IDAAAAAAAAAAAAAA TENGOK ANAK HANG NIIIIIIIIIII!”

YA ALLAHHHHHH! Budak umur 5 tahun dah pandai nak ayat pompuan siap suh bukak towel! Boleh tak?! Bila mak dia tanya, dia kata saje je…nak test. Rupanya, bila my bro nak tido ngan wife dia, Amin ni slalu tak kasi, dia siap tanya, nak buat pe kat mak tu…adeh…rupanya Casanova gile budak ni! Pantang melawa, nak hensem aje! Gatal plak tu!

3 holler:

dibitz said...

hamsapnyeeeeeeee kahkahkahkah!!

biqque said...

tu ar! gelak cam nak mampos kitorang!

elysuhaili said...

bahbiiiiiiiiiiiiiiiiiii ingatkn dia la paling baikkk rupenye cm ucu dia paling perverttt kahkahkahkahkah!!!!

Subscribe To This Blog