Nuffnang Latest

Monday, September 3, 2012

PHOTO CHALLENGE BALIK RAYA 2012

UPDATE! Submission date extend to Monday (3 Sept 2012) before 12.00pm!
UPDATE! Result date extend to Friday (7 Sept 2012) before 12.00pm! 

ARE YOU GUYS READYYYYYYYYYYYYY?
 
LET'S DO THIS!


SYARAT UTAMA YANG WAJIB ADA!

A) Setiap gambar MESTI ada Blogger.

B) Setiap gambar MESTI pegang/letak/lekat kertas A4 tulis "PHOTO CHALLENGE BALIK RAYA 2012".
C) Setiap gambar MESTI kena pakai baju raya.

Note : Kalau takde salah satu syarat diatas ni, masih bleh teruskan, tapi tolak markah la.

10 CHALLENGES YANG PERLU DILANGSAIKAN!

Idea Biqque.
1. Blogger bergambar bersama kereta lama dan buruk (mesti kereta berusia 20 tahun atau lebih)

2. Blogger bergambar terlentang dimana pelita raya berada di kedua tapak tangan (mesti dua pelita, satu kiri satu kanan)

3. Blogger bergambar makan kuih raya di dalam kedai/pasaraya sebelah cashier (mesti ada cashier tengah keja, kalo dia gelak lagi bonus)

4. Blogger bergambar main bunga api depan balai bomba dgn kadar api yg besar (pepandai la korang nak buat apa dgn bunga api tu kasi api dia nampak besar)

5. Blogger bergambar baju raya yang dilekat penuh dengan sampul duit raya (lagi banyak sampul yg dilekat, lagi bagus)

Idea Chawana.
1. Blogger berpakaian baju raya songsang (lelaki pakai baju perempuan, perempuan pakai baju laki)

2. Blogger hias kenderaan korang bertemakan raya, dan bawa kereta korang berjalan-jalan dengan hiasan tersebut (lagi meriah hiasan lagi byk markah huhuhuh)

3. Blogger ambil gambar reflection diri sendiri (pakai baju raya) di mana2 tempat berkaitan, lagi luar biasa cara/kreativiti/tempat yg digunakan lagiiiiiiiiii bagus! (sila pikir di luar kotak)

4. Blogger memakai baju raya dan bergambar bersama patung demo baju raya di pasar raya (pepandai la korang nak pose maut camne)

5. Blogger kibar bendera Malaysia sambil pakai baju raya di tempat yg tinggi (tiang lapu, atas pokok, apa2 yg tinggi, etc)


REMINDER!

-Ingat! Semua aksi-aksi diatas, mesti ada tiga syarat utama tu. Jangan lupa tau! If tanak lupa, sila PRINT post ni sebelum balik raya :D

-Blogger kena publish post bertajuk “PHOTO CHALLENGE BALIK RAYA 2012 - Nama” dan letak 10 tajuk challenges dan gambar, pada Rabu (29 Aug 2012) Isnin (3 Sept 2012) sebelum jam 12.00 tengah hari.


-Sila tinggalkan link post korang kat post ni. Sini je tau!


-Keputusan para pemenang akan diumumkan pada Isnin (3 Sept 2012) Jumaat (7 Sept 2012) jam 12.00 tengah hari.

-Segala keputusan adalah muktamad. Takde rayu-rayu dah. Titik! Hehehe!


HADIAH-HADIAH NYER?

GRAND PRIZE :
SATU* TIKET/VOUCHER*


1ST RUNNER UP :
SATU* TIKET/VOUCHER*


2ND RUNNER UP :
SATU* TIKET/VOUCHER*


*Tiket/voucher could be in various of medium/method/form. Jangan main-mainnnn...
*Tiket/voucher adalah tertakluk pada harga, tempat dan ehsan pihak penganjur.
*Tiket/voucher mungkin akan ditambah mengikut tahap sambutan dan ke-excited-an pihak penganjur.

APA LAGI? CEPAT BAGITAU SEMUA!
SEMUA BLOGGER BLEH MASUK 
TAK KISAH SAPE PUN TAU! OPEN TO PUBLIC!
DAN PIKIRKAN CAMNE NAK DAPATKAN
SEMUA GAMBAR-GAMBAR NI YE?
INGAT! KALO TAK TAU, BUAT PE?
IMPROVISEEEEEE :D

P/S: Nak tengok orang lain punya untuk 2011? Klik link kat bawah ni :D
1) Biqque
2) Chawana
3) Fara
4) Laney
5) Lin
6) Special Entry : Muni

P/S: Untuk 2009, tengok sini. Untuk 2010, tengok sini.

Originated by Sekupang Team.

42 holler:

Hang Dhamin said...

malu la oi nak pki baju raya songsang tu ! yg laen tu masih boleh dipikirkan ! hahahahahah

Biqque said...

nak malu kebendanyerrrrr :D bukan suh ko jalan gi raya umah orang pun hahahahaha! #opsss terbagitau plakkkk!

Liz Rohaizat said...

ok, sekali imbas macam susah. tapi teringat tahun lps. akan ku sahut cabaran nie. tungguuuuu...

BlueEwoke said...

Sahut weh sahut, tahun ni agak baik hati para penganjur ni tau, sb takde yg memalukan, semua sopan2 gitu..ehehehhehe

(penganjur bersama)

babyarisha said...

GAGAL!!! part tempat tinggi tuh tak dapat pelepasan.. hahaha.. sekian!!!

Good luck geng.. aku tgu nak gelak jer nanti.. kui.kui.kui..

Anash said...

hahaha
aduih
semput baca syarat-syarat itu
korang nih ade aje idea ,kan?

mikamusz said...

nervousnya... terasa nak join jer... tapi mampu ke ahkak ni...

Biqque said...

liz, sahut jer :)

na, betul2, takde yg susah pun tahun ni...sume senang gile!

ala lin, tinggi tu pepandai la, apeda...mcm tak biasa!

kak anash, ha slalu post kelakar2 kan? ha cuba la celen ni harus kelakar! :D

Biqque said...

ala mus, kalo kitorang leh buat, sume mesti bleh buat. kalo tak, takde la dah tiga tahun buat menatang ni...hahahaha!

Laney said...

alaaaaaaaaaaa laki aku tak blk raya thn ni so takde baju raya.. kalau aku muat baju icam nanti aku masuk~

Biqque said...

laney, baju raya tak sebut tahun bila :D so pepandai la ko ye hahaha!

masMZ said...

alaaaaa tertirap takleh ker?????? muahahahahahaha

Ely Hasrul said...

gambo sebelah patung raya, pakai baju raya??!! hoii senang nyeee kang aku suh staff aku pakai kn kt patung baju sedondon yeeee hahahahhahaa

retna said...

Ganas challenge thn ni...tang bomba dan api tu yg pk byk kali ni hha

Janggel / Rain said...

bertabahle korang! HAAAHHAHA nak gelak awai2.

fatt said...

MATILAHHHH!!! GILE NI WOII...AKU TATAU SANGGUP KE IDAK...HAHAHA...aku akan cuba la tapi utk tahun ni sbb tahun lepas tak sempat gitewww

f i d a j a c o b said...

adekah iols patot try... hadiah lomayan! hahah

Biqque said...

mas, if tertiarap, lagi susah ko nak buat tarian pelita tu! hahaha!

skin, see? senang kan??

ako, tahun ni la plg tak mencabar :) part api tu pepandai la ye hahahaha! YAKIN BOLEH!

jggl, gelak ko ye? sila buat!

fatt, ha jgn ngelat okey? tgk yg lama2 kitorang buat tu, kena CREATIVE THINKING skit :)

fida, uols mmg patut try :D baru best tgk hasilnya nantiii hahaha!

f i d a j a c o b said...

iols dalam kereta gigih pikir nak amek gmba camne. kalu ade mase iols join.. macam menarik.... kerlesss

Biqque said...

fida, tu mesti idea mencurah2 tu hahaha! uols bawak keta elok2 ye, nanti keta tu nak guna utk hias raya jalan2 hahaha!

MasZuber said...

wahhhhh

banyaknye posisi kene buat

mmg cabaran nehhh

Biqque said...

alah takat posisi camni apela sangat...pegi india tu bleh jerrr :)

Ely Hasrul said...

xsabo nk tunggu entry janggel, nk tgk gambo dia bgambo \ngan cashier jepon hahahah hahaha oi janggel masuk laaa hahahah

Biqque said...

mmg markah penuh la gitu sbb dpt cashier jepun ek? hahaha!

BlueEwoke said...

hhahahha sila masuk reramai ye..anda pasti terhibur dengan aksi memasing nanti..PERCAYALAH!!

Lily Riani said...

ramai nye org dah update blog, tak perasan hence tak sempat baca.

as usual, i shall be entertain by the participant and hopefully ramai masuk... syok skit tgk entry2.

i nye blog feed ada issue, dia tak update blog roll accordingy lak... hemm.... kene cari danial (nephew) to betul kan nih.

Lily Riani said...

terlupa, i would like to wish you salam ramadhan (have been busy of late), salam lailatulqadar & selamat eid-ul fitr. maaf zahir batin.

pray for me that i follow your foot step in wearing a hijab :)

Biqque said...

lily, masuk la, ramai2 baru meriah hehehe!

same here, maaf zahir batin. let's wish for better life for all of us :)

Liz said...

nasib baik aku terbaca balik entry ni. sebab aku baru decide nak withdraw dari challenge nie. tak sempat nak buat due to adik aku bertunang. baru dpt 4 gambar.

Janggel / Rain said...

OHHHHHHHHHHHHHHHHHHH dah tukar tarikh hantar ke?????????????????

CIS penat je aku buat cepat2.

Biqque said...

liz, janggel, sume orang tak sempat :D takpe2, bleh lagi, sila2. apa2pun usahamu ku kenang :D

Ely Hasrul said...

janggel!! dh siap ker??? hahaha sumpah aku xsabo nk tgk cashier tuh hahahhahaha

Biqque said...

aku gak tak siap2 lagi nihhhhhhhhhhh!

Janggel / Rain said...

mintak tangguh sampai kul 2 pm bleh tak??? Plzzzz hehehe

Biqque said...

jggl, dek kerana ko di negara orang, aku rasa utk ko, bleh kasi handicap :)

Emy Tak Kecik said...

hai biqque...

nak submit contest ni :D

http://aldyst.blogspot.com/2012/09/photo-challenge-balik-raya-2012-emy.html

tq wat contest :)

Janggel / Rain said...

Biqaue aku nak samit sekarang jugak la sdementara kelas tengah benti rehat kekeke:

http://janggeltrekking2.blogspot.jp/2012/09/photo-challenge-balik-raya-2012-sesi.html

Biqque said...

ni diri sendiri punya http://biqque.blogspot.com/2012/09/photo-challenge-balik-raya-2012-biqque.html

Biqque said...

kak anash punya
http://anash-coconutz.blogspot.com/2012/09/photo-challenge-balik-raya-2012-coconutz.html

Biqque said...

elyhasrul punya
http://mrspapi.blogspot.com/2012/09/photo-challenge-balik-raya-2012.html

Liz said...

Dah lambat! Dah lambat!
http://awim.blogspot.com/2012/09/photo-challenge-balik-raya-2012-fara.html

takpe kan biq? ;)

Biqque said...

OK TUTUPPPPPP! :D TX ALL WHO'VE JOINED! WOOT! WOOT!

Nuffnang Ads

Subscribe To This Blog