Nuffnang Latest

Tuesday, September 11, 2012

Danang Trip Cookbook

Another Trip Cookbook is created! 

It will be the third time I visit Vietnam, after Saigon and Hanoi. We purposely chose this Central location on Vietnam map, for we had earlier, covered the North and South part of Vietnam. This time, we are going to explore the Malay origin with lots of Champa experience, and we have Pak Ein and his wife on board (pray for his kudrat to climb the Marble Mountain). Adding to the bunch of crazy family, we gonna have Dan Arif and his brother, who happened to grab the same ticket, with the same travel date and time. Woohoo!

Front Cover

Back cover
 

16 holler:

Danny / John said...

ade nama tempat "my son" ke? haha
#untungla ade anak2 baru...

Biqque said...

hahaha tu la, my son tu sactuary, tempat yg penuh dgn ruins peninggalan hinduism champa...BESAR gile tatau la larat ke tak nak jalan :D

Dan Arif said...

nampaknya lepas nie Mak Esah guna jampi2 dari My Son pulak laa.. jaga-jaga korang..

Diana Diane Teo said...

Hoi An, Hue, Danang &Dalat is my choice if choose to back to Vietnam again. So regret that didn't managed one of that when in Saigon for a week =(. Have a great trip with Dan Arif too =D

Biqque said...

dan, terpaksa berguru dgn hindu orthodox champa kat my son nanti :D

diana, i wanted to go to hue but kena pegi via saigon...haih! next time...maybe?

BlueEwoke said...

Buku keramat mak esah dh kuar..ha jaga2 la korang hehehehe.. so pak ein kire jadi pegi la ni yek? hehehehe..gigih jugak dia yek!!

Biqque said...

na, isi buku keramat tak siap2 lagi ni, tetiba cam byk lak tempat, tatau la pak ein tu larat ke tak...silap2 mak esah yg tak larat!

Janggel / Rain said...

Kempunan nak beraya ngan mak esah taun ni....

Biqque said...

jggl, sob sob...tahun dpn jgn ke jepun lagi ye...tapi kalo ke europe, sila jgn tolak! hahaha!

Anash said...

pasnih banyak la bedeo mak esah sebab danarif ade...
wow
best la
tadah muka aje masuk bedeo
hehehe

Supermeng Malaya said...

have fung !!

cantik buku masak memasak ko ni.. jangan balik lunyai sudaaaaa

Biqque said...

kak anash, tu yg best tuh, tadah muka jer hahahaha! kitorang pun nak start la buat bideo2 ni...kena ada masa nak edit2...haih...

meng, mmg dibuat utk dilunyaikan pun. kalo tak lunyai, maknanya tak berguna hahahaha! harap2 sronoT la nanti kat sana :D

Danny / John said...

owhhh aku ingatkan my son merujuk kepada Dan arif. muahahaha

Biqque said...

john, hahahaha bengong tetiba dan arif jadi my son...sbb ko ma boy ka? hahaha!

Fatt said...

pak ein pegi ka biq? akhirnya..berbaloi jgk tiket tu..kalau burn rugi..klu bleh transfer nama haruslah aku jadi org pertama yg chop.

sampai la ni aku masih rasa kagum sbb ko gigih buat tour cookbook...eh nanti ko bawak sume koleksi tour cookbook ko eh.aku nak tgk ape bende yg ko tulih dlm tu...musykil...kalau lagi hebat dari lonli plenet harus aku order kat ko pasni. hehehe

Biqque said...

fatt, pikiran dia ada la bertukar seratus kali, akhirnya pi jugak. ok la. tgk camne nanti. if sampai2 je mintak nasik, aku sumbat jer kentang dlm molot dia. hahaha!

ala buku aku tu sume dah mcm belacan. meant for that period of trip jer, mana la leh lawan lonely planet tu. sbbnyer planet aku tak lonely, planet aku ada sharul. hahaha! tapi sume buku aku mmg berguna sgt2 la utk trip kitorang. senang nak refer sbb sah2 ko tau nak gi mana, and gi situ jer.

Nuffnang Ads

Subscribe To This Blog