Nuffnang Latest

Thursday, July 19, 2012

Japan Travelogue

RM2600.00 (Air fare, JRail Pass, Hotel/Hostel, Transportation, Entrance Fee, Food, Shopping, Adhoc Expenses), 9 days, 12 locations, 32 hotspots, 23 posts. Here are the compilation of my Japan entries.

27 holler:

Anonymous said...

Domou arigatou gozaimasu!!

Izah.

Diana Diane Teo said...

Punya banyak!! It is so details. When I plan to go back Japan again, this post of yours will always on my mind =D

Supermeng Malaya said...

hebak mung.

Anash said...

wah
tak de la banyak sangat kosnyer rupa-rupanya...
tapi
masih jauuuhhh aje nak pegi jepun..
huhu

farikica said...

Salam Biqque, Nak tanya all in tu inclusive of flight tix ke or ground..? tq

-farikica-

Biqque said...

izah, :D

diana, hahaha! i luv japan! can't help to tell everything about it :D ya pls, if it helps, i would be happy for u :)

meng, mu lagi hebak cari maria ozawa kihkih!

anash, murah jer, affordable, makan pun tak susah. pi la...

farikica, yup! flight, JR pass, hotel, transport, entrance fee, makan, shopping, apa saja. murah jer...

AjlaA said...

termasuk shopping ke kak?
waaaaaaaaaaaaaaaaaaaahhhhhh~

mohon rujuk segala entri nnt ye. hehe. tima kasih :)

Biqque said...

ajlaa, jap nak tambah dlm entry :D

Janggel said...

wah boleh jadi bahan rujukan! Pinjammmm.

Farikica said...

Hmmm..considering it's a 9 days trip, murah..murah... he..he..ada lagi satu soklan, per pax ka both..? i guess per pax kot... takkanlah for both of u...that's super cheap... how much is yr flight tix alone..? sori yer banyak plak tanya...

izzah said...

hi biqque. stumbled upon your blog masa cari info pasal japan. nak tanya,berapa hari spend kat tokyo, berapa hari spend kat kobe, kyoto, etc.. hhehe..nak pegi japan tahun depan..thanks :)

f i d a j a c o b said...

Auww thank you biqque!

Ive just bought ticket to japan ok.. turun osaka.. hehe.. next year lah tapinya.. 23 march sampai 1 april. hihi...

nnt nak study balik blog ni kekdahnya murah ok RM2.6k tu.. rega tiket time beli tu berapa RM? and kitorang akan beli JR pass sebab nak ke tokyo from Osaka.. or mebi nak naik pi sapporo.

pening.. tp takpe.. baru light2 je study pasal japan ni pun! hehehe...

Biqque said...

janggel, sila2 :D

farikica, it was per pax :D tic masa tu 900 each due to sakura season. food plak, kena ikat perut skit makan onigiri la tiap2 hari, but dun worry, convenient store dia nyer mkanan murah2 n sedap! so mmg bleh idup la kat sana.

izzah, tokyo 4 days tapi ada 1 day tu kuar skit dari tokyo, kyoto 2 days, the rest was 1 day each and pass-by.

fidajacob, if turun osaka, bleh buat bawah dulu then naik atas, then blk osaka. our tic was 900 each due to sakura season. now is cheaper kan? i tak gi sapporo sbb terlalu singkat, so maybe u can explore for me :) jgn peninggg, japan tak susah ok? just need to plan jer...

Orga said...

perghh...salute la beb, bolehla aku buat rujukan pulak kalau pergi len kali. kalini ni nak terjah sampai sapporo sana,haha...

Biqque said...

orga, ko gi dulu, len kali aku terjah plak hahaha!

Dan Arif said...

amboi detailnya.. 2.6k? ok nk p jgak lah!.. *sambil mencari apa yg boleh digadai* haha.. cepat2 entry redang pulak!

Biqque said...

dan, org semekin mmg sanggup jalan gadai abih apa yg ada hahahaha! sila2. kompom la gambaq hang cantik belaka!

entry redang dah kuar satu, tungguuuu!

Mia said...

jatuh cintan ngan ur posts .. d pics and all .. adussss, tambah2 pulak am goin there, yippeeee, dis coming raya ketiga .. boleh dak contact you via email etc, cam banyak jek soklan nak tanya .. :) :)

Biqque said...

mia, going this raya? wow best nyer! k, u can send to biqque@yahoo.com

BibiErr Karim said...

Thank u so much for sharing. Dah lama teringin nak gi Japan tapi sebab dengar kawan2 komplen mahal, tu yang seriau sikit. Kekonon RM5k tu min. With ur posts, impian aku bakal jadi kenyataan. Tu dia. Tq again.

Biqque said...

bibi, boleh, asalkan tak makan mahal2 and tak masuk tempat mahal2 kecuali tempat yg betul2 rasa nak masuk. patu accom dgn transport mmg tak leh lari la, mmg mahal, tapi cari cara yg plg murah, mesti boleh :)

Anonymous said...

Assalam kak..
mase pegi jepun ni berape haribulan eh?

Biqque said...

salam...kitorang pegi 3-12 april. betul2 sakura baru nak blooming :) every year different, so kena check out kat japan guide ok?

Z.O.E.licious said...

hi, which hotel did u stay in tokyo?
may I hv ur reference on where to stay in kyoto,kobe,osaka? Thanks.i like ur post!

Anonymous said...

hi, how did you guys booked hosyel/place to stay? via hostelworld? was it reliable?
thanks.

Anonymous said...

typo. hostel actually

Ekin said...

Hi Biqque,

Nice blog & i stucked kat blog u dah seminggu study pasal trip to Japan.. We(my hubby & 2 kids) will be going to Japan for 12 days (visiting friends & my cousin di Odaiba & Gunma)tapi maybe stay on/off je kat rumah kwn i di Odaiba, just need to check on the hotel booking, i selalunya kalau travel locally i guna booking.com & reconfirm with the hotel by a phone call. U book hotel kat sana mcm mana ye? Should we email them or just rely on booking.com je & terjah hotel bawak confirmation slip? Help me please. thanks!

Nuffnang Ads

Subscribe To This Blog