Nuffnang Latest

Monday, April 9, 2012

Live Update From Japan

Tokyo - Kanagawa - Hakone - Okayama - Hiroshima - Kobe - Kyoto - Nara - Iga Ueno - Osaka - Hikone - Nagoya - Shizuoka - Haneda = In 9 days!

"Cold. AMAZING. As much as I love New Zealand, I love to be in Japan. And I DON'T wanna leave this country :( Reality isn't fun...sob sob..."

Live update from Jam Hostel, Kyoto, Japan. (Gile kuat orang katil depan ni berdengkur!! Aku tak paham camne sume orang bleh tido. Aku je ke yang tak pekak nih?)
-Bikuchan-

P/S: I'm running out of memory card! 33gb seems to be insufficient to capture everything! HELP! HELP!

30 holler:

Danny / John said...

gilerrr ahh punye banyak gambar ko nnt biq!!! mana gambar teaser skit??? hehehe

Janggel said...

Bertabahlah Biqque.... Mesti gambo2 ko santek!! Tak sabo nak tengok...tapi..33gB boleh habes???? ohmaiii tak ponah den mengalaminya hahaa

Biqque said...

Ipod tak leh nak teaserrrrr! Hanya mampu menaip jer. Haha! Aku rasa kena beli memory card, masalahnyer MAHAL! 4gb jer 1500yen! Nak delete gambar pun cam tak membantu. Haih...takkan nak delete video shinkansen kotttt?!

Biqque said...

Janggel, takde la cantik mana, cuma banyak gile benda yg nak dicapture. Rasa rugi kalo tak tangkap! Ni kira kalah NZ sebab NZ aku drive, so sorg je tangkap. Ni naik train n jalan kaki so dua2 dok menangkap haaa amik! Haha!

Jangan tak caya, max aku menapak 10km woiii!

Janggel said...

WOW seploh km!!!!! Kalo aku dah naik tuktuk dah kekeke *ada ke ?

*aku yakin ko dah kurus

masMZ said...

wow! siaran langsung ke nih????

33gB?! pecah rekod pecah kelapa nih wehhhhhh...... mesti gambar best2 nihhhh..... ada berapa hari lagi to go???? omaiiii jangan nak delete2, kang nyesal tak keruan tatawww

Biqque said...

Itu baru sehari tau, SEHARI! Kalau kat KL, mau meroyan dah. Haha! Tak cukup atas tanah, bawah tanah diorg dah macam KLCC je aku rasa. Bertingkat! Luas plak tu! Aku nak cari keje kat 7e je, kalah gaji kat M'sia ko!

Biqque said...

Mas, tu la pasal! Aku tak brani nak delete, takut nyesal tak berlagu!

Oh ye, ada magnet spesial utk geng travelholicawesome! Kopak pun kopak laaaaa...sayang korang nyer pasal!

Biqque said...

First thing aku nak buat bila blk Msia, timbang berat! Aku yakin aku kurus! Haha! Mana tak nyer, lalu kedai amik bau jer, patu balun nasi impit + serunding. Rasa miskin gile! Haha!

masMZ said...

wow! nih tak sabo dah nih nak jupe korng dua nih.... muah muah muahhhh.....

Biqque, rasa miskin membawa kekurusan.... takpe nanti kasik gumuk dengan satay pak ein! hahahaha

Biqque said...

Cis! Dan2 tak sbr nk jumpa ekkkk! Mskan suap niii...

Satay??? Aku nak laksaaaaaaa! Nasik lomak pun sodap...

BlueEwoke said...

omak aiii 33GB? ni leh meletup memory kad nih kekekkeke..

Biqque said...

Dah slow gile nak loading...haha!

Ya Allahhhh! I tak bleh tidoooo! Ada orang dengkur siap mengigau kuattttt! Tolongggg! Dah macam bunyi ketapi arang siap cakap cina!

Sumpah aku tabik kat orang yang biasa tido hostel!

Diana Diane Teo said...

Wah!!! Punya main banyak city kau visit dalam 9 hari!! Ada kau pergi Mount Fuji dan Tokyo Disneyland?

Gila yeh!! 33GB punya memory. Memory card paling besar 16GB pun nak beli 3 dah.

Biqque said...

Diana, i'm using the jrail pass n the time to the max! Baru worth it! :D

Update! Yang mengigau tu cakap thailand rupanyaaaa! Bukan cakap cina! Ni tambah plak sorang lagi buat background music! Dok yoddling macam apa lagi! Dah macam katun alih bahasa dah! For info, aku dah sumbat kapas, tutup ngan bantal, cover ngan selimut, tetap tak jalan! Camneeeee???

Cawan said...

peminat hampa cik kak, live update takde gambar is no no no..

eh, seriusly 33GB memory? how many picture click and what file format type? RAW ke? uishhh.. hebat2..

Ely Hasrul said...

hi saya dari Kl, keje saya jurugambar haha.. puas lah header nih tuko gambo tiap ari.. cpt balik!! rinduuu

MasZuber said...

bior betul 33G tak cukupp????

Biqque said...

Cawan, kitorg guna format jpeg size large. Sume jadi byk sbb dua2 all out. Kitorg bwk 7 memory card tapi campur2 la kecik beso. Ni tinggal baki 600 keping je lagi! Ayoyo..

Skin, aku dok cari brg sami TAPI MAHAL. Sorry if tak dpt beli ek.

Mas, aku dok delete mana yg gegar, byk lg tmpt nk singgah ni!

Azizan Zolkipli said...

apalagi, kasi upgrade lah beli lagi sekeping memory card kat sana ( :

moga seronok & semua urusan berjalan lancar !

faranani said...

penat sgt...2 dengko+ngigau bagai.. hehe

Anash said...

aduiii
pehal plak baca komen dengan entry siap mencungap nih???
adehhh
....
balik la weehhh cepat...
kami merindui mu...
Pasword to tepen : Uncle Ian...

heheh

3plepl8 said...

dengkur? xdengar pun....zzzz...

Biqque said...

Azizan, seb baik cukup! Hehe.

Faranani, last2 tetido gak.

Anash, rinduuuuu jugak! :)

3plepl8, awak pun ngigauuuu okkkk!

Fatt said...

biq!
nape ko tido hostel? dok dorm ke? hahaha...kannn..baru ko tau tido dorm camne..kdg2 dpt rumet ok, okla jdinya..dapat rumet yg ngigau ni ko tepuk je kasi jerkah, tu je obat ngigau..biar dia mati heart attack. hahaha

biq, mksd ko DONT tu ko nak balik cecepat ke?

mana cerita ko? aku tak sabar nak baca :)

Biqque said...

Hostel murah skit kat Kyoto babe, tu yg gagah gak tu. Ingat nak lepuk gak pala dia tapi aku malas nak turun katil haha!

Dont wanna leave meaning aku tanak balik sbb sumpah best gile weh japan! Ko jgn riso, aku ada byk tips utk ko, sure bleh survive. Ko tak yah riso n takut kat sana.

Aku nak mula taip tapi aku lupa windows password. Haram tul, kena tunggu monday baru dpt support dari IBM. Arghhh! Aku baru nak transfer gambar ni. Nantikannn :)

Ainul Arina Madhiah said...

mak aiiii... banyak giler tempat! terbeliak saya tengok. akak, cepat2 buat travelog. nak baca! hehe. takl sabar nih.

Biqque said...

tengah gigih gak ni nak start! tatau nak guna cara apa plak kali ni :D

mydestiny...myfaith said...

Hi biqque, its me azma... I mmg follow ur travelogue.. Going to travel to japan end of this month.. Nebes rasanya... Ur info really useful..:-)

Biqque said...

hi azma :D good to know that my info is useful to u...sila terjah abis2an ye :) JAPAN BEST SGT!

Nuffnang Ads

Subscribe To This Blog