Nuffnang Latest

Saturday, September 10, 2011

Passport To Nowhere

Ok! Enuff with contests and prizes! Let's get back to my real "business"! Sit back and listen! *pointing index finger*

It's been months I neglected my passport. Pfftt! Intentionally, sad to say...coz I've been busy juggling two kind of works, day and night, plus, moving in into our new house that just recently "kena rompak" *looking at that tv gemuk*, being "fattholic", stalking and refreshing her pages every miliseconds a.k.a more than my own, having new nephew and solving nieces issue with mean girls at their school, and with all this "raya" mode...ya know...owh GOD!

I NEED TO TRAVEL!

I REALLY, REALLY NEED TO TRAVEL LA DEY! *gigit lidah*

I consider myself not travelholic enuff this year *hit myself* as this is the longest hibernation that I've ever had. 6 months without check-in to any flights, any hotels, seeing no locals, or having a jaw drop with thaw saliva. Shame on you Biqque, who supposed to travel cheap and fun! At least every 3 months! *run to the wall and bang forehead*

And how can I complete our "Buku Hikmat" a.k.a New Zealand Tour Cookbook?! I don't even know where we will be sleeping for the next 6 nights in South Island! *frown* Owh ya...thanks to hubby, who has helped to do EVERYTHING for the trip. I usually contribute...trust me...seriously...

...well, I did the cover....very nice cover with that cute little shaun the sheep...kan?

Ok. Now...another big challenge ahead. Gathering info for 25 places in a night SOUNDS FUN TO YOU GUYS?

I swear...*read one word at a time* I'm gonna make sure that I do something FUN and NEW, that no one might have ever thought or done, when they were there. *angkat kening 2 kali*

What would it be?

19 holler:

Ely Hasrul said...

wat?!!! sapa yg berani buli tuh!!! geramnye!!!


ekceli aku pon agak pelik apesal ko ade aje kt sini hahahhaa...


ko jgn la ckp nk buat bende yg org xbuat sbb aku musti terbyg ko terbatuk kt open beach etc.. aaarghhh get a room!!

kalu ko buat bende tuh jgn tunggu blk baru nk update blog. wajib online 24hrs!! hahahahha

fatt said...

fattholics...hahaha...ok2.aku akan freeze cerita tu smpai ko balik..no problem...

beb, meh sini aku tlg ko...aku nak kata master of nz tu takla...tp insya allah aku bleh tlg ko solve masalah ko psl nz...ekceli klu ko ckp masalah ko ialah pginapan, mmg dah lama aku send buku mcm directory hostel kat sana...nape la ko tak ckp?? tp masalahnya sume brg2 aku ada kat umah kl...sorry biq!

so now tlg list ko nak overnite katne...aku akan bagi suggestion based on tmpt2 yg penah aku duduk.

whatever ur concern aku akan try solve sbb aku takmo ur holiday sia2...okeh...no, list down!

AKO @ retna said...

eh eh.. bila u g NZ?
next week eh..

hahaha enjoy... x sabar nak baca citer u..

bdk2 @ John said...

wow...that's alot kalo nk cari byk tempat within 1 nite.

anyway, gudluck biqque and hubby! tak sabar lak nk dgr cite dr ur side lak. ^_^

BlueEwoke said...

Inchik Google dan Inchik Sharul kan adoooooooooooooooooooo...

Ely Hasrul said...

ape??? ulang skalik lagik fatt???? nak freeze smpai biqque balik???? dh la biqque kalu blk nk tunggu entry dia berminggu.. nih aku nk marah tak tentu pasal nehhhh!!!...ha kalu gitu ko freeze terus smpai aku blk dr KK plakkk!!

Biqque said...

skin, aku nak tgk nude rugby :D hahahahaha!

fatt, dah book dah sume fatt, laki aku dah buat, cuma buku aku tu tak compile2 lagiiiii! aku takde masa siut! tu yg laki aku bengang tu sbb dia buat sorang...tapi mmg pun, if aku cari, mmg slalu tak kena sgt dgn apa yg dia nak...tu la pasal keje aku bab2 creative jer hahaha!

skang ni masih mengharapkan bookme kasi deal utk cruise kena ngan tarikh kitorang, tu je...satu lagi, since kitorang tido kat powered campsite, sana ada tv dan peralatan memasak tak? ke better aku bwak tupperware, sudu garpu sendri? nak layan rugby sambil panggang daging :D kihkih! aku malas bawak barang dari mesia, maggie ada tak sana?

freeze cite batuk2??? yeahooooooooooo!!! skin, jangan jelesssssssss hahaha! ala ko gi kk lambat lagi kan?

ako, skit lagi, skittttttt lagi :D

na, mmg, sharul la yg buat sume :)

bdk2, tu sume info tempat je, macam history pe sume, to do dgn POI dah ada...cuma nak kasi tebal jer lagi hahaha! harap2 hari kitorang secerah hari korang la...

fatt said...

ely,
hahaha....mmg aku malas nak hapdet skrg citer tu. aku nak push citer umrah. wah kemain lari sume setan2 kat blog aku. klu aku tulis citer tak senonoh kemain parking komen..skrg ni aku nak seksa jiwa dorg. aku rasa last entry aku wat private & aku just invite reader yg loyal je..takat part time komen mmg sorila..now aku dah tau sape yg bebetul baca blog aku...kah kah kah...fadan muke dorg.

ko jgn risau ely...ko punye komen aku kira...biq punye tadak...so aku takmo invite dia..kah kah kah...amacam licik tak taktik aku?



biq,
powered campsite just bagi ko power/letrek & air...dapor bagai takde ma..mmg ko kena bwk sendiri sume brg2 tu...sbb tu tmpt tu dibuat utk org yg bwk campervan & motorhome. ko camne skrg dah finalize naik ape? keta ke campervan? klu ko nak tgk rugby smbil bakar2 ni aku rasa better ko bwk campervan. tp aku tatau ada tv ke tak dlm tu

BlueEwoke said...

Hahahah..nude rugby = geli!!! Sharul tu dari Jumaat ari tu dah tanya2.. hahaha

Biqque said...

hoi aku ada komen la fatt! aku baca ok cite umrah ko tuuuuuu (membuatkan aku rasa kecil hina dina disisi Allah lantas mengumpul duit utk kesana sob sob) ko jangannnnnnnnnnnnnnn! hahahaha! ok takpe, ko hold dulu cite batuk2 tu utk orang2 yg spesial mcm kitorang ni :D

ooo ye ke...mmg nampak gaya makan kat kedai je la kitorang nanti...sbb kitorang bawak mini mpv je.

na, hahaha mmg geli ok! terkonteng2 kowtttttt!

Ely Hasrul said...

nude rugby? zzzzzzz kalu aku xsure nk sorak tang mana hahahaha

fatt mmg licik gile tu hahahhaa.. aku sbnrnye selalu jadik silent reader aje sbb aku nih jenis komen ikhlas jadik xramai leh tahan dgn komen aku.. tp entry ko aku sdr xtahan nk komen hahaha

biqque, aku g 30th nih smpai 5th kot. aku tgh doa byk2 spy aku xkuarkn entry kurang ajar pasnih. dh la aku pegnen.. sabar.. sabar.. bln nov on 18th pg lagik. nk ikut? patut aku blk nih sume kaum keluarga aku ikut tp dh adhoc cengini xdpt la, bapak still sakit (ko tau dak), mak pon xbape sihat (ko xtau dak), adik ipar abg nk kawin awal oct so abg tokleh ikut (sure ko xtau) & kakak hangin sbb bg date adhoc (nnti gossip) tp Nov aku bcite2 la sume org leh join pg KK.

ko jgn lupe fridge magnet aku. sori la korg kena sabar 2-3 tahun nih, pas aku bsalin tahun dpn.. aku ganti blk haha.. janji mati tp mcm ko sorg aje yg mati aku hidup tungu magnets hahahhaha

Biqque said...

aku tau bapak ngan mak tak sihat, aku doa2kan diorang sihat senantiasa...

wah sampai dua kali ko balik sana? tak sabar nak dgr cite... :D tak kisah la cite gempak ke sayu ke, aku tak kira!

ha magnet mmg la...tapi aku tuntut beribu magnet dari ko pas ni!

Ely Hasrul said...

okek sbg ganti 5magnet KK aku hantar hahahhahaa..


sayu? ko tlg la doakan hati keras aku nih jadik lembut sbb mulut aku nih cam xbleh tahan aje nih.. sabar sabar sabarrr

Lily Riani said...

i dah malas nak buat slide/guide, now itin sekeping jek. ahhaha

Biqque said...

i masih meneruskan buku hikmat kitorang hahaha! terpaksa dan memaksa!

fatt said...

biq,
aku tau ko komen...sbnrnya aku dah remove sume citer SR dlm draft...kah kah kah...saja2 kasik stalker panas. aku nak compile masuk dlm private blog dan nanti last entry aku invite korang. aku takkan publish citer tu dlm blog so just wait lah (bila aku habis taip psl umrah).


ely,
licik tak aku? kah kah kah...tahla ely, ko tak tau kdg2 trafik aku cam gile ko tau..bkn aku nak kejar duit nuff tapi aku ada pendirian psl blog tu...sbb aku nak tulis psl travel aje tp dah menyimpang..so aku ingt nak rewrite balik entry siem reap yg just ada info (minus yg lovey dovey)..

nti dah siap apa2 yg patut aku email ok. but now aku nak habiskan umrah punye citer dulu

Biqque said...

aku ok jer fatt...mmg dulu aku pun ada rasa mcm mcm blog aku menyimpang dari cite travel sampai ke cite2 benda lain, tapi kadang2 mmg tak tahan nak cite benda2 lain tu hahaha!

ok, ko private kan camne pun aku tak kisah, asalkan AKU termasuk dalam list itew...hahahahahaha!

btw, smlm aku mimpi ko ajak sume budak2 travelholic buat cam satu league, gi satu pulau, dalam tu ada macam2 pertandingan...gempak siut! and yet, ko MASIH cover muka ko dgn topeng...topeng hanibal plak tu! hahaha!

anisizatyA.J said...

You kena rompak?! Tskkkk.

Biqque said...

haah anis...abih barang electronics kat rumah...sob sob...dgn tv ha dia hangkut skali! celaka nyer penyamun!

Nuffnang Ads

Subscribe To This Blog