Nuffnang Latest

Saturday, January 10, 2009

Teluk Batik GetAway

“Kenduri?”
YESSS! Makan kenduri! Lately ni I suka sangat makan lauk kenduri. Pantang ada kenduri, senyum lebar I ajak hubby pegi.
Normally kitorang pegi kenduri member-member I, but this time, kenduri kawan hubby, Hafiz. He’s a photographer for a car’s magazine (dia test drive skali).
So kitorang convoyed 4 kereta, kereta Meor, Na, Mona and mine. Kitorang try guna jalan baru! Naik highway PLUS, keluar exit Bidor. Then from Bidor, guna jalan lama sampai Teluk Intan and Setiawan. Along the way, jalan memang best. I think if tak best pun jadi best sebab convoy. So best la main overtake-overtake ni! Tambah-tambah, ada ladang pokok kelapa, sawah padi…cantik sangat.
Berpandukan peta dalam kad kawin, akhirnya sampai jugak lah ke Dewan IPD Setiawan (ye, kawin kat balai ye, bapak dia polis, bini dia pun polis…haha!)
Setiawan? Sangat PANAS! Sampai-sampai je, dewan penuh, so kitorang tunggu kejap kat tepi meja buffet tu. Then nasib menyebelahi kitorang, sebab dapat meja special kat tepi high table! Ape lagi, dapat la merasa lauk pengantin! Sedappppppp!
Lepas tangkap gambar dengan pengantin, I went out to snap few pics of kereta pengantin, yang di sponsor khas oleh Mazda, Mazda 3 (keta tu untuk di evaluate for magazine, but the nite before keta satu lagi, Mazda 3 jugak, kena pecah! Then Mazda kasi lagi satu…best gile kan?)
Lepas kenduri, kitorang tak tau nak buat pe dah. So semua agreed to chill out kat Teluk Batik, Lumut!
Tak sangka la pulak semua nak mandi lautttttttt! Me and hubby dah la bawak baju spare untuk ganti baju pakai for kenduri je! Tak bawak baju nak mandi pun! Sekali tengok diorang semua bawak baju mandi! Tak leh jadi ni! I pujuk hubby pegi beli beach short kat kedai! Hahaha!
Lagi best, tetiba semua agreed nak cuba banana boat! Kitorang gi tanya kat pakcik tu, satu boat around 7 orang, RM45. Kitorang ada 6 orang, sama jugak charge nyer. Ok la tuh! Pakai life jacket, I duk depan skali, followed by hubby, Na, Cawan (hubby Na), Zam and Meor. Mona and her bf, bercinta kat beach chairs yang kitorang sewa RM2 sorang, a.k.a tukang jaga beg and camera. Mekasihhhh!
Mana nak sangkaaaaaaaa duk depan skali atas banana boat tu kena splash air laut kaw-kaw punye!!! Sampai tak bleh bukak mata langsung! Tak leh nak menghayati pun keseronokannye! Air laut asik masuk mulut je! Sampai tak tahan, pandang la blakang. Pandang blakang, air masuk telinga plak! Ya Allahhhhh! I became the water-shield tau untuk semua! Hahahahaha!
Kira ok la, dia round 2 kali, agak jauh gak la. End to end. Tapi cam tak la thrill sangat. Sammmmmmpai la kat tepi pantai, pakcik tu tanya, nak terbalik kasi jatuh tak! Pe lagi, semua nakkkkk! Driver tu tekan minyak, terpelanting kitorang! Best gile! Havoc gile satu pantai. Orang tengok kitorang macam tak penah dapat pantai…Zam siap cemas tak leh nak swim balik ke pantai. Hahahaha!
Actually semua rasa cam relieved sangat. Keje stress gile bab* kan. Sekali dapat keluar kejap pun dah rasa ok. Lega!
Tapiiiii tak lega sebab lepas mandi air paip, takde baju nak pakai! Hahaha! Nasib baik Na kasi pinjam satu baju (undergarments jangan tanya k?).
Then malamnye, kitorang pekena ikan bakar kat jalan nak gi TLDM. Amik ikan pari bakar, sotong goreng tepung, and tomyam campur. Boleh tahan gak sedapnye. Makan tepi laut, best la kan. Nyamuk jangan cakap, sampai malas nak layan. Lama-lama dia pun bosan, tak gigit dah.
Lepas makan, Na and Cawan, gerak balik Ipoh. Kitorang, Meor and Zam, gerak balik KL ikut jalan tadi. I tak sampai separuh jalan, dah KENA tido sebab esoknye (Ahad) nak kena keja (bunuh worm!). Sayang kat hubby sebab tahan drive sorang-sorang sampai KL. Muah!

P/S: Gambar? USB HDD kong, so tak leh transfer from hubby's lappy to mine lagi. Nanti lah...

0 holler:

Nuffnang Ads

Subscribe To This Blog