Nuffnang Latest

Tuesday, January 27, 2009

The Leaning Tower Of Teluk Intan

Tak penah pegi Teluk Intan. Kenapa nak pegi? Sebab nak tengok The Famous Leaning Tower a.k.a Menara Condong.
On the way balik dari Pangkor, kitorang (we and Skin) ikut jalan Bidor-Sabak Bernam. So dapat la singgah kat Teluk Intan. Cantik gile pemandangan. Dah macam wallpaper WindowsXP! (Gambar kedua, nampak tak 'blueberry' Skin dalam side mirror? Cool huh?)
Along the way ke Teluk Intan, I tidooooooo je sebab letih sangat. Abah pun tido. Dua-dua tak sihat. Sedar-sedar, dah sampai town Teluk Intan. Bukak mata je dah nampak Menara Condong.
It was so unbelievable as it was really leaning. Abah cakap dulu nyer architecture tak betul, tiang kayu tu tak dapat nak tampung tangki air kat atas Menara tu. That was why dia condong (tah betul tah idak, wallahualam). But you can only see it leaning from this particular angle, which was from the Medan Selera, opposite the Leaning Tower. You should face the clock tower, and you would see it leaning slightly to the left.
Dengan keadaan yang panas terik, memang cantik la untuk photo shoot, tapi since I dah tanned gile dek Pangkor, I chose not to expose my skin further. Haha! Hubby je yang dok amik gambar. Luar dalam dia amik. Abah plak dok cari pharmacy sebab dia demam, pening kepala and batuk. Sian dia.
Lepas tangkap gambar, kitorang ‘ter’masuk satu complex ni, tak sangka la plak ada fridge magnet Menara Condong! RM8 siut! Mahal gile! Tapi, belikan ajelah. Then kitorang gerak balik ke KL…penat! Sambung tido!

1 holler:

elysuhaili said...

huish napa blubleri tu cm tkuar dr jalan hahahhaha.. panas nk mampos kt teluk intan.. smpai skinchan nk ujan plak.. paling baran kitorg xnmpak korg.. huish jalan lurus pon buleh ilang ka...hahahaha

Nuffnang Ads

Subscribe To This Blog