Nuffnang Latest

Tuesday, February 28, 2012

Satay Pak Ein, Simpang, Taiping

Amacam? Meleleh tak air liur?
As usual, Pak Ein got a big tender to prepare 4000 sticks of satay kat satu kenduri India. Dah dua kali diorang amik. Initially, diorang nak 5000 tapi Pak Ein kata tak mampu nak import satu kampung tolong bakar sate. (Kalo import John, sume masuk mulut dia je la jawabnyer...)
God gracious. 8 orang jugak la tolong bakar sate guna dua dapur. Dah la kipas turbo ada satu jer. Terpaksa pakai kipas biasa. Jenuh jugak la nak tunggu masak. While the rest preparing satay and kuah, aku jadi front liner. (Semua tanak, tatau nape.)
Rupa-rupanyaaaaaaaaa…pressure gile ok jadi front liner! Kitorang start bakar sate dari pukul 4 petang, kenduri nyer 7 petang. By 8pm, dua kotak penuh ice box tu dah abis! Aku bubuh kuah taruk atas sate jer. Tak sempat! Dah la muka sekor-sekor macam nak terkam aku sebab tak sabar tunggu sate masak! Siap ada yang repeat sampai 4-5 kali patu potong queue! Muka yang sama plak tu! Hahaha!
Bagi Pak Ein, the faster you finish the satay, the sooner kitorang bleh balik. By 9pm, satay dah abis. Siap gaduh-gaduh lagi ada yang tak sempat nak merasa. Nasib la…sape suh ko hadap kat kambing panggang dulu kan. Ni sate Pak Ein tau, jangan main-mainnnnn. Kahkahkah! (Tapi sumpah kambing ni sedap!)
Sumpah penat…dengan lagu tamil dun dam dun dam, kaki berdiri, tangan ceduk kuah, minda menahan pressure orang mintak sate.

Where to find?
SATAY PAK EIN IS LOCATED BEHIND RnR SIMPANG, VIA THE FEDERAL ROAD.
(RIGHT AFTER TAMAN SIMPANG AND OPPOSITE KOTA JAYA. THE GERAI IS IN THE AREA OF PERUMAHAN AWAM SIMPANG.)

10 holler:

masMZ said...

first!!!!!!!

arghhhhhhhh tidakkkk!!!!! ada gak pas keje aku terus pi tepen nih!

masMZ said...

Biqque,

Cantiknya header!

bdk2 @ John said...

omg!!! first of all, cantik header! klasik sgt ok! awesome!

2nd, gmbr2 sate ni sume sgt2 sedapppp!!! semlm baru je mkn sate ihsan dr kakak santek. hehehe. terima kasihhh! agak2 bila leh makan sate pak ein ni ek?

Ely Hasrul said...

pasnih keluarga bahagia leh tolong Pak Ein.. err tolong makan hehe tp potensi jadik mandur tuh dh ade hahah..

aku mmg suka gambo ko kt korea nih tp cam ade yg ko pandang dpn tuh lagik cun

Janggel said...

Jeles dengan header baru ko!!!!! Rasa nak cucuk2 je bijik mata bagi kuar darah!!!!

*drama*

Aku rasa entry ni khas untuk john kot? pastu mesti nampak muka john je ulang alik kat barisan tu.
hhaha

Gile la 4000 cucuk!!!!! Terbaikkkk

famil said...

dang, dah la lately aku asyik menigdam sate jer... hihihihi.

Anash said...

Satay...
if me sangguh jaga front line tau...kena marah pun..dah biasa dengan bos...heheh

Satay...
wehh sume, jom nak pegi tepen...

Biqque said...

to all, gambar lama, header baru, getiks kan! hahaha! mana leh tahan asik john je tukar hahaha!

masmz, aku dah roger pak ein masa blk kg aritu, kita plan jer nanti, tapi kena bgtau dia siap2, kang ada plak india kawin lagi hahaha!

john, kena plan next round aku blk kg ok!

skin, alasan? baby kecik :D

janggel, cucuk ngan lidi sate? hahaha! john kompom bratur tak kuar line sbb dia makan kat situ gak! hahaha!

famil, nanti ko gi tepen, sila roger aku, aku bgtau pak ein.

kak anash, terpaksa buat muka ok! hahaha! jom tepen!

BlueEwoke said...

Dah 2-3 hari ni asyik citer satey je nih huhuhuhuh..emm bilenye nk merasa satey pak ein nih..*sambil tgk kalender* heheheh

Wow header mu ituuuu..

Biqque said...

na, i blk aritu dpt la lepas gian makan satay perut dengan lempung (paru)...dap errrrrr!

Nuffnang Ads

Subscribe To This Blog