Nuffnang Latest

Saturday, January 28, 2012

Saya PUN Ada Kasut Baru

Apa? Ingat Icam jer ke bleh ada kasut baru? KAK BIQQUE PUN ADA TAUUUUUU...

Korang penah shopping kat Summit USJ? Haaaaa...sana, semua ada tauuuu. Sebut je nak apa, baju, kasut, Giant, tempat makan, wayang, parking pun murah. Paling best, takde orang!

Ni sume penangan nak short trip ke ***, abih sume beli seluar baru, baju baru, kasut baru. Yang guna lens baru pun adeeeeee!

Lantas aku pun tak nak kalah, cari jugak sepasang kasut baru buat belasahan kat sana nanti. Seperti biasa, setiap trip, aku ada tema. Nak jadi askar ke, anak patung ke, orang salji ke, cina tok pek kong ke, this time, aku pilih untuk jadi Stacy. Hahaha! Memandangkan aku dah tua, aku nak berjiwa muda lah kali ni, sempena mengingatkan kembali zaman-zaman kasut hi-cut waktu lepak kat Yik Foong, Ipoh. Sama la jugak masa lepak kat atas Larut Matang, Tepen. Uih, kalo korang tak tau zaman tu, memang kurang la garam korang penah rasa ye dak?

Dari Converse ke Adidas sampai la akhirnya aku pilih Nike jer. Kaler? Jangan tak caya, aku pun tatau aku brani ke tak nanti!

Tapi tak se-"power" kasut Icam laaaaaaa, itu sudah pasti! Aku tatau la kasut ni aku akan pakai lagi ke tak untuk trip-trip lain sebab slalunya aku akan bertukar menjadi Cik Ro. Maka dengan gigih aku ketepikan semua nasik berlauk, dan buat salad je kat rumah! Sebab nanti tanak lawan perut dengan Icam! Wahhhh!

16 holler:

Janggel said...

Aku first ke?????

Yum sedapnya!!!

Biqque said...

hahaha dah sihat? kalo nak makan salad, sila dtg rumah :D dapat sorang satu mangkuk kecik ye hahaha!

Janggel said...

ko beli kemera yang mana satu pulak????

Janggel said...

alhamdulillah...ok dah..tapi bintik2 still tak hilang....

Biqque said...

ish mak dah takde duit nokkkkkk! layan je la kamera korang yg beso2 tuuuuuu...hahaha!

bintik tu camne nak kasi ilang? scary plak...

Lily Riani | Globetrotter said...

I suka giler gi yik fong dulu, jln kaki dr umah ijek ok!!! Kasut tuh kaler snlh lain2 ke... Woo yuoo respect!! For a moment i ingat semua camera tuh biq nye... Gempak tuh

Ely Hasrul said...

wahhh peningkatan nih mngunakan kaler2 sebegitu.. ko tau la kaler2 gitu faveret aku.. lelagik yg striking.. oren yelo green hehe..

Biqque said...

kita tunggu dah lihat saja di sana, sana, saaaaaaaaaaaanaaaaaaaaaa :D

bdk2 @ John said...

omg!!! aku lambatttttttttttttt!!!

btw, aku tak beli pape pun ni haaa kasut baru ke ape ke. huhuhu. sedihnyaaaa

Anonymous said...

Biqque,
Kasut baru? Wahhh.. Kaler striking tapi ..sukalah. Berjiwa muda lagi..no hal. Eden jugak la tak poi boli laie beg dore the explorer..huhu..(Anash)

Cawan said...

Wahhhhhhhhhhhhh GILAAAAAAAAAAAAAAA LA LU MAKCIK....Lepak YIK FOONG!! Kalah Icam nih hahahhahahaha.. (lama gila i tak pegi Yik Foong, last sekali pegi masa beli KASET KRU! ahahhahaha)

Ok balik Ipoh nanti nak pegi Yik Foong la jugak hahahha

Kasut baru tak leh blah, memang kaler kiri kanan lain2 yek..kelasssss cik Ro, siap Nike lagi! :))

p/s: mode menghitung hari lalalalala

BlueEwoke said...

Eh salah guna Id Cawan plak hahaha..Cawan mana tau Yik Foong semua nih..

Kasut baru i pun berwarna salah satu kaler seperti kasut u diatas..lalallala..Penat pakai kasut tu tiap2 ari sb nak ilangkan sakit kaki kat belakng tumit tu..memang azab!!

masMZ said...

Ohoiiiiii yik foong tu sblh opis aku jerrrrrtrr.........

gambo berentetan dari ko biqque, hahaha.....

dan komen aku yg ketiga, belasah je.... aku salu je pakai selipar kaler lain sebelah..... sepasang mmg camtu, yg lain2 aku sajer tuka2 sebab aku ada 4 selipar yg sama tapi lain2 kaler.... hahaha :)

fatt said...

wah kelass! aku suka kaler kasut ko. aritu aku penah nampak mamat omputih ni pakai kasut sblh pink, sblh ijau...tapi kaler sume soft le...cantek jugak..mcm indie skit. nike jual 1 set ke sebelah2?

Biqque said...

Na, tokojut den cawan tau yik foong...haha! U nyer kaler camtu gak? Cantekkk!

Anash, xpe, yg penting kita bergambar byk2 ok!

Masmz, len kali kita lepak Ipoh k, ala2 zaman KRU bak kata Na.

John, ko tido ke? Hehe! Xpe, ko dah byk kasut kan?

Fatt, tu ar, susah kot nak dpt yg jenis lain2 ni, kena pepandai tukar...xpun, beli 2 pasang. Hahaha!

masMZ said...

jomzzzzzzzzzzzzzzz

Nuffnang Ads

Subscribe To This Blog