Nuffnang Latest

Monday, January 30, 2012

Australia Open 2012 : Final

Well, I promised to myself, if Nadal lost in Final, I will curse him to the max.

So here we go.

"RAFAAAAAAAAAAAAAAAAAAA! ^%%#@$^*&^%$^%$#!!! YOU STILL DIDN'T GET IT, DO YOU? WHAT'S WITH ALL THE FOREHAND GIVEAWAY? WHERE'S YOUR TOP SPIN AND BANANA BALL? HAVE YOU FORGOTTEN HOW TO PLAY NET? WHAT'S WRONG WITH YOUR FIRST SERVE?"

"YOU DIDN'T EARN YOUR POINTS AT ALL! OK, ONCE, OR TWICE! BUT ALL YOU'VE GOT WERE JUST BECAUSE OF DJOKO'S UNFORCED ERRORS! AND LOSING FOR THE 7TH TIME, CONSECUTIVELY??? 3 TIMES IN GRAND SLAM WITH THE SAME OPPONENT? HELL YES, YOU'VE MADE THAT WRITTEN IN HISTORY, BOY! EAT THAT!"

FIUH! Huih penat...tension tau tengok game Nadal ni...dah la the longest tournament ever in Australian Open! And as expected, it was a brutal-physical game EVER!

Despite 5 hours and 53 minutes game with 5-7, 6-4, 6-2, 6-7(5), 7-5, I'm pretty sure that Nadal drawn from loss, positively. But he need to know that he did not play his tennis, perfectly. HE COULD HAVE WON WHEN HE BROKE DJOKO'S SERVICE AT 4-2! I was expecting him to smack his racket or cried on stage, but knowing Nadal, he has not gone up to that limit. If Federer, kompom nangis dah.

The only thing that I don't like when Djoko is winning, DIA BERLAGAK! He always like that. UDAH GHUPE LIN DAN PUN ADE! Eiiiii...Federer or Nadal won't ever do that tau! (Btw, bila dia tukar baju hitam je dia menang set tu! Hmmm...sebab Nadal tak tukar baju la ni. Patu satu lagi, dia asik cium rantai cross dia. Nadal tak mintak kat tuhan dia kot...hahaha!) And agak pelik bila Nadal tak bleh kalahkan Djoko, Djoko tak bleh kalahkan Federer, Federer tak bleh kalahkan Nadal. So sape yang paling terer sebenarnya ni? Hahaha!

"Hey Djoko, though you are No. 1, you have no shoes with your name written on it! EAT THAT! KO HADE??? Hahaha!"

Ok, this is what you call LOVE AND HATE relationship...! 
Sakitttttttttttt sangat hati bila dia kalah!


Note : Credit to AustralianOpen.Com for pictures.

14 holler:

bdk2 @ John said...

whatever laa..yg penting aku first! hahaha

MasZuber said...

this is so heart breaking kan, when rafa loose again and again...

yg paling dibenci tgk KEBERLAGAKAN DJOKER TUH. Astaga, seyes menambahkan sakit hati ok. dia tak perlu buat macam tue. so disrespect.

rafa and federer will NEVER EVER do dat kan..

hmmmmmm...semalam x bole tido tau....meratapi kenapa dia tak menang...........................

Ely Hasrul said...

hsrl tgk game nih.. sikit2 aku dgr dia mngeluh la ape jadah.. aku ckp napa? dia nk sapa menang? patu dia ckp dia nk djoko, aku 'ooo takpe biqq dh ckp djoko menang hahahhaa'

Biqque said...

siut je john, main blasah jer janji first hahahaha lawak!

maszuber, mmg tak puas hati smlm, sakit jantung aku...tido pun tak lena sbb tak bleh terima sungguh!

skin, aku kan dah agak...cuma in denial jer kan...haihhh!

Lily Riani said...

tak pandai tennis, but kasut lawa..... jeles.

Anonymous said...

aku dah macam coach nadal..dok terjerit2 ..tp mmg pelik la apsal dia main mcm takde skill..guna strength ajer..pancit wooo

-mak rahah

aremin said...

oh..aku pun sakit ati tgok game smlm..djoko skali tgok cm lin dan..dh menang bkn main blagak lg kn..nadal or federer pun xpenah buat cm tu..tp ape2 pun game smlm mmg terbaik..nadal xputus asa..good job nadal..aku sntiase ade blkang ko... 'erm..nadal kenal aku ke'..hahahahaha...

Biqque said...

lily, i always wanted rafa's shoes sbb sume cun2!

akhmar, jgn kata mcm coach, macam mak, gepren, bini dah aku smlm hahaha!

aremin, sebab tu aku tak respect kat djoko...sbb tu jugak federer ngan nadal kalo main ngan djoko, muka menyampah...nadal smlm tak sembang sgt pun, walhal, kalo ngan federer, before amik hadiah still sembang2...patu speech pun panjang n best. niiiii huh...nyampah la nak ckp!

ainini said...

ala tak tengok games ni, kalau tengok sure tak senang duduk. 5 jam giler lama tu.

nak kena tunjuk kat my son, kasut sama. sure perasan sekejap budak tu.

aremin said...

biqque, yes..btul2..nadal n federer kalau menang dorg leh lg sembang2 bagai..tp ngan djoko ni nadal naik menyampah tgok muke kot..tp xpe..nadal tetap dihatiku..ahahaha...djoko ni bg aku die same cm lin dan la..dh menang berlagak nk mam***...ahahaha...ape2 pun nadal da best la..

Biqque said...

ainini, nak kasi sama lagi, sila tulis guna marker kat kasut anak u :D

aremin, sape yg dah lama ikut tennis, tau la ye dak...haih...aku sayang federer, tapi aku cintakan nadal...bleh? hahaha yg pasti, aku benci djoko! soderling pun aku tak benci camni tau though dia penah kalahkan nadal!

3plepl8 said...

nole mat badut hahah....

Biqque said...

hahaha mat badut! menyampah!

aremin said...

biqque, yes2...sape yg follow cte pasal tenis ni tau la kn..sape yg xfollow may b kurang tau..
"aku sayang federer, tapi aku cintakan nadal...bleh?"...wah..hebat r ko biqque...boleh2...boleh sgt...2 2 player da bomb kot...aku pu soke 2 2 player ni..si djoko aku mmg xsoke...

Nuffnang Ads

Subscribe To This Blog