Nuffnang Latest

Tuesday, January 17, 2012

Projek "Finding Nemo"

Remember this header?


I have no idea why I circled it before! Nak pegi rupanyer...

Well, I was intoxicated by Na. She has successfully injected a "demyuh-must-get-this" poison. And so I "forced" her to buy on behalf, when I was away for lunch at tepi longkang. 

At first, hubby didn't quite agree and questioned me what will happen with the big plan. And so I thought, I would rather miss this offer, for I really want to proceed with that one. Dang, kata dua tu. But this one? Pfftt! 

I called Na to grow gain back my tanduk esteem and she helped me with dates and ALs. Masa ni nak kunyah ikan bakar pun dah tak lalu. Once finalised, I called hubby and charmed him. (Ada yang kena banjer tiket ni kang...) AND HE AGREED!

Tak sempat tunggu balik office, I said "Na, please buy for me, I pay you cash!" Hahahaha! Sepantas kilat, Na belikan. CEKAP! I lap you lah :)

And so...this year, bertungkus-lumus la cari duit ye...insyaAllahhhhhh, insyaAllahhhhhh, insyaAllahhhhhh, you'll find your way moneyyyyyy heyyyyyyy...

19 holler:

BlueEwoke said...

Hahahah duit boleh dicari, tiket murah bukan selalu mari!! Lagi pun u tak penah sampai Sydney, so takde la rugi kan? kan?

Ingatkan tak lalu makan tadi, sebab nk prepare body utk tayang kat Bondi Beach nanti huhuhuhu..

P/s: tangan ni tak leh blah, asyik duk masuk je web AA, padahal dh tlg belikan tadi..ni duk cek2 lagi ..adeh..gile la..kang ada yg terbeli gak nih..huhuhuhu *byk betul setan kiri kanan nihhh*

Janggel said...

Haha john lewat!

Janggel said...

InsyaAllah, rejeki tuhan itu maha luas...ko mampu Biqque..ko mampu!!! Sit!!! Sit!!!!

Jelesnyalah dengan korang nih....cane aku nak segigih itu beli2 tiket sesuka hati?? tell me tell me!!!

fatt said...

ko pegi brp lama? klu kejap je takpe beb tapi itulah, AUD mencanak2 skrg ni. aku tutup mata jela sebab dah 2x pegi...nehi, nehi...

aku masih harap AA bukak route tmpt baru. new place plis pak tony...alternate to new delhi pliss!

bdk2 @ John said...

Tahniah biqq!!! aku tau ko mampu~ now you can fly high~

masMZ said...

owhhhh no..... cam tak sanggup nak nengok!!!!!! tabahkan lah hati ku

Biqque said...

na, dah rupa pantun plak bunyi nyer hahaha! u mmg, gigih tau cari tiket!

janggel, bleh bleh...kena banyak nyanyi lagu ku petik bintangggg bintang!

Biqque said...

fatt, aku gi kejap je...nak tunggu route lain tak kuar2 plakkkkk! hish...

john, hahahaha! ko yakin?

masmz, tutup mata! cepat!

bdk2 @ John said...

aku yakin...tp aku pegi dulu dari ko. camne mak? ;p insyaALLAH aku akan spend dlm 5 hari kat sana b4 pegi melben pulak. hrp2 cukup ler...huhuhu

bdk2 @ John said...

btw, pasni aku nk suruh na la pulak carik tiket utk aku. na ni asyik dpt tiket murahhh aje! jeles~

Biqque said...

ha ko pegi riki line utk aku dulu ye nok :D mak menyusul kendian, mak pegi pun 5 hari jugekkkk...

na ngan laki aku mmg pantas kalo bab tiket2 murah ni, aku pasrah redha terima jer hahaha!

bdk2 @ John said...

btw, trip kali ni ko spedo laki ko ke? bestnyaaa lgipun tak mahal kan. rembat sajerlaaa!!! aku pun kalo ditempat ko harus ku rembat. pegi sorang pun takpe. lol. hahaha

mlm ni dh boleh tido smbil mimpi2 bergayut kat "THE COAT HANGER"

BlueEwoke said...

John, kalau aku bermimpi bergayut kat coat hanger, confirm patah berkecai hahahahah..

Weh word verification aku SOLATT!!!

Ok aku insaf kejap..huhuhuu

Biqque said...

spedo lagi aku kebenda! dia je asik spedo aku! hahahahaha! takde la, nafkah aku dalam negara jer, luar negara bayar sendri2!

mari bergayut ah ah ah! hahaha!

na, serius solatt??? hahahaha! bagus sungguh...*angkat bendera merah*

MasZuber said...

aku masih menahan tangan dari terbeli ape2 lagik. adoi..cukup besar GODAAN INIH!!!

Anash said...

Biqque,
.....tahniahhh dapat tiket tu...
bestnyer...
(pegang tabung arnab ketat2)

Ely Hasrul said...

wahhh sudah membeli.. yg lenlain tak terbeli gak ker?? hehe

Lily Riani said...

na, next time reccee for me please.... i nak nepal, isketambola, xian, sapporo, harbin, new caledonia....thanks in advance BABE! MUAHAHHAH....

Biqque said...

ala korang sume dah banyak trip kan, kasi la aku plak pi tengok boobies kat bondi beach hahahaha!

smlm tgk TLC, rindu plak kat ozzy kan...hmmmm...

Nuffnang Ads

Subscribe To This Blog