Nuffnang Latest

Sunday, January 29, 2012

Apa Dalam Besen?

Alhamdulillah...berkat doa kepada Allah yang tak putus-putus, penyakit Kiki dah baik. Siap call balik Doctor T, bagitau Kiki dah sihat. Doctor siap kenal, oooo yang garang tu. Hahaha! Masa balik dari Vet, Kiki masih half conscious, so dia sangkut je hidung dia kat carrier tu...hahaha! Senang tul, tak buas. Tapi dia tak kenal aku sangat masa ni...

Tiap-tiap hari kena makan ubat. Dah la doctor kasi ubat tablet dengan pil, jenuh jugak la nak sumbat dalam makanan basah dia. Memula dia tak prasan, maklum la, 4 tahun dok makan biskut, ni hari-hari dapat makan ikan dalam tin, terus telan. Tapi lama-lama dia dah tau ada ubat, dia usaha tanak telan. Aku ngangakan mulut dia, ha telan! Telan!

Skarangggggg...haih...dah datang balik la prangai harian dia. Penyibuk! Orang datang, dia jengok kat tingkap. Orang masak, dia nak tengok. Ni dah duduk dalam besen plak! Dia ingat aku tatau dia buat apa kat dapur tu!

Wadappp G?
Aku tak aniya ko ek Kiki, ko yang bahankan diri ko sendri...hahaha!

12 holler:

ijA said...

comel je kucing..

Janggel said...

La apa dibuatnya dalam besen tu? Hahhahaa. Bique jom makan satey hahahaha.

Biqque said...

Dia cas dia comei la tu...haha!

Satay kat mana?

Bulat said...

selaku mak angkat kucing, aku hampir meroyan sekiranya anak angkatku (kucing) demam ke cherry berry & sbgnye... mak sanggup balik dr outstation kerna boboo ku cherry berry dulu...syukur la sikiki sehat... bolehla beliau meroyan semula... hehe

Ely Hasrul said...

ko tau Ina penah cite dulu dia dengki dgn kucing sbb masuk umah dia masukkn dlm besen patu dia pusing laju2.. pening kucing tuh..

bleh plak muat kiki dlm tuh.. td anto polka vaccin, berat 3.95kg okeh la kan.. si june yg obese tp xlawan kiki lah.. now bape berat dia?

Lily Riani said...

kiki suka masuk dlm luggage, plastic bag, kotak etc dak? ebok, ciksue & bushido suka giler, bila marah.. diarang buat muka.. "me??"

masMZ said...

aku taw dia buat apa!

aku rasa selagi dia muat dalam besen tu maksudnya dia masih kurus! hahahahaaha

Biqque said...

lily, kitorang mmg panggil dia mat kotak...dia suka dul dalam apa saja benda yang terbukak ie, plastik, bag, kotak, besen, talam, u name it...hahaha! kalo balik shopping, dia yg nak masuk plastik tu dulu. kalo nak blk kg, dia nak masuk beg tu dulu. plg best, bukak cage or carrier dia, dia masuk, terus i tutup hahaha!

skin, kitorang penah gak kasi dia pening, mmg kelakar...kiki skang? mcm aritu ar, 6 kg :D

bulat, i kalo berjalan, slalu tingat kat dia :D

masmz, mungkin jugak itu yg cuba diberitau hahaha!

MasZuber said...

OMGGGGG,

kiki sangat comei ok!!!!!!

geram geram!

Biqque said...

hahaha! kepala kecik, badan beso :D

3plepl8 said...

ooo ngumpat kiki...dia tgh tido tu

Biqque said...

tido kangkang :D

Nuffnang Ads

Subscribe To This Blog