Nuffnang Latest

Thursday, January 28, 2010

Featuring, Another Travelholic!


I just found another travelholic! :D (Na, you gonna love her!)


And she has traveled ALL AROUND THE WORLD dabedi dabeda dabediiii dabeda dabedi dabedaaaa! (Exxagerate tak Lily? U BIG TIME nyer travelholic...I ni cam peanut je...hahaha!) I really mean it coz I've read all her posts in just an hour! (Psycho huh?) The pictures, the stories...awesome! (I luv the jail! I want to be in that Kiwi-land jailhouse! And and and...the calendar...hahaha takde kena mengena kan?)


(I just addicted to blog-reading :D senang cite la...) How can I miss her blog nih? Maaf zzzzzz...


Now...I have a new reason to push myself harder :D (jeles! jeles! jeles!) Keep on wishing biqque...keep on dreaming...(though u know u cant!)

13 holler:

Ely Hasrul said...

aku sokong sumenye asal aku dpt magnet hahaha..

ko tau papi dari semlm
'b i nak g bangkok cny nih'
'b jom g genting'
and yg terbaru

'ahad nih check in thistle kat pd'
zzzzzzzz

biqque said...

ha pe lagi, dah dia ajak merata2 tu, layankan je laaaa! best tu!

anisizatyA.J said...

best gila kalau leh travel byk2..tsk tp sy kekurangan ongkos dan masa :(

biqque said...

anis, awak blajar rajin2 sampai dapat jadi doctor sampai ada klinik sendri, patu awak jaaaaaaaaaaaalan la sungguh2 sbb doctor kaya :D

BlueEwoke said...

i dh tau dia nih..jumpe dia dari blog i la ari tu..huuhuuuh..jeles la kat diaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!

Lily Riani said...

biqque,

gee.... rasa glamer lak... (perasan sat)

i got ur blog from blueewoke :D it's entertaining to read both ur blog... terhook pulak.

i target end this year greece/tibet... interested? france dah cover 2 kali but belum sempat blog lagi....sigh...

Lily Riani said...

CHUP! I collect magnets & HRC shirt as well... AND shot glass... if nak mintak tlg beli, i can help but byr sendri ler....kiok kiok kiok :p

kalau takat magnet tuh, i leh ler sedekah kot.

biqque said...

wahhhhhhhhhh gile ar tahap travelholic u! it comes with time and MONEY! zzzzzzzz...

kitorang ni macam2 sgt halangannyer...jelesnyerrrr...u pegi slalunyer ngan sape? geng2 travelholic or sorang2? ish, u keje intel ni keje pe? camne senang2 je cuti panjang2? (banyak plak soalnyer...)

naaaaaaaaa, camne kita ni naaaaaa? camne niiiiiiii? arghhhhhhh! (korek tabung! korang tabung!)

biqque said...

aaaaaaaaaaa magnet! magnet! boleh! kita buat sistem barter berbayar...mana u gi, tell me, i kasi duit, u belikan :D (tapi nampak gaya cam i la kena beli, sbb u jalan melampau2 jauhnyer...sigh...i...i...SEA je!!!)

Lily Riani said...

biqque,

background.

dulu i traveling nanny for my cousins masa anak2 dia kecik sesangat (15 yrs ago kot), so my US, Swiss, Paris, Italy & London was paid for. but jaga diarang 24/7 ler... penat siut but berbaloi.

i travel kekadang ngan diff diff orang, but of late ngan Andrea (nama betul dia Wahidah) which you see me mentioning in Morroco/ Spain/ NZ/ Bali etc.

I keje ngan HP - marketing, kadang kaaaaadang ada ler event outstation but SEA jek. Intel bagi calendar free, kan business partner....ehhehehee...

on cuti, i tak kan ambek merepek2, i local; so raya pun i tak ambek cuti sbb tak yah balik kampung. ahahhahahaa....

kalau takat 1-2 magnet, i beli kan jek, i selalu beli pukal pun... if i cari, i might even get spare yg i pegi dulu2... nak? nz, spain.. etc etc etc...

ps: i start blog sbb kengkawan & sedara paksa, niat nak tolong orang. now terhook lak....

pss : u kat ibm ke? saw ur old post. btw, i x-ibmer 10 yrs ago :D kat ttdi.

biqque said...

ooooooo patut la u jalan jauh2...

magnet? nakkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk pleaseeeeeeeeeeeeeeeeeeeee :D

yup, I Balik Malam...3 years kat cyber, 2 years till now kat Affin project...

Lily Riani said...

Biqque,

My comment on Hanoi.

1. Personally I tak suka, I prefer Hoh Chin Minh City but some of my friends cpps lak... so, ni kira character masing2 lar...

2. I stayed at a hostel in Old Quarters, I read somewhere that it's the best place to stay sebab jln2 shopping senang... true enough, BUT HOSTEL TAU.... quality kureng, ala2 rumah tumpangan kat kl but cleaner and decent, tak nampak dodgy or sarang....

3. Water Puppet show - must see, other then that, I pun tak tau apa nak recommend.

4. Halong Bay - UNESCO site, should go. the prob is whtr day trip or 1 day overnight.
A>>> check weather, i went in july, panas nye YA RABBI! now shud be baguih kot
B>>> day trip - journey 3hrs PER WAY, sampai sana, naik junk boat, makanan disedia kan mostly.
C>>> overnight, kawan i lagi sorang kata best, tgk sunset n sunrise atas junk boat tuh. and ada can ilangkan penat. tak penah try, but i thk betui ler kot kan (i did day trip).

5. My friends said (wallahualam), langkawi nye islet lagi lawa n best (tak nah gi, so tak leh nak compare)

6. trip tuh ada masuk gua limestone kot, then ada naik boat kecik n masuk dlm cave islet jugak, bila u nak naik boat besau balik, dia suruih byr else dia tak bagi naik... kawan i upset sbb masa naik boat besau(junk) tuh dia kata all-in. anyway murah jek pun.

7. JANGAN BOOK ONLINE for HALONG BAY, kat old quarters, travel agent bersepah2, gi bargain. ONLINE nye price MAHAL 3 kali ganda.

8. Night Market - tak ingat ari apa BUT if pegi just be EXTRA careful, bag bawak di depan sbb my friend's bag kena toreh.

9. embroidery - not as much as HCMC and more expensive lak but ok lar, masih cheaper dr kl kot. choice kurang dr hcmc

10. makan halal susah giler...

tuh jek i can remember.

for halal site : http://www.zabihah.com/ls.php?id=209

for pic : http://www.facebook.com/album.php?aid=13512&id=714024433&l=51c8e3e7c5

i ada slide but dlm nb opis, i hv to email to you ler kot kan. you drop an email to me at lilyriani@hotmail.com *i am not sure of ur email add) nnt i email u slide i (if boleh jumpa ler)hehhehee....

biqque said...

tx lily! if u have ym messenger, lagi senang...u can add me...biqque@yahoo.com...okies?

Nuffnang Ads

Subscribe To This Blog