Nuffnang Latest

Friday, November 6, 2009

Zaman Jahiliah : Tahap Baru Kerja

Orait...dah lepas zaman sekolah rendah, menengah, kolej, kita masuk ke era zaman jahiliah tahap baru kerja.

Hanjing
Dulu Skin sempat keja ngan aku kat satu medium-sized construction company cina. Aku buat IT, Skin buat Project. Memang sempoi sebab ada geng. Kitorang plak leh pakai seksi-seksi sebab sume cina and diorang tak kisah. Ada satu hari ni kitorang pakai above knee length leather skirt with leather boots! Wahhhh...gile, clubbing nyer attire bawak gi opis. Umah aku dekat dengan opis masa tu (jalan dengan kuasa kuda 5km/jam, dalam 10 minit bleh sampai dah.) Kisah ni terjadi masa waktu lunch or nak balik, aku tak ingat la. Masa kitorang turun dari opis, nak lintas lorong depan opis ni, bleh takkkkkkkkkkkkkk ada hanjing ni tetiba menerpa ke arah kitoranggggggggggg!!! "Kong! Kong!" Dia terlompat-lompat sideways, menyalak macam gembira ke marah ke nak main ke ajak berkenalan ke apa ke aku tatau! Tapi sumpah aku ngan Skin lari dengan boots tu!!! Sambil aku dok "Syoh! Syoh!" kat hanjing tu guna handbag aku ke file ke tau takkkkkkkkkkkkk!!! Ya Allah, aku bukan apa, kena samak satu hal, kena gigit kang kena penyakit hanjing gile satu hal, MALU SATU HAL sebab hamboi pakai baju gile seksi siap skirt and boots tapi lari lintang pukang kena kejar hanjing! Dah la tu, sambil lari tu leh gelak-gelak, mau tak penat! Seminggu jugak la dok gelak pasal tu bila cite kat budak-budak cina kat opis tu...

Alaaaaaaaaa...budak-budak ni ajak gi tengok live band plak kat bawah ni...nanti sambung...(ye, masih di Awana Genting for training...kat tv tengah tunjuk Nur Kasih and aku geram sangat sebab orang-orang dalam cite tu sume bodo bleh simpan je sume hasutan si Sarah TANPA TANYA BALIK orang yang diceritakan itu...argh! Sakit jiwa!)

1 holler:

dibitz said...

macam lakhanattt.. hahahahah sumpah kelakar!!

Nuffnang Ads

Subscribe To This Blog