Nuffnang Latest

Saturday, April 25, 2009

Samsung Win Over Our Hearts!


Yet, another recommendation took place.

We didn’t plan to get one, but somehow we just walked in and grabbed one! Haha! Looking at Adib’s and Siti’s, Samsung is the right choice. Cheap with quality. We did screen Sharp Aquos and Sony Bravia and both comes with different advantage and dis. High quality with high price mostly. And some comes with free package 5 days 4 nites in Bali/Phuket/Local and some with home theatre and blueray player (damnnnnn!)

Full HD is the N thing nowadays but hell no to blueray price! So we can skip it off at this moment. HD-ready would be enuff. Haha! Seng Heng did give a very gud offer (40”, RM3299 with RM300 discount, RM12 for membership and vacation contest) BUTTTTT it’s a display item. Hmm…cheap, wide, but display item? Susah la nak terima…mesti kedai tu dah blasah 24jam kan?

Dengan perasaan yang tak tertahan, we walked out from the store and went to our favorite electrical shop, Best 88 @ Seri Kembangan, just to have a second opinion. The moment we stepped in, a young lady dah provoke suruh amik ni, amik tu! Ishhhhh jap la nak pikirrrr! Haha! We asked for the same model that we looked at Seng Heng just now. Her price was much higher (40”, RM3699 but reduced to RM3180 after a quick bargain! Biasa la I kan…bargain chick bak kata Adib!).

Dissatisfied with the offer, I slowly asked her to reduce down a bit more…I told her that ‘another’ shop offered me RM2999, and since I like “her shop very much and had bought many electrical things from her place”, I passed the offer (gile kipas!). She kinda speechless and started to refer to her boss.

“Kalau u kasi ini harga, I angkat la…boleh maaaa” I said.

“Waaa ini harga kos wor…saya tak untung apa wor…”

“Aaaaa dari dulu semua harga kos, if harga kos ar, u punya kedai mesti sudah tutup maaaa” hubby added.

“Ok la boleh la boleh la, saya tak untung worrrr”

Hubby and I looked at each other and stunned! Gile betul minah ni! Kalau kita sebut RM2899 tadi pun tah-tah bleh dapat! Hahaha! Dah la stock baru, bukan display item macam Seng Heng nak kasi tadi!

Terus la bukak invoiceeeeeee! Sign, suh dia antar malam tu jugak! (It was nearly 9.00PM, tatau la kedai dia tutup pukul brapa).

To ensure that they give us a new stock, we waited outside and looked from far. Tengok-tengok betul la, dia kuarkan kotak baru! Yes! Ye la, takkan dia nak tipu plak kan…kitorang dah beli fridge, washer and air-cond kat dia…cina kalo business memang bagus, cuba melayu…(Seng Heng tadi tu kat Bangi, owner melayu, dia tak pandai layan customer, dukkkk je kat counter tu…).

On the way, kitorang dok race ngan lori kedai tu. Laju gile dia bawak. Haha! Sampai rumah, pasang, terpegun kejap. Hubby siap test tengok dari dapur, dari tangga, ha kompem, nampak, nampak! Hahaha! Tah pape…

Daripada 32" ke 37" ke 40" ke 42" (lucky turun balik amik 40" je). Inilah yang dinamakan kerja gile, masuk kedai, tengok, terus beli. Ada dalam wishlist, tapi takde dalam budget list. Seb baik murah...kalo mahal kim salam je la...Next, nak cari PS2 :D RM500 je kan skang Dib? Bulan depan plak ke...kan...hahaha!

2 holler:

elysuhaili said...

wahhh puas la kiki tgk tv hehehehe..
aritu besday abg aku, kak ma kasik dia stereng.. stereng ps3 dia emmpp..

biqque said...

ko tau kiki tau tu benda baru, dia terus dtg dpn tv and pandang tv tu. patu nak tangkap segala benda kat screen. takut je aku. patu dia bising sebab blkg tv tu takde bontot, so dia dah tak bleh nak panjat and lompat ke atas lemari. hahaha! no more first class aircond for kiki!

Nuffnang Ads

Subscribe To This Blog