Nuffnang Latest!

Monday, April 13, 2009

Care To Surf @ Gold Coast...Sepang, Anyone?

Last Saturday was a spring cleaning day for us. I didn’t manage to get the daily cleaner as they were all fully booked by regular customers. (Dang…now I have to do it on my own!).
Got hubby’s help with some ‘gula-gula’ offered to him (mintak upah sampai rm300-500, baik amik orang gaji je! Haha!). I swept and mopped up the floor, wiped out the stairs and partitions including guest room and master bedroom, cleaned up Kiki’s room…pendek kata, all the dust-cleaning job la. Hubby pulak, I just asked him to clean the bathrooms (two bathrooms but I guess it was a tough job...).
And so we fainted off…hubby siap pening kepala. Ala sedihnyer la kena cuci toilet ye…
SO! We ended up planning for a seafood celebration…ON ME!
After pillow fighting on who HAD to drive, hubby drove out the house. We headed to Puchong and ended up at the same route if kitorang ikut jalan blakang. Ceh! Buang masa je. We dropped by at Wetlands, tapi since hujan, diorang tutup...laaaa...bukannya theme park pun nak tutup-tutuppppp...eiiii! Nasib baik, hubby cakap, kita datang next time sebab tempat tu cantik katanya...yeay! 2 minggu lagi!
Saje nak tengok pekan Banting, hubby cari Public Bank. Lepas bank in duit, we moved on to Pantai Morib. Sampai je Pantai Morib, hujang lebat mencurah-curah! Hubby and I had a jaw dropped looking at the sea, yang dah macam tsunami! Kuat betul ombak! Color dah macam teh ais! Eiiii menakutkannnnn! Dah dekat sangat dengan jalan tau...
We never got a single chance to snap a photo out in the heavy rain. Butttt memandangkan dah sampai, kitorang paksakan jugak. Turun je keta, I dah basah kuyup. Tak leh jadi! Naik balik keta! From inside of the car, I try gak snap few pics, tapi lense dah kena tempias hujan! Ok, that’s it! Gerak!
Lepas tanya India yang jual kuih tepi jalan, we headed south to Bagan Lalang. Tapi on the way tu, ada satu tempat, we stopped for a while. Ada satu menara pandang, we climbed up and snapped few pics of air pasang and bergelora. Eiii sekali lagi, menakutkan!
Sampai Pantai Bagan Lalang, kitorang dok mencari where the hell is the infamous Gold Coast Sepang tu! Sebab along the way, skit nyer banyak signboard Gold Coast. (Penat je gi Gold Coast jauh-jauh kat Australia, kat Sepang pun adaaaaaa…hahaha!) Cari nyer cari, takde pun…dah la hujan.
Depan skit je kitorang jerit! Fuiyoooooooooo! Cun nyerrrrr! Nun di tengah laut nun chalet nyer! Kata orang, bentuknyer dari atas macam pokok Palm. Kitorang park kejap, turun and amik gambar. WALAUPUN HUJANNNN! I pegang payung, hubby amik gambar. Siap direct sana sini, hehehehe!
Dalam hujan-hujan tu ada jugak la mak bapak yang kasi anak dia mandi laut! Ya Allahhhhh! Kalo lemas, mati, baru tau! Haiiiihhhh! Ombak nyer jangan cakap la, kuat! Dah boleh surfing doh! Cuma orang tak brani sebab air kotor je...hahaha!
Oh ya, tetiba hubby nyer best friend nak datang dgn wife to be dia. Menarik! Leh lepak makan seafood sama-sama. Ingat nak makan kat restaurant Gold Coast tu tapi kitorang nak merasa plak kedai belah kanan sana. And so we met them at Gold Coast, then drove to the other side of the beach. Ada kedai besar. Ramai orang, mesti sedap la kot!
We parked and walked to the resto. Full la plak. Tapi selamba je berdiri sebelah meja yang nak abis makan tu…hehe! Lepas pilih ikan, sotong, udang, ketam, kitorang lepak. It was still raining tapi best. Since we gonna miss the groom’s side (Mexican-theme complete with poncho, pony and mariachi…damn…we gonna miss the party!), we plan to go to the bride’s side @ JB (ala-ala Chinese-style @ resto sebab wife to be dia mix Chinese…clue? Pembaca berita NTV7.)
RM139 for 4. Ok tak? Ok kot. Lepas semua orang dah balik tinggal kitorang je yg tak gerak lagi, kitorang pun gerak la. Hujan masih tak berhenti. Dalam keta dengan life ABPBH 2009…alaaaaa miss lagik! Drive laju skit ayangggg!
P/S: Gambar? Nanti I upload! Batt cam I kong, so dalam camera hubby la gambar-gambar tu...

2 comments:

elysuhaili said...

beshnyeee jom!

biqque said...

tunggu dah siap, kita tido sana semalam nak???

Subscribe To This Blog