Nuffnang Latest

Wednesday, February 10, 2010

Ya Tuhan, Selamatkanlah Kak Ngah - Ep. 5

Hari ni kak ngah dah ok skit...dah masuk wad biasa, tapi 2nd class. Bilik untuk 1st class tak kosong lagi. Sian kat Ida sebab tido kat kerusi nak jaga kak ngah. Ida gilir-gilir ngan tok, siang tok jaga, malam Ida jaga. Sian tok.

Agak susah jugak kak ngah nak bergerak sebab dia still hook on gas tong kecik tu. Memandangkan dia bleh cakap skit, aku call dia. Dia tak sedar pun yang aku dan kak saba ada balik 3 hari masa dia critical tu. Tak tau la takde orang cakap or dah cakap tapi dia tak ingat. So aku and kak saba bagitau dia lagi yang kitorang memang ada balik, so that dia tak sedih. Patut la dia sedih...dia ingat kitorang tak balik!

Masa call dia aku cite skit-skit apa yang terjadi...termasuklah sape nangis, sape datang. Terharu dia. Aku laaaaaaagi terharu, sabar je tahan nangis. Dia ada gak cam tarik napas sekat-sekat so aku tak brani nak sembang lama lagi ngan dia. Tak sabar nak balik and tido atas katil hospital ngan dia...hehehe! (Tapi takut hantu :D)

Dia cite kat aku, nurse sampai tanya kat dia, dia keje apa...sebab ramai gile orang datang melawat dia! Sampai nurse suh orang balik dulu lah, senang cite. Tu la bagusnya orang ramai kawan and baik dengan orang...orang akan ingat kat kita.

Aku slow talk ngan kak ngah...lepas ni kita akan pantau aktiviti dia, monitor kadar kesihatan dia, cari cara terbaik untuk hilangkan asthma dia...dia nangis sebab dia sian kat anak-anak. Abah pun dah nasihat dia, jangan pikir sume tu, yang penting kena kuat dulu dan sihat untuk teruskan hidup. Aku cakap betul la...pasni, aku memang akan check/update pasal diri kak ngah, so that aku leh tau sume pasal dia. Aku tak sanggup lagi la nak lalu sume ni...

Aku tak sabar nak balik jumaat malam ni...tu la, dok cakap sangat tak nak balik kampung CNY sebab jam cam haram, this year, kena gak balik.

1 holler:

Lily Riani said...

amin.... dah sihat! do update on blog yah.

Nuffnang Ads

Subscribe To This Blog